Im Westen Nichts Neues, , 1997

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Im Westen Nichts Neues, , 1997
Im Westen Nichts Neues, , 1997

Im Westen Nichts Neues

    »Man hat den Menschen gesagt: Du darfst nicht töten. Aber man hat ihnen auch gesagt: Du muĂźt gut zielen, damit Du... Čítať viac

    4,6 651 hodnotení
    Počet strán
    0

    »Man hat den Menschen gesagt: Du darfst nicht töten. Aber man hat ihnen auch gesagt: Du muĂźt gut zielen, damit Du... Čítať viac

    Naši škriatkovia o tomto titule zatiaľ nemajú viac informácií, ale akonáhle ich získame, túto stránku doplníme.
    • Kniha
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

    Ďalšie knižné vydania (3)
    Na západe nič nové - Erich Maria Remarque, Slovenský spisovateľ, 2020
    Pevná väzba
    Slovenčina, 2020
    Na sklade > 5 ks

    14,90 €


    Na západe nič nové - Erich Maria Remarque, Slovenský spisovateľ, 2016
    Pevná väzba
    Slovenčina, 2016
    Vypredané

    Na Západe nič nové - Erich Maria Remarque, Slovenský spisovateľ, 2007
    Pevná väzba
    Slovenčina, 2007
    Vypredané

    Ďalšie knižné vydania

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Ozveny starých kníh - Barbara Davis, AURORA, 2024

    Viac o knihe

    »Man hat den Menschen gesagt: Du darfst nicht töten. Aber man hat ihnen auch gesagt: Du mußt gut zielen, damit Du triffst.« Erich Maria Remarque Erich Maria Remarques Abrechnung mit dem Krieg machte ihn 1929 schlagartig bekannt. »Im Westen nichts Neues« wurde eines der sensationellsten Erfolgsbücher der deutschen Literatur überhaupt. 1933 verboten, erlebte das Buch nach dem Zweiten Weltkrieg eine Renaissance, die bis heute ungebrochen anhält. Unmittelbar nach seinem Welterfolg schrieb Remarque Erzählungen, die erst 1993 aus seinem Nachlass in dem Band »Der Feind« veröffentlicht wurden. Sie handeln von den Erlebnissen der Menschen, die der Hölle der Schützengräben entronnen sind und sich nun in der Nachkriegszeit zurechtfinden müssen.
    Čítať viac
    Rok vydania
    1997
    Naše katalógové číslo
    366575
    Štýl
    historický, vojnový, tragický
    Pôvod
    Nemecko,
    Pre koho
    pre študentov, pre dospelých
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    4,6 / 5

    651 hodnotení

    454
    124
    57
    13
    4

    Ako sa páčila kniha vám?

    Recenzie Martinusákov

    "o generácii, ktorú zničila vojna - i keď unikla jej granátom"

    Často počúvame, že treba čítať diela podľa skutočných udalostí a hlavne tie o svetových vojnách v dvadsiatom storočí. Treba si pripomínať, čoho je ľudstvo schopné, aby sme sa snáď poučili a nedovolili tým zverstvám sa opakovať.
    Tieto názory sú všade, no myslím, že to nemá žiaden dopad, kým si ku takýmto knihám naozaj nesadneme.
    Na západe nič nové je kniha, ktorá ma zasiahla svojou pravdivosťou, a ktorej autor si na vlastnej koži zažil front v prvej svetovej vojne. Remarque čitateľov nešetrí. Naopak, zarážajúce a kruté opisy udalostí nás MAJÚ zasiahnuť, majú nás donútiť pozastaviť sa.
    Som veľmi rada, že táto kniha je na mnoho stredných školách povinným čítaním a vrelo ju odporúčam nielen dospievajúcim ľuďom, ale všetkým!
    Skutočne sa to oplatí.

    Čítať viac

    Recenzie čitateľov

    2

    Veľmi rada čítam knihy, počas života som vyskúšala viacero žánrov. Momentálne čítam fantasy. Veľmi ma tento žáner baví preto ich chcem prečítať čo najviac.

