Vendulka - Ondřej Kundra, Paseka, 2019

15,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Vendulka - Ondřej Kundra, Paseka, 2019
Vendulka - Ondřej Kundra, Paseka, 2019

Vendulka

Útěk za svobodou

Když známý československý fotograf Jan Lukas zmáčkl spoušť svého aparátu, mělo Vendulce Voglové zbývat několik měsíců života. Fotografie, která později udělala z dvanáctiletého... Čítať viac

Vydavateľstvo
Paseka, 2019
120 strán
2-3 hodiny čítania

Když známý československý fotograf Jan Lukas zmáčkl spoušť svého aparátu, mělo Vendulce Voglové zbývat několik měsíců života. Fotografie, která později udělala z dvanáctiletého děvčete symbol holokaustu, přitom... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Združenie rodičov a priateľov LGBT+ ľudí: Niečo ti chcem povedať, 2024

Viac o knihe

Když známý československý fotograf Jan Lukas zmáčkl spoušť svého aparátu, mělo Vendulce Voglové zbývat několik měsíců života. Fotografie, která později udělala z dvanáctiletého děvčete symbol holokaustu, přitom nemusela vůbec vzniknout.

Vendulka byla Židovka a Lukas se bál konspiračně pořízené snímky vyvolat. Kdyby u něj nacisté fotografii našli, skončil by stejně jako Vendulka a její rodina v koncentráku. Po téměř osmdesáti letech se novináři Ondřeji Kundrovi podařilo Vendulku Voglovou najít v USA, kam po válce emigrovala, a přesvědčit ji, aby o svém pohnutém životě a přátelství s fotografem Janem Lukasem vyprávěla.

Čítať viac
Počet strán
120
Väzba
pevná väzba
Rozmer
144×210 mm
Hmotnosť
338 g
ISBN
9788074329920
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
591257
Štýl
historický
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Paseka
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie, kritiky

Příběh Vendulky není jen osudem jedné židovské dívky, která přežila Terezín, Osvětim i pochod smrti a nakonec musela utéct ze svého domova před komunistickou totalitou. Je to příběh českého dvacátého století.
Jiří Padevět, spisovatel

Ondřej Kundra skvěle zachytil okamžiky ze života Jana Lukase, s nímž jsem prožil kousek života, a oné Vendulky, kterou jsem viděl kdysi na fotce, nachystanou k cestě do neznáma. Její odevzdanost a klid mě tehdy dojaly. Dnes mám pocit, že jsem tuhle knihu od té doby potřeboval.
Jiří Suchý, divadelník, spisovatel a básník

Vydavateľstvo Paseka

Čítať viac

„Neopúšťať planétu Zem je ako byť stroskotancom na pustom ostrove a nepokúšať sa odtiaľ uniknúť.“