The Obesity Code - Jason Fung, Scribe Publications, 2016

25,19 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
The Obesity Code - Jason Fung, Scribe Publications, 2016
The Obesity Code - Jason Fung, Scribe Publications, 2016

The Obesity Code

Unlocking the secrets of weight loss

We are in the midst of an obesity epidemic, but despite being inundated with diet advice we are only getting fatter. We count calories and exercise regularly, yet still the... Čítať viac

Vydavateľstvo
Scribe Publications, 2016
Počet strán
336

We are in the midst of an obesity epidemic, but despite being inundated with diet advice we are only getting fatter. We count calories and exercise regularly, yet still the pounds won't budge... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina
25,95 €

25,19 €

-3 %
U dodávateľa
Posielame do 23 – 27 dní
Ďalšie knižné vydania (2)
Kód štíhlosti - Jason Fung, Príroda, 2022
Pevná väzba
Slovenčina, 2022
Na sklade 1 ks

14,90 €


Dejte sbohem obezitě - Jason Fung, Esence, 2022
Pevná väzba
Čeština, 2022
Do 9 – 11 dní
-18 %

18,06 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024
The Obesity Code - Jason Fung, Scribe Publications, 2016
25,19 €

Viac o knihe

We are in the midst of an obesity epidemic, but despite being inundated with diet advice we are only getting fatter. We count calories and exercise regularly, yet still the pounds won't budge. Why? In this highly readable and provocative book, Dr Jason Fung sets out a groundbreaking new theory: that obesity is caused by our hormones, rather than a lack of self-control. He reveals that overproduction of insulin in the body is the root cause of obesity and obesity-related illnesses including type 2 diabetes, and offers robust scientific evidence that reversing insulin resistance is the only way to lose weight in the long term. It turns out that when we eat is just as important as what we eat, so in addition to his five basic steps - a set of life-long eating habits that will improve your health and control your insulin levels - Dr Fung explains how to use intermittent fasting to break the cycle of insulin resistance and reach a healthy weight - for good.
Čítať viac
Počet strán
336
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
134×210 mm
Hmotnosť
338 g
Rok vydania
2016
Naše katalógové číslo
283226
Jazyk
angličtina
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Scribe Publications
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

5 hodnotení

2
3
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Tomáš Mičenec
Overený nákup
9.4.2023
Toto je bezpochyby tá najlepšia kniha na tému štíhlota
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Skutočná príčina potápajúcej sa lode nie je to, že gravitácia je väčšia ako vztlak, ale to, že má dieru v trupe.

Skutočná príčina obezity nie je nadbytok kalórií, ale naše rozhodnutie, ktoré ovplyvňujú hormóny. Obezita je hormonálne ochorenie. Telo vie vylúčiť kalórie aj stolicou, alebo ich využiť na tvorbu nových bielkovín, či produkciu tepla.

Druhou zásadnou príčinou obezity je konzumácia múčnych jedál, cukru, sacharidov a jedál s vysokým obsahom škrobu.

Obézne deti majú o 400x vyššiu pravdepodobnosť, že budú obézne aj v dospelosti.

V prírode si predátor vyberie vždy ľahšiu korisť. Tučné zviera je pomalšie a menej obratné. Ak je jedinec tučný, neznámená to pre neho vždy výhodu ohľadom prežitia. Geneticky nie sme nastavení byť obézni.

Podľa štúdie vie telo pri extrémnom nedostatku energie spomaliť svoje metabolické funkcie až o 40 %. Nastáva zima, nízky tep, nízky tlak, vypadávanie vlasov. Doslova sa vypne, aby sme nezomreli.

Genetické faktory na sklony k obezite sú zodpovedné za 70 %. Vieme ovplyvniť iba 30 %. Telo reguluje úplne všetko vrátane tuku, či ho prijíme, minie, uloží, alebo vylúči stolicou. Iba zníženie množstva kalórií nám podľa štúdie dlhodlbo nepomôže, aby sme schudli. Naviše hormón hladu grelín bol zvýšený aj po viac ako roku a hormóny sýtosti naopak utĺmené.

Pocity sýtosti majú nastarosti hormóny ako peptid YY, amylín, cholecystokinín, ktorých vylučovanie stimulujú tuky a bielkoviny.

Pri nadmernom prijme kalórií sa bazálny metabolizmus vie zvýšiť o 50 %. Cvičenie hrá pri chudnutí marginálnu až žiadnu úlohu. U chudých ľudí, ktorí pribrali sa telo pokúša spáliť kalórie. U tučných sa telo snaží získať kalórie späť.

