Zákon o poľovníctve - komentár k vybraným ustanoveniam - Martin Ľupták, Matúš Sarvaš, Wolters Kluwer, 2015

29,10 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Zákon o poľovníctve - komentár k vybraným ustanoveniam - Martin Ľupták, Matúš Sarvaš, Wolters Kluwer, 2015
Zákon o poľovníctve - komentár k vybraným ustanoveniam - Martin Ľupták, Matúš Sarvaš, Wolters Kluwer, 2015

Zákon o poľovníctve - komentár k vybraným ustanoveniam

Predkladaná publikácia predstavuje prvý sprievodný výklad právnej úpravy vykonávania práva poľovníctva v slovenských podmienkach. Absencia komentára k zákonu o poľovníctve medzi... Čítať viac

Vydavateľstvo
Wolters Kluwer, 2015
Počet strán
388

Predkladaná publikácia predstavuje prvý sprievodný výklad právnej úpravy vykonávania práva poľovníctva v slovenských podmienkach. Absencia komentára k zákonu o poľovníctve medzi doteraz vydanými odbornými publikáciami z oblasti práva bola daná... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v štyroch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Aby už detstvo nebolelo - Lindsay C. Gibson, Grada, 2024

Viac o knihe

Predkladaná publikácia predstavuje prvý sprievodný výklad právnej úpravy vykonávania práva poľovníctva v slovenských podmienkach.

Absencia komentára k zákonu o poľovníctve medzi doteraz vydanými odbornými publikáciami z oblasti práva bola daná špecifickosťou vybranej právnej úpravy, determinovanou jej silným prepojením s inými odvetviami práva – najmä s občianskym právom hmotným, správnym právom hmotným a správnym právom procesným, ktorá pri svojej aplikácii neraz vyvoláva značné ťažkosti a komplikácie.

Cieľom autorov publikácie je podať kvalifikovaný náčrt výkladu k jednotlivým, vybraným ustanoveniam súčasného zákona o poľovníctve, s poukázaním na zásadné momenty jeho aplikácie orgánmi verejnej moci, resp. jeho bežného každodenného používania poľovníckou či nepoľovníckou verejnosťou.

Naznačené zásadné momenty sa dotýkajú najmä zvolávania, priebehu a rozhodovania zhromaždenia vlastníkov poľovných pozemkov za účelom vytvárania poľovného revíru, resp. užívania už uznaného poľovného revíru, ďalej postupu správnych orgánov pri uznávaní poľovných revírov a evidencii zmluvy o užívaní poľovného revíru, ale aj špecifických momentov súvisiacich so vznikom a fungovaním poľovníckych organizácií, resp. postavením a výkonom pôsobnosti Slovenskej poľovníckej komory ako jediného samosprávneho orgánu poľovníkov a poľovníckych organizácií. V osobitných kapitolách sa autori venujú postaveniu poľovníckeho hospodára v poľovnom revíri a významu poistenia pri výkone práva poľovníctva.

Komentár k vybraným ustanoveniam zákona o poľovníctve je určený širokej verejnosti, odbornej aj laickej, správnym orgánom, poľovníckym organizáciám a ich členom, poľovníckym hospodárom či vlastníkom poľovných pozemkov. Publikácia môže byť prínosom pre každého, kto sa venuje poľovníctvu profesionálne alebo ako koníčku.
Čítať viac
Počet strán
388
Väzba
pevná väzba
Rozmer
155×216 mm
Hmotnosť
613 g
ISBN
9788081682018
Rok vydania
2015
Edícia
Komentáre
Naše katalógové číslo
209318
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Wolters Kluwer
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Niekedy ľudia rozprávajú veľa iba preto, aby sa ich nikto nič nepýtal...“

Tri dni do raja - Silvia Bystričanová, 2017
Tri dni do raja
Silvia Bystričanová