Dokonalé dieťa - Eva Borušovičová, Ivana Šáteková (ilustrátor), Slovart, 2023

10,36 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Dokonalé dieťa - Eva Borušovičová, Ivana Šáteková (ilustrátor), Slovart, 2023
Čítaná
Dokonalé dieťa - Eva Borušovičová, Ivana Šáteková (ilustrátor), Slovart, 2023

Dokonalé dieťa
Čítaná

Príbeh pre deti aj pre dospelých o tom, že dokonalé je nepriateľom dobrého, ale kým to nevyskúšame, nevieme tomu uveriť. Chceli by ste byť dokonalí? Alebo aspoň dokonalejší?... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2023
112 strán
2-3 hodiny čítania

Príbeh pre deti aj pre dospelých o tom, že dokonalé je nepriateľom dobrého, ale kým to nevyskúšame, nevieme tomu uveriť. Chceli by ste byť dokonalí? Alebo aspoň dokonalejší? Mať normálnejších rodičov? Poslušnejšie deti? Máte tri možnosti... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina

10,36 €

Cena novej knihy: 12,95 €
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách - Patrick King, Grada, 2024

Viac o knihe

Príbeh pre deti aj pre dospelých o tom, že dokonalé je nepriateľom dobrého, ale kým to nevyskúšame, nevieme tomu uveriť.

Chceli by ste byť dokonalí? Alebo aspoň dokonalejší? Mať normálnejších rodičov? Poslušnejšie deti? Máte tri možnosti: Pracovať na sebe neúnavne celý život. Stretnúť vhodného vynálezcu a použiť jeho špeciálny prístroj. Prečítať si túto knižku a pochopiť, že nie všetko dokonalé je aj dobré a hodí sa nám to do života.

V tomto príbehu vystupujú: Filip, ktorý je zrazu dokonalý, jeho sestra Danka, ktorá vie pozorovať a má detektívne schopnosti, a ich mama s tatom, ktorí sa snažia byť obstojnými rodičmi, čo im sily stačia. Našťastie je tam aj kamarátka najlepšia na svete, pani Šťastná z prízemia, pán Nešťastný zo siedmeho poschodia a jeden celkom netypický vynálezca. Čítajte a tešte sa z nedokonalej krásy detstva, nech už máte rokov, koľko len chcete! Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Čítať viac
Originálny názov
Dokonalé dieťa
Počet strán
112
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×190 mm
Hmotnosť
294 g
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1990095
Ilustrácie
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre deti a mládež
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

6 hodnotení

4
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Eva P.
Neoverený nákup
6.1.2024
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Výborne zábavné citanie pre deti i rodičov ponaučenie pre všetkých číta sa s ľahkosťou krásne ilustracie Čítať viac
29.12.2023
Dokonale vtipná kniha
Aké je podľa vás dokonalé dieťa? Nikdy neodvráva? Nosí samé dobré známky? Upratuje si izbu a bez reptania robí domáce práce? Má odpor k rafinovanému cukru a bielej múke?

Filipovi rodičia majú doma pubertiaka a niekedy to s ním fakt nie je ľahké. Potom sa ale pomocou zázračného vynálezu zrazu zmení. Upratuje, odkladá si po sebe veci, robí celej rodine prednášky o zdravej výžive a evektívnom využívaní času, v škole cez prestávky sedí v lavici a pripravuje sa na ďalšiu hodinu Asi si viete predstaviť, že rodina je z neho v riadnom šoku

Táto kniha nás veľmi pobavila. Fakt moc. Deti najviac samozrejme tie úvodné kapitoly, kedy Filip najviac vystrájal. Mňa tiež, ale z celkom iného dôvodu. Autorka parádne zachytila to obrovské úsilie, ktoré my rodičia niekedy musíme vynakladať, aby sme boli rešpektujúci a empatickí Lebo úprimne, nie vždy to ustojíme (hovorím za seba!) a keď áno, zaslúžili by sme si medailu!

Knižka je písaná z pohľadu Filipovej mladšej sestry, a je to naozaj zážitok. A čerešničkou na torte sú zrnká múdrosti a úryvky z Príručky prežitia susedy pani Šťastnej

„Môžem ti povedať zrnko múdrosti?" spýtala sa Nancy.
Ja som prikývla, lebo som mala plné ústa lentiliek a plné ruky príručky prežitia a Nancy povedala:
„Je lepšie nasadiť si topánky, než okobercovať celý svet."
Čítať viac
5

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
11.10.2023
Dokonalé dieťa neexistuje?!
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Rodinu v knihe Dokonalé dieťa tvoria Filip, Danka, mama a tato. Je to normálna rodina s normálnymi problémami a jedným neposlušným Filipom. Mama a tato sú z neho často „na nervy“. Až jedného dňa stretnú Krištofa, chalana, ktorý vo svojej garáži venuje všetok čas vynálezom. Ten im daruje jeden z nich, a to baterku, ktorá má špeciálny účinok: ak ňou niekto posvieti na dieťa, to bude mať presne také vlastnosti, aké si rodič želá. Filip sa zo dňa na deň zmení – ráno nachystá extra zdravé raňajky, potom zbehne na viaceré nákupy, nekúpi nič navyše, vyupratuje celý byt i vchod, nerobí si žarty, je vážny, stane sa ukážkovým žiakom. Všetci sú z toho prekvapení. Najprv je to zvláštne, občas aj príjemné, no Filipova dokonalosť je nepredvídateľná. Čo všetko sa ešte zmení? A ako to dopadne?

Kniha je určená pre deti nad 8 rokov, no pravdepodobne by bola vhodnejšia pre trošku staršie deti. Príbeh o dokonalom dieťati pobaví, no zároveň prinúti riadne sa zamyslieť. Hlavne nad tým, či by bolo naozaj také super, keby sme boli dokonalí.
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Nie je podstatné, akí sme odolní voči cudzej sile. Dôležité je, akí sme silní voči vlastnej slabosti.“

Tam Tam Tri - Boris Filan, 1999
Tam Tam Tri
Boris Filan