Online kšeft (a toxická láska) - Petra Hederová, Petronela Hederová, 2022

10,92 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Online kšeft (a toxická láska) - Petra Hederová, Petronela Hederová, 2022
Online kšeft (a toxická láska) - Petra Hederová, Petronela Hederová, 2022

Online kšeft (a toxická láska)

Skupinka mileniálov sa rozhodne zarábať si na živobytie v duchu hesla ako lepšie žiť a nič nerobiť. S nápadom príde atraktívna Mia, ktorá rozbehne biznis, aký dosiaľ nikto... Čítať viac

Vydavateľstvo
Petronela Hederová, 2022
144 strán
2 hodiny čítania

Skupinka mileniálov sa rozhodne zarábať si na živobytie v duchu hesla ako lepšie žiť a nič nerobiť. S nápadom príde atraktívna Mia, ktorá rozbehne biznis, aký dosiaľ nikto nepoznal. Zapojí doň aj svojho bývalého priateľa Richarda... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
11,90 €

10,92 €

-8 %
U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 2 – 6 dní

Dostupné v 8 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024
Online kšeft (a toxická láska) - Petra Hederová, Petronela Hederová, 2022
10,92 €

Viac o knihe

Skupinka mileniálov sa rozhodne zarábať si na živobytie v duchu hesla ako lepšie žiť a nič nerobiť. S nápadom príde atraktívna Mia, ktorá rozbehne biznis, aký dosiaľ nikto nepoznal. Zapojí doň aj svojho bývalého priateľa Richarda, ten k nej však stále prechováva city. Nenáročná práca nevyžaduje veľa úsilia ani vedomostí, preto čoskoro priláka stovky nadšencov. Všetci pracujú cez mobilný telefón a zarábajú nadštandardne. Ako dlho potrvá ich rozprávkový život a podarí sa Richardovi získať naspäť Miinu priazeň?
Čítať viac
Počet strán
144
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
120×180 mm
Hmotnosť
141 g
ISBN
9788057044444
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1782905
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Petronela Hederová
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,3 / 5

15 hodnotení

4
2
6
1
2

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

2.9.2023
Úspech je vydrieť a nehľadať skratky
Námet tohto príbehu je naozaj impozantný. Ako čitatelia sa pozrieme do zákulisia pyramídovej hry z viacerých perspektív, čo dodáva príbehu komplexnosť a vyvolá v nás rôzne pocity od empatie až po otázky a zlosť.

Vidina rýchlo zarobených peňazí vždy lákala masy ľudí, najmä však tých ktorí sa ešte stále nezmierili s tým, že všetko čo v živote niekto dosiahne si musí tvrdo odmakať cez krv, pot a slzy to je proste fakt a preto je hlúposť závidieť niekomu jeho život, dovolenky, byt či auto lebo nič nie je v živote zadarmo.

Ak niekto aj obíde pravidlá, skôr či neskôr sa ukáže, že si mal predsa len vybrať tú ťažšiu a pomalšiu cestu. Pretože Vaše vedomosti a zručnosti Vám nikto nezoberie, zato nafúknutá bublina dokonalého života môže kedykoľvek prasknúť bez toho aby ste mali možnosť rozhodnúť o tom kedy to bude.

Pozitívom pre mňa bolo, že autorka v príbehu rozhodne nešetrí na reálnosti pri opise postáv skrátka ich predstavila také aké sú, naivné ale aj povrchné a pomstychtivé.

Spomínaný námet sa mi taktiež veľmi páčil. Možno o niečo menej ma zaujal štýl písania autorky, ktorý sa tak, či onak rokmi vyvíja a mení. Takže ak by som mala v budúcnosti možnosť prečítať si od autorky ďalšiu knihu, spravila by som to znova.

Veľmi milo ma tiež prekvapil skvelý a pre mňa nečakaný koniec naznačujúci možné pokračovanie príbehu.

