Inkoust
E-kniha

Jeho tetování je rozsudkem smrti. Od autorky bestselleru Tatérka. V temných uličkách Brightonu kdosi napadl mladou ženu. Zranění se zprvu nezdají vážná, ale oběť za 24 hodin... Čítať viac

2. diel série
Inspektor Francis Sullivan
Vek
15+
Vydavateľstvo
Kniha Zlín, 2020
400 strán
6-7 hodín čítania

Jeho tetování je rozsudkem smrti. Od autorky bestselleru Tatérka. V temných uličkách Brightonu kdosi napadl mladou ženu. Zranění se zprvu nezdají vážná, ale oběť za 24 hodin umírá v agónii a na jejím těle se najde smrtící... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

12,21 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Jej posledný výdych - Alison Belsham, Lindeni, 2021
PDF EPUB MOBI
Slovenčina, 2021
Ihneď na stiahnutie

Naši škriatkovia odporúčajú

Inkoust - Alison Belsham, Kniha Zlín, 2020
E-kniha
12,21 €

Viac o e-knihe

Jeho tetování je rozsudkem smrti. Od autorky bestselleru Tatérka.
V temných uličkách Brightonu kdosi napadl mladou ženu. Zranění se zprvu nezdají vážná, ale oběť za 24 hodin umírá v agónii a na jejím těle se najde smrtící tetování. Po zmizení druhé ženy už inspektor Francis Sullivan ví, že čelí sériovému vrahovi. Jedno ale nečekal: hlavním podezřelým je Alex Mullins, syn tatérky a jeho bývalé milenky Marni. Dokážou se přenést přes minulost a spojit síly, než se rozsudek smrti objeví na kůži další oběti?
Čítať viac
Originálny názov
Her Last Breath
Počet strán
400
Rok vydania
2020
Vekové odporúčanie
15+
Naše katalógové číslo
816783
Štýl
mysteriózny
Jazyk
čeština
Pôvod
Spojené kráľovstvo
2. diel série
Inspektor Francis Sullivan
Vydavateľstvo
Kniha Zlín
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

17 hodnotení

11
5
1
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

28
Mrazivé světlo - Yrsa Sigurdardóttir, 2008
Práve čítam
Mrazivé světlo

Knihy a knižné hrdinky a hrdinovia ma sprevádzajú od útleho veku. Dodnes si presne pamätám vôňu knihy (z roku vydania 1968 Winnetou), ktorú som čítala ako 11 ročná a s napätím som sledovala príbehy červených a bielych bratov. Nezabudnuteľné boli i chvíle ktoré som prežívala s Alfredom Hitchcockom a Tromi pátračmi... S pribúdajúcimi rokmi pribúdali aj prečítané knihy počnúc románmi od Juliette Benzoni, cez sci-fi a fantasy ako Stopárov sprievodca galaxiou, či Hra o tróny až po krimi (najmä severské). Knihy a knižní hrdinovia ma sprevádzajú celý život, mám okolo seba veľa priateľov, ktorí knihy tiež milujú a tak sa často stáva, že keď sa stretneme "nestihneme" si všetko povedať :-) . Mám zopár prianí a jedno z nich je, aby som mala dostatok času a dobrý zrak, na ďalšie knižné príbehy.

Beáta Kaššovicová
Overený nákup
27.3.2024
V hlavnej úlohe prípad úzko spätý s tetovaním
Príbeh sa drží toho istého vzoru ako v prvej knihe. Hlavný protagonista DI Sulliven sa musí zmieriť so svojou minulosťou a postaviť sa tvárou v tvár nebezpečným zločinom, ktoré začínajú prevládať v meste. On svoju prácu dáva na prvé miesto, no necháva si unikať dôležité momenty vo svojom súkromnom živote. V práci má tiež komplikované vzťahy; slizký šéf Bradshaw ktorý sa drží štatistík, jeho kolega Rory ktorý sa ženie za jedným podozrivým a robí všetko preto aby "ušil" obvinenie na mieru a získal Sullivanove miesto.
Autorke sa podarilo dobre vykresliť postavy a ich motivácie, ktoré postupne vyplávajú na povrch. Tento originálny príbeh je vyrozprávaný z rôznych uhlov pohľadu čo ho robí pútavejším a adrenalínovejším, kapitoly sú dobre prepojené, takže dej plynule "odsýpa". Napriek tomu, že kniha obsahovala niektoré dosť temné a brutálne momenty, vôbec mi to nevadilo, pretože to len umocnilo celkovú atmosféru príbehu. Celkovo je druhá kniha série DI Sullivan od Alison Belshamovej ďalším skvelým prírastkom do žánru mysterióznych thrillerov, ktorý vás nepustí ani na chvíľu a nechá vás v napätí až do samého záveru.