    Ha Na
    Overený zákazník
    13.11.2023
    Kniha ktorá chytí za srdce
    Túto knihu som si vybrala ako povinné čítanie, najskôr išlo iba o to že kniha má v podstate iba pár strán...no hneď ako som ju začala čítať som pochopila že tento príbeh je veľmi silný a moje oči nezostali vždy suché... Odporúčam všetkým ktorí radi čítajú knihy, nájdete tu zmes odvahy, lásky, nádeje a aj smútku zo straty....som veľmi rada že som si ju vtedy vybrala... Čítať viac
    3.10.2023
    Ani jedno slovo
    Knihu som čítala už pred rokmi, no doteraz si pamätám ten dojem, keď som si povedala, že toto je konečne kniha, kde nie je nadbytočné ani jedno slovo a ak by sa nejaké vyhodilo, nebolo by to "to pravé orechové". Knihu budem čítať znova po ďalšej životnej etape, aby som ju uvidela novými očami a neskutočne sa na to teším. Ostatnými svojimi dielami ma až tak neoslovil, ale "strateno" tejto knihy je neskutočne aktuálne a hmatateľné aj dnes. Čítať viac
    31.10.2022
    na zapade nic nove
    Klasika, ktorú asi netreba predstavovať. Príbeh rozpráva Paul, ktorý je v prvej línie na západnom fronte v prvej svetovej vojne. Paul spomína ako sa prihlásil do vojny a opisuje hrôzy, ktoré sa odohrávajú na fronte.
    Kniha je úžasná a stále aktuálna bohužial. Kniha nie je vhodná pre citlivé povahy, pretože tie opisy sú vážne detailné. Páčilo sa mi akú chlapci mali na začiatku predstavu a potom tá hrôza reality. PS odporúčam aj film na Netlflixe aj keď od knihy sa príbeh dosť odklonil.
    Knihe dávam 5 z 5 a zaraďujem do TOP kníh (veľmi vysoko).
    Čítať viac
    6.10.2022
    Príbeh a jeho samotné spracovanie nebolo zlé, bolo miestami až emotívne, ale určite by som ho nezahrnula ako povinné čítanie pre stredoškolákov. Už človek s ako-takou fantáziou si dokáže predstaviť hrôzostrašné veci a keď ho k tomu nabáda ešte kniha. Jednoducho ani niektorí dospelí nemajú na to žalúdok a nemusia všetko pochopiť, nie to 17 ročné deti. Čítať viac
    4
    Úvod do filosofie - Arno Anzenbacher, 2004
    Práve čítam
    Úvod do filosofie

    Text? ...nekonečný vesmír. Text je miesto, kde premýšľam a učím sa, kde zrejem.

    Mário Kmecz
    Overený nákup
    8.5.2022
    Má vojna zmysel?
    Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
    Vojakovi je jeho žalúdok a trávenie bližšie ako hociktorému inému človeku.
    I to je zobrazené v tomto surovom až prehnane realistickom románe písanom skúsenosťami autora v bojoch prvej svetovej vojny.
    V príbehu je zachytená premena nevinných chlapcov bez okúsenia dospelosti na chlapov, ktorých jediným zmyslom dýchania sa stane kamarátstvo. Pretože len to dokáže dať vojna. Ale za akú cenu?
    Občas som mal pri čítaní veľmi nepríjemný pocit až zvieranie žalúdku z tých detailných opisov utrpenia všetkého živého i zdevastovaného, nevinného.
    Obeťami sú i tí, ktorí unikli granátom a bzučiacim príšerám v podobe guliek. Neostalo im nič vo vnútri a nikto doma, kto by im rozumel okrem ich nevlastných bratov z frontu.
    Náročné čítanie plné emócií, no určite by sa týmto dielom mal obohatiť každý, aby si pripomenul, že všetka tá krv bola zbytočná a nesprávna. Ani smrť tu nie je výnimočnou. K čomu to potom je?
    Čítať viac
    Pauline F.
    Overený zákazník
    15.1.2022
    pravda, ktorá si zaslúži pozornosť
    Remarque do tohoto diela proste vložil kus seba a je to cítiť. Veľmi emotívna kniha, ktorá pomocou niekoľkých postáv vykresluje milióny osudov a poukazuje na smutné skutočnosti. Bez ohľadu na to, že je tento román maturitným dielom, každý by si ho mal minimálne raz v živote prečítať, zamyslieť sa a pochopiť! Čítať viac

    „Na veľa ciest v živote sa dá zohnať mapa, ale najvzácnejšie sú tie, ktoré nečakáme. “