Popravde som na konci príbehu čakala na príchod onej všade ospevovanej karmy, ktorá sa ktovie kde zdržala. Možno príde v pokračovaní a možno vôbec. Každopádne som si príbeh užila a utvrdil ma v tom, že ľudia sú v mnohých smeroch nepoučiteľní.

Sleduj IG @na_ruzovej_policke
Čítať viac
6

Milujem romantiku ale siahnem aj po iných žánroch. V knihách mám rada keď sa rozoberajú aj vážnejšie témy. Som romantická duša, veselá povaha a rada veľa rozprávam :-)

Klára Kocúrová
Overený zákazník
26.4.2023
Povinná pre každého
Táto kniha ma riadne potrápila a dala mi zabrať. Prečítala som ju už pred pár mesiacmi, avšak musela som sa k nej opakovane vracať, prečítať si ju a dlho nad ňou premýšľať.
Moje hodnotenie nemá uraziť autorku ani čitateľov, ktorým sa kniha páčila. Mne jednoducho nesadla táto téma. Kniha nesie problematiku súčasnosti a myslím si, že by si ju mal prečítať každý človek, ktorý naivne verí, že by na niečom takom mohol reálne zarobiť.
Online kšeft a toxická láska. Ja by som povedala, že skôr toxickí ľudia. Nenormálne ma rozčuľovalo čítať o ich zaslepenosti, sebeckosti a nenažranosti. ,,Na Vianoce mi kúpte lopatu, nemám čím prehadzovať peniaze.“
Jediný, ktorý tam má všetkých desať pokope je podľa mňa Miro. Vedel ako fungujú tieto “hry“, neinvestoval tam celý svoj majetok a v konečnom dôsledku sa mi jeho postoj páčil najviac, aj keď boli iba vedľajšou postavou.
Autorka má výborný štýl písania, mne jednoducho nesadla téma. Ako rada hovorím sto ľudí, sto chutí.
Dajte tejto knihe šancu, kúpte ju svojim deťom, deti svojim rodičom. Aby pochopili, že nie len tieto pyramídové hry ale aj phising* sú čoraz závažnejším problémom spoločnosti. Kniha je jednohubka, a tak vám nezaberie veľa času. Je dôležité aby sa o tom hovorilo, vzdelával a v konečnom dôsledku aby sa obmedzil počet ľudí, ochotných takto “investovať.“
*Phishing je „pokus o podvodné získanie citlivých informácií, ako sú heslá a podrobnosti o kreditných kartách, maskovaním sa za dôveryhodnú osobu alebo obchod pri elektronickej komunikácii“.
Čítať viac
21
Overený zákazník
15.4.2023
Veľmi dobrá :)
Takmer každý si praje zarobiť a nerobiť, a v dnešnej dobe je ľahké k tejto možnosti prísť. Táto útla kniha sa venuje procesu fungovania takejto formy zárobky, konkrétne pyramídovej hre, ktorá ponúka vysoký zárobok za minimálne úsilie. Autorka v tomto smere odkrýva zákulisie a prostredníctvom podmienok, ktoré musia účastníci spĺňať spolu s následkami akým musia neskôr čeliť, vystríha všetkých pred touto pochybnou prácou. Preto neváhajte, a určite knihu zadovážte svojim starým rodičom, ktorí sú aktívny na sociálnych sieťach a sú v tejto oblasti najzraniteľnejšími.

Príbeh, ktorý sa točil okolo tohto biznisu ma veľmi bavil. Spolu so štýlom autorky bolo čítanie rýchle, a som veľmi rada, že sa rozhodla ponuknúť niečo takéto.

V príbehu sa nachádza aj vedľajšia linka súvisiaca s bývalým vzťahom medzi hlavnou hrdinkou Miou a Richardom. U Richarda sa vyplavujú staré spomienky a následne city a tak je možné, v tejto súvislosti očakávať nejaké väčšie rozvinutie. Žiaľ, keďže to z Richardovej strany bolo rýchle, nepôsobilo to dôveryhodne. Podtitul “a toxická láska” tak podľa mňa, s ohľadom na príbeh, zostáva zmätočný.

