Dokonalé dieťa - Eva Borušovičová, Ivana Šáteková (ilustrátor), Slovart, 2023

12,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Dokonalé dieťa

Príbeh pre deti aj pre dospelých o tom, že dokonalé je nepriateľom dobrého, ale kým to nevyskúšame, nevieme tomu uveriť. Chceli by ste byť dokonalí? Alebo aspoň dokonalejší?... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2023
112 strán
2-3 hodiny čítania

Príbeh pre deti aj pre dospelých o tom, že dokonalé je nepriateľom dobrého, ale kým to nevyskúšame, nevieme tomu uveriť. Chceli by ste byť dokonalí? Alebo aspoň dokonalejší? Mať normálnejších rodičov? Poslušnejšie deti? Máte tri možnosti... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

12,95 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 36 knižniciach. Požičať v knižnici

Z kolekcie: Knihy pre deti vo veku 7-10 rokov

Naši škriatkovia odporúčajú

Červená, biela a kráľovská modrá - Casey McQuiston, YOLi, 2024

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

#knihyroka2023 Aj tento titul patrí medzi náš výber Kníh roka 2023

Viac o knihe

Príbeh pre deti aj pre dospelých o tom, že dokonalé je nepriateľom dobrého, ale kým to nevyskúšame, nevieme tomu uveriť.

Chceli by ste byť dokonalí? Alebo aspoň dokonalejší? Mať normálnejších rodičov? Poslušnejšie deti? Máte tri možnosti: Pracovať na sebe neúnavne celý život. Stretnúť vhodného vynálezcu a použiť jeho špeciálny prístroj. Prečítať si túto knižku a pochopiť, že nie všetko dokonalé je aj dobré a hodí sa nám to do života.

V tomto príbehu vystupujú: Filip, ktorý je zrazu dokonalý, jeho sestra Danka, ktorá vie pozorovať a má detektívne schopnosti, a ich mama s tatom, ktorí sa snažia byť obstojnými rodičmi, čo im sily stačia. Našťastie je tam aj kamarátka najlepšia na svete, pani Šťastná z prízemia, pán Nešťastný zo siedmeho poschodia a jeden celkom netypický vynálezca. Čítajte a tešte sa z nedokonalej krásy detstva, nech už máte rokov, koľko len chcete! Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Čítať viac
Originálny názov
Dokonalé dieťa
Počet strán
112
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×190 mm
Hmotnosť
294 g
ISBN
9788055660899
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1870953
Ilustrácie
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre deti a mládež
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

6 hodnotení

4
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Eva P.
Neoverený nákup
6.1.2024
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Výborne zábavné citanie pre deti i rodičov ponaučenie pre všetkých číta sa s ľahkosťou krásne ilustracie Čítať viac
29.12.2023
Dokonale vtipná kniha
Aké je podľa vás dokonalé dieťa? Nikdy neodvráva? Nosí samé dobré známky? Upratuje si izbu a bez reptania robí domáce práce? Má odpor k rafinovanému cukru a bielej múke?

Filipovi rodičia majú doma pubertiaka a niekedy to s ním fakt nie je ľahké. Potom sa ale pomocou zázračného vynálezu zrazu zmení. Upratuje, odkladá si po sebe veci, robí celej rodine prednášky o zdravej výžive a evektívnom využívaní času, v škole cez prestávky sedí v lavici a pripravuje sa na ďalšiu hodinu Asi si viete predstaviť, že rodina je z neho v riadnom šoku

Táto kniha nás veľmi pobavila. Fakt moc. Deti najviac samozrejme tie úvodné kapitoly, kedy Filip najviac vystrájal. Mňa tiež, ale z celkom iného dôvodu. Autorka parádne zachytila to obrovské úsilie, ktoré my rodičia niekedy musíme vynakladať, aby sme boli rešpektujúci a empatickí Lebo úprimne, nie vždy to ustojíme (hovorím za seba!) a keď áno, zaslúžili by sme si medailu!

Knižka je písaná z pohľadu Filipovej mladšej sestry, a je to naozaj zážitok. A čerešničkou na torte sú zrnká múdrosti a úryvky z Príručky prežitia susedy pani Šťastnej

„Môžem ti povedať zrnko múdrosti?" spýtala sa Nancy.
Ja som prikývla, lebo som mala plné ústa lentiliek a plné ruky príručky prežitia a Nancy povedala:
„Je lepšie nasadiť si topánky, než okobercovať celý svet."
Čítať viac
5

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
11.10.2023
Dokonalé dieťa neexistuje?!
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Rodinu v knihe Dokonalé dieťa tvoria Filip, Danka, mama a tato. Je to normálna rodina s normálnymi problémami a jedným neposlušným Filipom. Mama a tato sú z neho často „na nervy“. Až jedného dňa stretnú Krištofa, chalana, ktorý vo svojej garáži venuje všetok čas vynálezom. Ten im daruje jeden z nich, a to baterku, ktorá má špeciálny účinok: ak ňou niekto posvieti na dieťa, to bude mať presne také vlastnosti, aké si rodič želá. Filip sa zo dňa na deň zmení – ráno nachystá extra zdravé raňajky, potom zbehne na viaceré nákupy, nekúpi nič navyše, vyupratuje celý byt i vchod, nerobí si žarty, je vážny, stane sa ukážkovým žiakom. Všetci sú z toho prekvapení. Najprv je to zvláštne, občas aj príjemné, no Filipova dokonalosť je nepredvídateľná. Čo všetko sa ešte zmení? A ako to dopadne?

Kniha je určená pre deti nad 8 rokov, no pravdepodobne by bola vhodnejšia pre trošku staršie deti. Príbeh o dokonalom dieťati pobaví, no zároveň prinúti riadne sa zamyslieť. Hlavne nad tým, či by bolo naozaj také super, keby sme boli dokonalí.
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Korytnačky vám o ceste môžu povedať viac ako králiky.“