Doposiaľ som nezatúžila po tetovaní, no knihy od Alison Belshamovej ma od tetovania odradili na celý život. :-)
Čítať viac
19

Milujem knihy , fantasy, erotiku, horor, sci-fi. Tento rok 2022 som sa rozhodla prečítať celú moju knižnicu, kníh je 150 + hľadám ďalšie tituly aby som doplnila zbierky a autorov. Najobľúbenejšie knihy mám všetky ale predsa len sú tu 3 série, ktorých sa nevzdam J.R.Ward - séria Pád anjelov Alyson Noel - séria Nesmrteľný Sara B. Elfgren - trilógia Kruh A úplne top rebríček je Cassandra Clare a jej Tieňosvet

Tereza Sopúšková
Overený zákazník
17.3.2024
Alison Belshamová - Inkoust/Jej posledný výdych


Počet strán: 370
Vydavateľstvo: @lindeni.sk
Žáner:#thriller

Opäť výborná kniha!

Čakala som, čo autorku môže napadnúť v súvislosti s tetovaním v ďalšej knihe a toto bolo výborné!

Hneď v úvode vražda potom ďalšia, ďalšia , ďalšia , už pri prvej som uvažovala čo to mohlo spôsobiť, keďže ich nechával na žive a teda ústa dole! Perfektné!

Čo ma však hnevalo, neustále obviňovanie Alexa, nie teda, že by si Alex nejako pomáhal svojim tvrdohlavým správaním ale prirástol mi k srdcu a bránila som si ho ako Marni.

Tu ma trošku sklamalo, že Marni tam bola pomenej a hoci im pomohla s jednou pre mňa dosť závažnou vecou, nevidela som tam slová uznania.

Objavenie Paula bola riadna podpásovka a dúfam, že sa v tretej casti neobjaví a ak áno, nech to s ním uz niekto utne a nastálo!

Vrah ma chvíľkovo napádal ale nebola som si istá, predsa len tie kapitoli tam neboli zbytočne ale autorka mi aj tak vyrazila dych s objasnením!

Veľmi sa teším a pokračovanie, čo vymyslela autorka v poslednej časti.

Kniha č. 63/2024

Za #spolocnecitanie ďakujem dievčatám
@nika_bookslover
@mamka_cte
@kristakiksi
@freya_zlaskykpribehum
@book_reviews_by_dzarule
@zuzu_knihomol
@mama_nad_knihou
@dzulshudakova
@nikabookworm

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #alisonbelsham #jejposlednyvydych #inkoust

Obsah:

#vyšetrovanie #sériovívrahovia #tetovanie #obeť

Jeho tetovanie je rozsudkom smrti

V temných uličkách Brightonu ktosi napadol mladú ženu. Jej zranenia sa spočiatku nezdajú vážne, ale užo 24 hodín obeť v agónii umiera a na jej tele sa okrem zranení nájde smrtiace tetovanie. Po útoku na druhú mladú ženu inšpektor Francis Sullivan vie, že v uliciach Brightonu kráča sériový vrah. Jedno však nečakal: hlavným podozrivým sa stáva Alex Mullins, syn jeho bývalej milenky tetovacej umelkyne Marni. Dokážu sa preniesť cez minulosť a spojiť sily, kým sa rozsudok smrti objaví na koži ďalšej obete?
Čítať viac
16.10.2022
Ani v tomto diely mi celkom nesadol štýl písania. V tretej osobe a navyše s ešte väčším množstvom ľudí, ako v prvej časti. Teda mi pár strán trvalo, kým som si opäť zvykla.
No celkovo sa mi kniha páčila asi rovnako ako aj prvý diel. Opäť zaujímavý námet, zaujímavý motív zločinu, ktorý vyšetruje inšpektor Sullivan so svojím týmom a celé to premyslené prevedenie a aj pohľady do minulosti, ktoré ma prekvapili ako a čím súviseli s prítomnosťou.
Páchateľa som tušila a aj sa mi potvrdil. Ale všetko mi to zapadlo do seba až ku koncu. Dovtedy som netušila, kto by to mohol byť.
Ale opäť aj tu sme mali opisy mnohých vecí okolo tetovaní, ktoré mňa osobne zaujali najviac. A aj všetko okolo toho, že páchateľ tetoval svoje obete otráveným atramentom.
Stále nám tu však zostali nejaké nezodpovedané otázky, na ktoré dúfam dostanem vysvetlenie v poslednej časti, teda hlavne čo sa týkalo Marni a toho, prečo je taká aká je.
Čo ma tu najviac zamrzelo, bol vzťah medzi Marni a Francisom. Aj to sa dúfam v ďalšej časti napraví.
Kniha je písaná tak, že teoreticky nepotrebujete mať prečítanú aj prvú časť, ja to ale odporúčam, lebo budete vedieť už viac o postavách.
Čítať viac
30.5.2022
Odporúčam
Jej posledný výdych je pokračovaním úspešnej knihy Zlodej tetovaní.
Alison Belshamova nesklamala. Dostala som to, čo som čakala. Jej posledný výdych môže pokojne konkurovať prvej časti. Autorka si zachovala svoj čistý štýl, priamočiarosť a opisy bez zbytočného sentimentu.
V knihe nechýba akcia, tajomno a poriadna guráž hlavných postáv. Čitateľ sa s nimi stretáva z predošlého románu. Táto kniha je písaná tak, že nemusíte čítať prvý diel.
Drsný, napínavý a pôsobivý krimi román plný fantasticky vykreslených postáv a premyslených zapletiek.
Autorka udržiava čitateľa v napätí až do úplného konca. Alison Belshamová píše neuveriteľne pútavo, obratne sa pohráva s postavami. Odhaleniu vraha predchádza množstvo prekvapení a nečakaných zvratov.
Živé dialógy a hlboký prienik do emocionalného sveta postáv robia z Belshamovej autorku, ktorá píše s inteligenciou a dušou
Jej schopnosť vystihnúť detaily je neskutočná.
Napínavý a dusný román a to nielen pre kriminálnu zápletku, ale aj pre spleť vzťahov medzi jednotlivými postavami.
Povinná jazda pre všetkých milovníkov kriminálok.
@lindeni.sk nesklamalo.
Čítať viac
25

Zboňujem knihy a každú voľnú chvíľu trávim buď sledovaním noviniek a zapĺňaním svojho wishlistu, alebo tým, že čítam knihy. Väčšinou čítam hneď dve naraz :-) Jednu v práci a jednu doma. Čítam rôzne žánre, a mám mániu zbierať všetky knihy od autora, ktorý sa mi zapáči.

Alžbeta Szomolaiová
Overený nákup
24.1.2022
Autorka nesklamala
Dostala som presne to, čo som očakávala. Na scéne sa objavia dobre známe tváre z predchádzajúcej časti a nechýba ani poriadna dávka napätia v novom prípade Franka Sullivana - kto prenasleduje ženy a tetuje ich otráveným atramentom? A ako som si už u tejto autorky zvykla, vraha som neodhalila až do poslednej strany. Veľmi sa páči, že kniha je vyrozprávaná z pohľadu rôznych osôb. Túto sériu hodnotím veľmi pozitívne a teším sa na ďalšiu časť. Čítať viac

„Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
Ryby nemajú nohy
Jón Kalman Stefánsson