Avšak, ako som už vyššie spomenula, hlavná téma, hlavná myšlienka je výborná a k nej nemám čo dodať. Dokonca, autorka zakončila príbeh majstrovsky. Bez pochýb by sa mohlo jednať o skutočnosť.
Čítať viac
Jaro
Neoverený nákup
5.3.2023
Vyborna kniha
Kniha ma vybornu stylistiku, ako aj prepacovanost postav. Dialogy su primerane prostrediu a veku postav, co posobi autenticky. Ocenujem, ze sa dospeli ludia nerozpravaju ako pubertiaci. Autorka priblizuje jeden z neslavnych fenomenov dnesnej doby Ponziho schemu. Knihu odporucam aj muzom. Čítať viac
7
Chytiť Vianoce - Terri Blackstock, 2022
Práve čítam
Chytiť Vianoce

Citam 90% slovenskych autorov. Nie som bloger, ziaden profi-insta-book-lover, ani odborny recenzent. Mam nazor a pocity, ktore zverejnujem. Som citatel smrtelnik, takmer neznama osoba v kniznom svete.

Nikol Jaššová
Overený zákazník
29.1.2023
Online kseft - za mna nie
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Utla knizocka, moja prva od autorky. Knihu som citala prostrednictvom stafety v projekte #podporujemeslovenskychautorov. Gro pribehu sa odohrava v sucasnom online svete, aj ked pyramidove hry nie su novinkou. Kto by sa ucil na cudzich chybach. Dej nudny, opakovanie, nic putane, nic neocakavane. Pribeh rozpravaju dve hlavne postavy, Richard sa neuviedol zrovna sposobom sucim k obdivu a Mia je jedna odporna zena. Autorka v knihe pise o zle nastavenych prioritach, pokrcenom charaktere. Pozitivum je aktualny problem, nastrahy internetu a rozsah knihy, viac by som nezvladla. Netvrdim, ze uz nesiahnem po autorkinej tvorbe. Pri tomto vytvore nemam co vyzdvihnut. Čítať viac
28.1.2023
Túto útlu knižočku, ktorú zhltnete na jedno posedenie, by som odporučila v dnešnej dobe prečítať každému. Či žene alebo mužovi, či mladému alebo starému.

Autorka sa venuje téme pyramídovej práce do ktorej sa pri neopatrnosti a naivite môže dostať každý z nás. Autorka nám vysvetluje ako to funguje, čo bolo pre mňa ako človeka čo takéto spravy vždy odignoruje, zaujímavé.

Príbeh sledujeme skrz dve hlavné postavy, pričom pohľad Mie, zakladateľky takejto práce na SK, nám ukázal osobnostnú premenu a pyramídu skrz chamtivosť a prefíkanosť. Pohľad Richarda, nového zamestnanca Netcorp, skrz nespokojnosť a zaslepenosť. Vykreslenie psychiky postáv pri vidine ľahko zarobených peňazí alebo naopak pri obrovskej strate sa mi páčilo. Bolo o dosť zaujímavejšie všetko sledovať cez Miu a aj keď Richard mal čo povedať, miestami to stagnovalo.

Nerobilo mi problém sa hneď do knihy začítať a prečítala som ju na jeden ťah, keďže som bola zvedavá na vývoj deja a konečné rozuzlenie, ktoré bolo mimochodom výborné. Prišlo mi však, že sa dej v knihe opakoval. Naozaj je to skôr zamerané na pyramídu, než na dej ako taký.

Ako varovanie pre spoločnosť veľmi dobré ale ako príbeh to hodnotím ako priemer.
Čítať viac
24

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
Overený zákazník
24.1.2023
Pyramídový online biznis
V knihe Online kšeft (a toxická láska) autorka odkrýva podvodné správanie pyramídových biznisov, a minimálne z tohto titulu by si mal podľa mňa knižku prečítať každý, kto čo i len na chvíľku uveril ilúzii ľahko zarobených peňazí.

