Láska posledního magnáta - Francis Scott Fitzgerald, Odeon CZ, 2018

11,52 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Láska posledního magnáta - Francis Scott Fitzgerald, Odeon CZ, 2018
Čítaná
Láska posledního magnáta - Francis Scott Fitzgerald, Odeon CZ, 2018

Láska posledního magnáta
Čítaná

Po úspěchu předcházejících povídek a próz měla být Láska posledního magnáta pomyslným vyvrcholením autorova díla; jenže zůstala nedokončena. Děj tohoto fragmentu se odehrává ve... Čítať viac

Vydavateľstvo
Odeon CZ, 2018
216 strán
3 hodiny čítania

Po úspěchu předcházejících povídek a próz měla být Láska posledního magnáta pomyslným vyvrcholením autorova díla; jenže zůstala nedokončena. Děj tohoto fragmentu se odehrává ve 30. letech minulého století a Fitzgerald si vybral... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština

11,52 €

Cena novej knihy: 16,45 €
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách - Patrick King, Grada, 2024
Láska posledního magnáta - Francis Scott Fitzgerald, Odeon CZ, 2018
11,52 €

Viac o knihe

Po úspěchu předcházejících povídek a próz měla být Láska posledního magnáta pomyslným vyvrcholením autorova díla; jenže zůstala nedokončena. Děj tohoto fragmentu se odehrává ve 30. letech minulého století a Fitzgerald si vybral prostředí, které dobře znal – Hollywood. Jeho mladičký hrdina nastupuje na místo řadového scenáristy, aby se záhy propracoval až na hlavního producenta. Hvězdná kariéra však netrvá dlouho... Románové torzo Láska posledního magnáta vyšlo posmrtně v roce 1941 pod názvem Poslední magnát.
Čítať viac
Počet strán
216
Väzba
pevná väzba
Rozmer
133×205 mm
Hmotnosť
345 g
Rok vydania
2018
Edícia
Knihovna klasiků
Naše katalógové číslo
1351455
Štýl
romantický, historický
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
Odeon CZ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

1 hodnotenie

0
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

18.1.2022
Neohúrilo
Po Veľkom Gatsbym je toto druhým dielom od F. S. Fitzgeralda, ktoré som sa rozhodla prečítať si. Napriek malému počtu strán - 216, mi jeho prečítanie trvalo niekoľko dní, hoci by sa to dalo zvládnuť i za niekoľko hodín.
-
Láska posledního magnáta sa odohráva v 30. rokoch minulého storočia v atraktívnom prostredí filmového Hollywoodu, avšak akokoľvek bolo prostredie zaujímavé dej bol pre mňa asi z dvoch tretín neriešiteľným rébusom. Retrospektívne mi to pripomenulo stredoškolské časy, keď som sa mala naučiť nejakú nudnú látku do školy a myšlienky mi popritom blúdili kade-tade a po čítanom texte kĺzali iba po povrchu - a takto to bolo aj s týmto dielkom, ktoré netvrdím že je prepadák (za takéto tvrdenie by ma mnohí asi najradšej upálili ako čarodejnicou na hranici), ale mňa to proste nudilo.
-
Nuž, ale patrilo by sa aj povedať o čom to bolo. Ako názov naznačuje, tak v knihe ide predovšetkým o lásku - k žene, či hneď viacerým ženám; k práci - láska hraničiaca s obsedantnosťou a autor sa hlavne venuje Stahrovi, mužovi, vdovcovi, úspešnému producentovi, ktorý má už vďaka (nie presne identifikovanej) nevyliečiteľnej chorobe svoje dni zrátané.
Nuž a ak ste si neprečítali anotáciu, alebo ste už na ňu zabudli, tak na konci knihy zistíte, že toto dielo je vlastne nedokončené a v edičnej poznámke sa dočítate ako by kniha mala končiť.
-
Toto bola jedna z ODEONiek, ktorá ma teda vôbec nechytila za srdce - to ale neznamená, že som klasickú literatúru ako takú odpísala. Práve naopak! Možno ruskí autori ma ohúria viac.
Čítať viac

Francis Scott Fitzgerald

Čítať viac

„Namiesto toho, aby ste písali o tom, čo viete, píšte o tom, čo vidíte. Predpokladajte, že viete veľmi málo a nikdy nebudete vedieť veľa, kým sa nenaučíte pozerať. “

Priateľ - Sigrid Nunez, 2022
Priateľ
Sigrid Nunez