Telo je ako termostat. Je nastavený vysoko, lebo máme vysokú hladinu inzulínu.

Tukové bunky produkujú leptín. Čím viac leptínu, tým viac sa telo snaží schudnúť. Obézni ľudia si však vyvinuli leptínovú rezistenciu. Inzulín je hormón priberania.

Jeden z najväčších mýtov o chudnutí je, že schudneme ak budeme jesť niečoho viac.

Cukor spôsobune priberanie. Nezáleží na počte kalórií, ale na hladine inzulínu v krvi. Konzumácia bieleho chleba zvýši inzulín tak rýchlo, ako sladený nápoj.

Glukózu ako zdroj energie dokáže čerpať takmer každá bunka, fruktózu ani jedna. Glukóza potrebuje na vstrebanie inzulín, fuktóza nie, metabolizovať ju dokáže iba pečeň, ktorá pri veľkom množstve fruktózy stukovatie. Podľa štúdii znižuje citlivosť na inzulín práve fruktóza (cukor z ovocia) a nie glukóza. Išlo o 25 % zníženia citlivosti behom týždňa.

Umelé sladidlá zvyšujú hladinu inzulínu ešte viac ako klasický cukor čím zvýšuju chuď do jedla. Najslabšie stimulujú inzulín tuky. Čistý tuk ako olivový olej nestimuluje produkciu glukózy ani inzulínu vôbec. Naopak obzvlášť silno stimulujú inzulín mliečne výrobky, mäso, ryby. Rastlinné bielkoviny stimulujú inzulín len minimálne.

Cukor má vplyv na centrum odmeňovania. Oblasť hypotalamu v mozgu určuje telesnú hmotnosť. Je to tukový termostat.

Pri jedení brokolice sa nemusíme obmedzovať.

Ak nie ste hladní nejedzte. Telo vám hovorí, že nemáte jesť. Najeme sa keď sme hladní a keď máme pocit sýtosti, nejeme nasilu.

Nie je dobré neustále stimulovať inzulín. Medzi jedlami 3x denne nič nejedzte. Na vysokú hladinu cukru a rezistenciu na inzulín zaberá prerušovaný pôst.

Rafinovaná biela múka stimuluje inzulín najviac zo všetkých potravín.

Telo nespaľuje vlastné proteiny počas hladu. Je to mýtus. K roskladu svalového tkaniva dochádza, až keď podiel tuku v tele klesne pod 4 %, čoho sa my nemusíme báť. Telo nie je hlúpe, svoju svalovinu pri hladovke nespaľuje, ak má dostatočné zásoby tuku.

Čím dlhšie pôst trvá, tým menšia je chuť do jedla. Inzulínovú rezistenciu vo veľkej miere spôsobuje stukovatená pečeň z fruktózy a časté jedenie.

Pri pôste dochádza k zrýchleniu bazálneho metabolizmu, k zníženiu hladiny cukrov v krvi, k zníženiu krvného tlaku, k zvýšeniu produkcie adrenalínu a k prílevu energie. Hlad počas pôstu netrvá nepretržite, ale prichádza po vlnách. Prejde, keď vypijete pomaly pohár vody. Pôst zvyšuje rastový hormón. Cvičenie sa odporúča práve počas pôstu. U väčšiny ľudí sa pri pôste zníži aj chuť do jedla.
Čítať viac
Jaroslav
Neoverený nákup
4.5.2022
Jason Fung - Kód štíhlosti
Čítal som veľa kníh o správnej výžive. Informácie, aké som našiel v tejto knihe, prístup a odbornosť autora a výklad ktorému rozumiete. To je prečo by ste si mali túto knihu prečítať aj Vy ostatní. Súvislosti medzi tvorbou hormónov a obezitou, či z toho plynúce poruchy metabolizmu. Ale aj východiská, ako postupne zvrátiť dlho zaužívané nesprávne návyky, či dedičné faktory. Ja som si túto knihu kúpil aby som sa lepšie stravoval (a dlhšie žil) - skúste to aj vy. Čítať viac

„Váš smiech je naozaj ako nádherná dúha po búrke, povedal doktor Goel, a keď sa na ňu usmial, na lícach jej okamžite rozkvitli červené ruže.“

Dieťa vojny - Renita D´Silva, 2022
Dieťa vojny
Renita D´Silva