Základy metafyziky mravov - Immanuel Kant, Kalligram, 2004

6,40 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Základy metafyziky mravov

Kniha Základy metafyziky mravov vznikla za vlády Fridricha II. (Pruského) roku 1785. Zmizla z kníhkupectiev tak rýchlo, že už o rok neskôr vyšlo druhé vydanie. Ide fakticky o... Čítať viac

4,4 36 hodnotení
Vydavateľstvo
Kalligram, 2004
Počet strán
96

Kniha Základy metafyziky mravov vznikla za vlády Fridricha II. (Pruského) roku 1785. Zmizla z kníhkupectiev tak rýchlo, že už o rok neskôr vyšlo druhé vydanie. Ide fakticky o prvý Kantov spis, v ktorom sa venuje problémom morálky a morálneho konania. Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 21 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Tomáš Forró: Spev sirén. Absynt, 2024

Viac o knihe

Kniha Základy metafyziky mravov vznikla za vlády Fridricha II. (Pruského) roku 1785. Zmizla z kníhkupectiev tak rýchlo, že už o rok neskôr vyšlo druhé vydanie. Ide fakticky o prvý Kantov spis, v ktorom sa venuje problémom morálky a morálneho konania. Základy sú podľa samého autora vyhľadaním a určením najvyššieho princípu morálnosti a vo svojom zámere sú iba jedinou ucelenou a od všetkých ostatných mravných skúmaní oddeliteľnou záležitosťou. Kant tu sformuloval dôvody rozumu pre mravné konanie ako kategorický imperatív.
Čítať viac
Počet strán
96
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
110×190 mm
Hmotnosť
91 g
ISBN
8071496359
Rok vydania
2004
Edícia
Filozofia do vrecka
Naše katalógové číslo
27382
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Kalligram
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

36 hodnotení

23
7
4
1
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Adam
Neoverený nákup
7.1.2015
Povinné čítanie!
Aby bolo každému jasné, ako to dopadne, keď sa niekto pokúša myslieť a pritom ustupovať náboženským tlakom (tliachom). Filozofi, ktorí robia kompromisy medzi myslením a hlúposťou nie sú bohužiaľ nijakí filozofi. Ale aspoň sa nejaké to storočie omieľajú na univerzitách...(ale treba uznať, že bez Kanta by zrejme nebol Nietzsche, takže aj omyl má svoje miesto v dejinách myslienia).
Už v tejto kratučkej Kantovej práci je možné pochopiť, ako filozofia nemá vyzerať a človek tak ušetrí veľa času a peňazí, ktoré by minul na také hlúposti, ako napríklad Kantove Kritiky.
Čítať viac

„Čítal mi a ja som sa doňho zaľúbila tak, ako keď človek zaspáva. Pomaly, pomaličky a potom zrazu úplne.“

Na vine sú hviezdy - John Green, 2013
Na vine sú hviezdy
John Green