Spasení těla - Stanislav Komárek, Mladá fronta, 2007

8,60 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Spasení těla - Stanislav Komárek, Mladá fronta, 2007
Spasení těla - Stanislav Komárek, Mladá fronta, 2007

Spasení těla

Moc, nemoc a psychosomatika

V čem spočívá naše nemoc? Možná právě v té obrovské moci, jakou disponujeme. Možností rozhodovat nad životem a smrtí člověka, kterou jsme si přisvojili, aniž bychom často... Čítať viac

Vydavateľstvo
Mladá fronta, 2007
Počet strán
152

V čem spočívá naše nemoc? Možná právě v té obrovské moci, jakou disponujeme. Možností rozhodovat nad životem a smrtí člověka, kterou jsme si přisvojili, aniž bychom často skutečný smysl života pochopili. Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 6 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Putovné kino pána Saita - Annette Bjergfeldt, Premedia, 2024

Viac o knihe

Z předmluvy:
"...V čem spočívá naše nemoc? Možná právě v té obrovské moci, jakou disponujeme. Možností rozhodovat nad životem a smrtí člověka, kterou jsme si přisvojili, aniž bychom často skutečný smysl života pochopili. Medicína jako celek, jakkoli je mocným nástrojem proti nemoci a utrpení člověka, může ho sama svým stínem ohrožovat. Pozoruhodná je zkušenost výzkumníků života afrických kmenů. U řady z nich našli pověru, že šaman, který umí nemoci léčit, může je také přivolávat a proto je třeba se před ním mít na pozoru. Proto je pojednání o moci a nemoci v současné době tak důležité a je celkem jedno, zda pochází z pera biologa nebo lékaře."
Vladislav Chvála, Ludmila Trapková
Čítať viac
Počet strán
152
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
140×205 mm
Hmotnosť
295 g
ISBN
8020412875
Rok vydania
2007
Naše katalógové číslo
23158
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Mladá fronta
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

6 hodnotení

6
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Nina Chybíková
Overený zákazník
1.2.2013
Názor čitateľa
Zaujimavá kniha, otvorené a možno až revolučné názory, vedecký prístup. To sú hlavné pozitíva knihy. Už dávno som nečítala tak otvorený názor na problémy súčasnosti. S väčšinou toho, čo autor napísal sa stotožňujem. Venuje sa napríklad otázke Medicínsko-prumyslového komplexu (MPK). Píše " ...MPK jako integrální součást sociálního systému, jehož málo priznávanými cíli je také premena vetšiny populace v prerostlé detí a její uvedení do závislosti na centrální mašinérii...MPK jako součást sociálního státu se chová zhruba podobne jako řekneme hospody - i šenkýř činí své hosty, zčásti vlastním chovaním, zčásti povahou nabízeného produktu, na sobe závislým, někdy až k chronickému alkoholizmu. ". "Zdravotnícka osveta , jdoucí v posledních desetiletích do absurdních detailu - viry, karcinogeny, cholesterol, lipidy - číhají na každém kroku a v podstate znechucují všechni smyslové radosti...a obava z jejich prítomnosti a témeř nezvratitelného účinku je zcela jistým zdrojem neuróz. Tiež píše o tom ako si ľudia sami nemôžu naordinovať lieky, pretože sú na to nekompetentní no na druhej strane "sčítaním hlasu nekompetentních amatéru sa správne hledá nová vláda pro zemi..."

Určite si prečítam i jeho ďalšie knihy a tento autor sa stáva jedným z mojich obľubených.
Čítať viac
Nina
Neoverený nákup
31.1.2013
Názor čitateľa
výborná a múdra kniha, autora som si obľúbila. Čítať viac
Adam B.
Neoverený nákup
9.8.2008
Filozofické, no dobré...
Toto dielo som si kúpil v jednom výpredaji. Keď som ho začal čítať, zistil som, že sa na jeho pochopenie treba maximálne sústrediť. A naozaj, pri čítaní som mal v izbe úplné ticho, žiadne rádio či televíziu.
Ak si chce niekto pri čítaní oddýchnuť, neodporúčam mu túto knižôčku. No ak sa chce niekto zamyslieť nad životom a existenciou, je toto tá správna voľba. Vety, ktoré ma zaujali, som si podškrtával, aby som sa k nim mohol niekedy letmo vrátiť. Mnohé myšlienky totiž stáli za to a mali obrovskú hodnotu.
Čítať viac

Vydavateľstvo Mladá fronta

Čítať viac

„Na koláčikoch niečo je. Vyjadrujú lásku. Sú to také malinké instantné objatia.“

Pekáreň v Brooklyne - Julie Caplin, 2021
Pekáreň v Brooklyne
Julie Caplin