Heydrich, Geli a Eva - Jan Minář, Moba, 2018

5,20 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Heydrich, Geli a Eva - Jan Minář, Moba, 2018
Čítaná
Heydrich, Geli a Eva - Jan Minář, Moba, 2018

Heydrich, Geli a Eva
Čítaná

Angela Raubalová, přáteli zvaná Geli, byla nadaná a pohledná třiadvacetiletá žena. Kromě jiného byla i neteří Adolfa Hitlera... Čítať viac

Vydavateľstvo
Moba, 2018
248 strán
3-4 hodiny čítania

Angela Raubalová, přáteli zvaná Geli, byla nadaná a pohledná třiadvacetiletá žena. Kromě jiného byla i neteří Adolfa Hitlera... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština
7,43 €

5,20 €

-30 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Cilla Börjlind, Rolf Börjlind: Oko noci. Ikar, 2024

Viac o knihe

Angela Raubalová, přáteli zvaná Geli, byla nadaná a pohledná třiadvacetiletá žena. Kromě jiného byla i neteří Adolfa Hitlera.

A podle nebezpečné šeptandy jejich vztah dalece přesahoval rámec příbuzenství. Tato Geli byla 18. září 1931 nalezena ve svém mnichovském bytě v kaluži krve a spistolí u ruky. Navzdory nesrovnalostem je případ ihned uzavřen jako sebevražda.
Stopy jsou zahlazeny, kdo projeví pochyby, mizí ze scény.

Podaří se zjistit, kdo se mladé ženy potřeboval zbavit? Bezpečnostní služba pod vedením mocného Heydricha se hodlá postarat, aby pravda nikdy nebyla odhalena. I kdyby kvůli tomu měla havarovat letadla.
 
Čítať viac
Počet strán
248
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×205 mm
Hmotnosť
330 g
Rok vydania
2018
Naše katalógové číslo
1172207
Štýl
vojnový
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Moba
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Barbora
Neoverený nákup
5.2.2021
Historická chuťovka z Nemecka 30tych rokov
Autor píše pútavo, celý príbeh sa odvíja pred očami ako nejaký film. Zápletka týkajúca sa smrti netere Adolfa Hitlera Geli Raubalovej je vierohodná a historicky verná. V ústredí príbehu stojí Reinhard Heydrich ako šéf SD (rozviedky NSDAP) a smrť Geli Raubalovej, ktorá budí záujem novinárov, ale aj tajnej služby.

Ako znalec histórie nacistického Nemecka musím povedať, že autor má reálie perfektne zrešeršované a úplne trefne a nenásilne ich "vsadzuje" do svojho deja (prvky z biografie H. Himmlera, R. Heydricha, rôzne intrigy v Hitlerovom súkromí a v rámci NSDAP, genézy SS...). Takže tí, ktorí sa v historických reáliách už orientujú, budú knihu brať ako "oddychovku" - ostatní sa možno dozvedia niečo nové. Vzhľadom k tomu, ako dobre to má napísané, ma trošku šokovalo, že Heydrichova manželka Lina tu bola prekrstená na Lindu a jeho syn Heider dokonca bol označený za dcéru... ale tak či tak o nich bola len malá krátka zmienka. Ďalej preložiť Berghof ako horský prístav (Hafen) a nie horský dvor (Hof), je už len taká jazyková pikoška. Inak veľmi zdarný knižný počin.

Malé mínus: záver bol taký nejaký uponáhľaný (kapitola s akýmsi "rozuzlením", ako to bolo s Rumunskom a tým spadnutým lietadlom), že som musela dôkladne prečítať každú vetu niekoľkokrát, aby mi to "docvaklo" :) ale to je už možno len moja nesústredenosť.
Čítať viac

Vydavateľstvo Moba

Čítať viac

„Všetko sa vždy začína a končí pravdou.“