Pyramídové firmy som registrovala, no nikdy som úplne nechápala ich systém. Vďaka tejto knihe som však porozumela hlavnej pointe, kedy vrchol pyramídy doslova bohatne na ilúziách jej spodku. Hneď mi napadla nejedna firma na Slovensku, ktorá si tieto praktiky prisvojila a pochybný biznis skrýva za saká a image znalých odborníkov.

Kniha je útla a priznám sa, prvá časť z Rišovho pohľadu mi prišla nezáživná, nebavila ma. Bol nudný, otrávený a hlavne, keď opisoval prečo sa s ním rozišla Mia, moje sympatie išli prudko dolu. Ale keď prišla časť s Miou kniha ma začala baviť, všetko zrazu dostalo taký spád, a tie triky, ktoré využívala, čumela som. Počas prvej časti som si hovorila, že chápem jej postoj k Rišovi, no potom som s ňou nedokázala sympatizovať absolútne v ničom, jej toxicita priam sršala so stránok knihy, navyše jej pohľad na svet mi zdvíhali tlak. Obe postavy mi boli nesympatické, aj keď Riša mi na konci bolo trošku ľúto, záver mi však potvrdil to, čo som si myslela o Mii.

Autorka má pomerne jednoduchý štýl písania, všetko povie priamo a nenudí dlhými opismi, ktoré by sa do tejto témy ani nehodili. Písala vecne a aj vďaka malému počtu strán máte knihu prečítanú rýchlo. Malý formát knihy z nej robí príjemnú kabelkovú jednohubku, môžete si ju so sebou vziať kamkoľvek a vôbec vás nebude ťažiť.

Knihe dávam 3,5/5 práve kvôli, pre mňa, nie až tak záživnému začiatku, no knihu odporúčam práve kvôli téme, ktorá poukazuje na aktuálne nekalé praktiky na sociálnych sieťach.
Čítať viac
12.1.2023
Online kšeft (a toxická láska)
Mia hlavná aktérka v tejto pyramídovej hre a jej bývalý priateľ Richard, ktorý sa jej dá nahovoriť na tento druh zarábania. No aby mohli prosperovať, potrebujú vždy viac a viac ľudí pod sebou.
Naozaj je to také výhodné zarábanie?
O všetkých úskaliach tohto kšeftu,o tom, či budú city opätované sa dozvieme v tejto útlej knihe.
Čítať viac
31
Sudička zo severu - Michaela Ella Hajduková, 2023
Práve čítam
Sudička zo severu

Milujem knihy. Čítam všade. U lekára, v autobuse, doma, v posteli. Všade kam sa pohnem beriem knihu so sebou.

Tatiana Dyačovská
Overený zákazník
4.12.2022
Kniha
Útla knižôčka, o to zaujímavejší príbeh. Online investovanie prináša so sebou profit ale aj úskalia rizika skrachovania. Vie o tom aj hlavný hrdina. Kniha sa sama o sebe ľahko čítala a dáva príklad hlavne tým, ktorí nad tým uvažujú, či neinvestovať do kryptomien. Čítať viac
Eva
Neoverený nákup
18.11.2022
Online kšeft (a toxická láska)
Útla knižôčka, ale ukrýva super príbeh. Prelínajú sa dve roviny pyramídová hra a toxický vzťah. Veľmi poučná na dnešnú dobu. Lákavá vidina rýchleho zárobku, klapky na očiach. Aktéri hry si uvedomujú, že to nemôže byť reálne, aby niekt7o platil za pár klikov. Bitcoiny cinkajúce na účet všetky rozumné argumenty potlačia. V druhej rovine sledujeme vzťah Riša a Mii. Richard Miu podviedol a keď sa po roku ich cesty opäť prekrížia je rozhodnutý Miu získať späť. Čítať viac

Petra Hederová

Čítať viac

„Počul som, že u smrtelní­kov sa zamilovanosť podobá strachu. Rozbúchať sa Vám srdce a zbystrí­te všetky zmysly. Dostanete závrat a často Vám dokonca prí­de zle. Je to tak?“

Skazený kráľ - Holly Black, 2019
Skazený kráľ
Holly Black