Poklady prírody - Ben Hoare, Stonožka, 2023

24,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Poklady prírody

Príbehy o viac než stovke mimoriadnych zaujímavosti z prírody

Neobyčajné príbehy o čare a pozoruhodných procesoch, ktoré sa skrývajú aj v tých najobyčajnejších veciach. Jemné vtáčie pierko, krehký jesenný list či ligotavý minerál... Čítať viac

Vydavateľstvo
Stonožka, 2023
Počet strán
192

Neobyčajné príbehy o čare a pozoruhodných procesoch, ktoré sa skrývajú aj v tých najobyčajnejších veciach. Jemné vtáčie pierko, krehký jesenný list či ligotavý minerál... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

24,90 €

Na sklade 2 ks
  • Osobný odber zajtra
  • Na vašej adrese zajtra

Osobný odber

Kníhkupectvá
Zajtra (objednajte do 13:00)
balíkovo
Zajtra (objednajte do 13:00)
AlzaBox
Zajtra (objednajte do 13:00)
Packeta
Zajtra (objednajte do 13:00)
Slovenská pošta
(na poštu)
Zajtra (objednajte do 13:00)
BalíkoBOX
Zajtra (objednajte do 13:00)

Doručenie na adresu

Kuriér Packeta HD
Zajtra (objednajte do 13:00)
Kuriér GLS
Zajtra (objednajte do 13:00)
Slovenská pošta
(na adresu)
Zajtra (objednajte do 13:00)

Dostupné v 13 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Rebecca Yarros. Všetkými zmyslami. Lindeni, 2024
Poklady prírody - Ben Hoare, Stonožka, 2023
24,90 €

Viac o knihe

Neobyčajné príbehy o čare a pozoruhodných procesoch, ktoré sa skrývajú aj v tých najobyčajnejších veciach.
Jemné vtáčie pierko, krehký jesenný list či ligotavý minerál – príroda je plná pokladov, hoci si to často ani neuvedomujeme. Každá pozoruhodná prírodnina zobrazená v tejto knihe má vlastný príbeh, no zároveň aj jeden spoločný, pretože spolu sú súčasťou histórie života na Zemi.

Nájdete tu viac než stovku pútavých opisov, ktoré vrhajú viac svetla na zázraky, ktoré sú prirodzenou súčasťou sveta, na ktorom žijeme. Odhalíte skryté a i tie známe vlastnosti rastlín a živočíchov, ich hniezd, hornín i minerálov.
Čítať viac
Originálny názov
Nature's Treasures
Počet strán
192
Väzba
pevná väzba
Rozmer
235×290 mm
Hmotnosť
1190 g
ISBN
9788055188218
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1874079
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Stonožka
Pre koho
pre deti a mládež, pre deti
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

5 hodnotení

5
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

17

A book is a dream, that you hold in your hands. Bookstagram - @mdnight.reads

Midnight reads
Overený zákazník
14.11.2023
Edícia DK so zlatými stranami
- DK edícia so zlatými stranami
- encyklopédia
- pre deti 6+
- zaujímavosti o výtvoroch prírody

Tak a máme tu ďalšiu náučnú nádheru zo sveta prírody a jej výtvorov. Táto encyklopédia nadupaná zaujímavými poznatkami sa venuje primárne kategóriám - živočíchy, rastliny, huby, horniny a minerály.

Život má neskutočne veľa podôb. Jemný no odolný skelet listov, pozoruhodné vajíčka, jedinečné snehové vločky, magické vtáčie perie a nadherná morská perla. Toto je len pár zaujímavostí zo sveta prírody, o ktorých encyklopédia rozpráva ich príbeh.

Na začiatku knihy sa stretávame s obsahom a plynulo prechádzame na prvú kategóriu. Každej pozoruhodnej prírodnine je venovaná dvojstrana, ktorá je plná reálnych fotografií, ilustrácii a textov. Kniha nie je podaná detsky, skôr náučne a stručne. Svojimi poznatkami tak poteší aj dospelého, ktorý nepotrebuje ísť príliž do hĺbky.

Kniha poklady prírody je sama o sebe nádherným pokladom, ktorý poteší nielen vizuálne, ale aj obsahovo. Bude sa páčiť každému, kto sa rád dozvedá nevšedné poznatky o všedných výtvoroch prírody.
Čítať viac
21
Overený zákazník
27.10.2023
Encyklopédia Poklady prírody zaujme nielen svojim zovňajškom s krásnou zlatou oriezkou, ale aj bohatým vnútrom, ktorý ukrýva. Primárne je určená pre deti od 6 rokov, no určite uchváti každého, bez ohľadu na vek.

Každá dvojstrana obsahuje nové informácie zo sveta živočíchov, rastlín a húb, minerálov a hornín, vďaka čomu si môžete čítanie kúskovať. Posledná kapitola je venovaná zaujímavým výrobkom z prírody, za ktorými nestoja ľudia, ale zvieratká.

Ilustrácii je tu dostatok, sú kombináciou kreslených obrázkov a skutočných fotografií. Text sa venuje naozaj len podstatným informáciám a zaujímavostiam. Napríklad, vedeli ste, že „samica pinky sa pri stavbe hniezda otočí asi 1300-krát?” alebo že „jahoda sama o sebe nie je ovocie?”. Veľmi hodnotná a prínosná kniha, naozaj. :)
Čítať viac
6

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
9.10.2023
Zázraky sveta
Vydavateľstvo Ikar prichádza s krásnou knižnou novinkou v podobe veľmi elegantnej a pútavej encyklopédie Poklady prírody, ktorá jednoznačne očarí deti, no i dospelých. Kniha s pozlátenými okrajmi strán a lesklou fóliou na prebale knihy je pokladom sama osebe. No jej obsah vás absolútne uchváti. Na každej dvojstrane na vás budú čakať pôsobivé detailné fotografie a ilustrácie Kaley McKean a „tak akurát“ odborného textu ku fascinujúcim zaujímavostiam zo sveta rastlín, živočíchov i hornín.
Kniha smeruje našu pozornosť k tomu, že každá pozoruhodná prírodnina má svoj vlastný jedinečný príbeh, no zároveň, že všetky tvoria jeden spoločný príbeh – históriu života na Zemi. V knihe čitateľ nájde neobyčajné príbehy o dychberúcich procesoch, ukrytých aj v tých na prvý pohľad najobyčajnejších veciach.
V jednotlivých častiach knihy nie je veľa textu, dominantné sú vždy obrázky, ktoré zaujmú každého čitateľa a sú veľmi podnetné k ďalším odborným informáciám v knihe. Text je ľahko čitateľný, je rozdelený do niekoľkých kratších častí, niektoré sú oddelené aj farebnými okienkami. Takto je každá informácia stručná, názorná a ľahko zapamätateľná.

Kniha vám pripomenie koľko úžasných vecí je svete a často si to ani neuvedomujeme. Vďaka jej obsahu sa naučíte mnoho zaujímavých vecí o fungovaní prírodných javov a vaše poznatky sa rozšíria. Kniha je určená pre deti od 6 rokov, nepochybne je však pútavá aj pre o čosi mladšie deti alebo i dospelých. Kniha by mala byť rozhodne aj „pokladom“ vo vašej súkromnej knižnici.
Čítať viac

„Pobozkáme sa, dotkneme. Nechceme nič viac. Čo potrebujeme, je na dosah. Všetko ostatné je nepodstatné. Také jednoduché. Nenaplnení sú iba tí, čo nevedia, čo chcú.“

Cez noc - Stig Sæterbakken, 2014
Cez noc
Stig Sæterbakken