Manifest disfrutalizmu - Kateřina Varhaník Wildová, Alter-Nativa o.z., 2016

9,20 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Manifest disfrutalizmu - Kateřina Varhaník Wildová, Alter-Nativa o.z., 2016
Manifest disfrutalizmu - Kateřina Varhaník Wildová, Alter-Nativa o.z., 2016

Manifest disfrutalizmu

Ako žiť naplno - bez závislosti na peniazoch

Nanajvýš aktuálne, originálne antropologicko-filozofické dielko, zamerané na pravého človeka voňajúceho človečinou. Človeka rešpektujúceho prirodzený beh vecí, vnímavého,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Alter-Nativa o.z., 2016
Počet strán
80

Nanajvýš aktuálne, originálne antropologicko-filozofické dielko, zamerané na pravého človeka voňajúceho človečinou. Človeka rešpektujúceho prirodzený beh vecí, vnímavého, oceňujúceho hodnotu priateľstva medzi ľuďmi. Nie prežívajúcej, ale žijúcej... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

9,20 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Olga Tokarczuk: Pán výrazný. Artforum, 2024
Manifest disfrutalizmu - Kateřina Varhaník Wildová, Alter-Nativa o.z., 2016
9,20 €

Viac o knihe

Nanajvýš aktuálne, originálne antropologicko-filozofické dielko, zamerané na pravého človeka voňajúceho človečinou.
Človeka rešpektujúceho prirodzený beh vecí, vnímavého, oceňujúceho hodnotu priateľstva medzi ľuďmi. Nie prežívajúcej, ale žijúcej ľudskej bytosti.

Pojednáva o spôsobe života, v ktorom človek preberá plnú zodpovednosť sa svoj čas (ako jedinú zmysluplnú veličinu), a pretože si uvedomuje skutočnú hodnotu svojho bytia, vedomo premieňa životnú silu na okamihy radosti, pravosti a skutočných hodnôt. Voľne parafrázujúc myšlienky z tejto knihy máme silu pretaviť každú minútu svojho času vo vlastné bytie, v ktorom aj minúty strádania majú svoj význam. Všetci máme právo a výsadu tvoriť spoločnosť, v ktorej budeme žiť dobrý život. Nie predstieraný, akože najpravejší, aký nám ponúkajú v telenovelách a lifestylových magazínoch, ale taký, v ktorom záchrannou sieťou budú vzájomne prepletené vlákna našich osobných príbehov. Aby sme nezabudli, že sme živí nezávisle na úsporách v banke, či peniazoch zašitých v matraci. Nepotrebujeme nevyhnutne výplatnú pásku. Máme ruky a hlavy v poriadku. Vieme urobiť veľa vecí a čo nevieme sami, s tým nám pomôžu kamaráti.

Ide len o prebudenie našej dispozície reagovať živo na veci okolo. Disfrutalismus nie je metafyzika, je to schopnosť tvoriť a vnímať veci, miesta a okamihy, ktoré majú trvanie. Je cestou zodpovedného človeka so schopnosťou pracovať rukami a myslieť.

Disfrutalizmus sa ohlasuje ako zdravé posolstvo.
Čítať viac
Počet strán
80
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
146 g
ISBN
9788097172435
Rok vydania
2016
Naše katalógové číslo
235354
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Alter-Nativa o.z.
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Manifest disfrutalizmu - Kateřina Varhaník Wildová, Alter-Nativa o.z., 2016
Čtvrtý rozměr závislosti - Jura Minařík, Maťa, 2001
13,69 €

Hodnotenia

2,0 / 5

1 hodnotenie

0
0
0
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Jana
Neoverený nákup
9.8.2018
Sklamanie
Na túto knihu som sa dlhšie tešila, ale som z nej, bohužiaľ, veľmi sklamaná. S autorkou síce v podstate vo väčšine vecí súhlasím a dozvedela som sa aj pár nových zaujímavých vecí, ale spôsob ich prezentácie mi je krajne nesympatický a nepríjemný.
Mám dojem, že autorka sa takmer stále rozčuľuje, a tiež vyvyšuje nad ostatných ľudí. Vôbec sa mi nepáči spôsob jej vyjadrovania. Používa podľa mňa hrubé a urážlivé výrazy, dokonca mi v pamäti utkvel jeden vulgarizmus, ktorý sa mi zdal naozaj nemiestny.
Je mi jasné, že iným ľuďom práve toto môže byť sympatické, navyše často zdieľam s autorkou jej rozhorčenie, len si nemyslím, že je to najlepší spôsob ako niekoho o niečom presvedčiť. V tejto súvislosti som si totiž spomenula na citát z knihy Carol Orsborn: "A Konfucius říká, že ušlechtilý člověk "uklidní svou mysl, než promluví, upevní své vztahy, než o něco požádá. ... Bude-li si však člověk počínat prudce, druzí odmítnou spolupracovat. Bude-li ve svých slovech vzrušený, nevyvolají ta slova u druhých žádnou odezvu. Bude-li se dožadovat něčeho, aniž si napřed vybudoval vztahy, nebude mu to dáno."
Je to škoda, lebo v knihe sú podľa mňa zaujímavé myšlienky, aj keď pre mňa väčšina z nich nie je nová. Na základe anotácie a skutočnosti, že autorka je antropologička, som očakávala úplne inú úroveň, iný štýl a tón písania, a tiež trochu usporiadanejšie rozprávanie.
Okrem toho ma pri čítaní rušil slovenský preklad, ktorý sa mi zdá príliš doslovný. Používa slová, ktoré podľa mňa nie sú bežné, a každú chvíľu som sa zastavovala a rozmýšľala, aký vhodnejší výraz, alebo slovné spojenie by bolo lepšie použiť. Aj keď uznávam, že preklad z češtiny môže byť ťažší ako z iného cudzieho jazyka - práve kvôli tej blízkosti, ktorá zvádza používať poslovenčené české slová, ako napr. tlachání - tliachanie, nabubřelý - nabubrelý.
Je mi to ľúto, ale z knihy som doslova znechutená. Neporovnateľne lepšou knihou na túto tému je podľa mňa úžasná kniha od Toma Hodgkinsona "Jak být volný".
Čítať viac
milos
Neoverený nákup
14.8.2019
Ďakujem za veľmi kultivovanú recenziu. Ušetrila mi aj 9,-€ a čas :-) Čítať viac

Kúpte spolu
Manifest disfrutalizmu - Kateřina Varhaník Wildová, Alter-Nativa o.z., 2016
Čtvrtý rozměr závislosti - Jura Minařík, Maťa, 2001
13,69 €

„Všetko sa vždy začína a končí pravdou.“