Medzi mnohoznačnosťou a presnosťou - Stanislav Rakús, Modrý Peter, 1993

3,29 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Medzi mnohoznačnosťou a presnosťou - Stanislav Rakús, Modrý Peter, 1993
Medzi mnohoznačnosťou a presnosťou - Stanislav Rakús, Modrý Peter, 1993

Medzi mnohoznačnosťou a presnosťou

Rakúsov súbor štúdií je príspevkom k otázkam povahy umeleckého textu a možnostiam jeho literárnovedného uchopenia. Autor si všíma živé fungovanie komunikačnej triády,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Modrý Peter, 1993
120 strán
2-3 hodiny čítania

Rakúsov súbor štúdií je príspevkom k otázkam povahy umeleckého textu a možnostiam jeho literárnovedného uchopenia. Autor si všíma živé fungovanie komunikačnej triády, predovšetkým priestor medzi autorom a výsledkom. V tomto zmysle sa jeho práca... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Naši škriatkovia odporúčajú

Šach a mat - Ali Hazelwood, CooBoo SK, 2024

Viac o knihe

Rakúsov súbor štúdií je príspevkom k otázkam povahy umeleckého textu a možnostiam jeho literárnovedného uchopenia. Autor si všíma živé fungovanie komunikačnej triády, predovšetkým priestor medzi autorom a výsledkom. V tomto zmysle sa jeho práca prostredníctvom interpretácie konkrétnych textov sústreďuje najmä na výskum umeleckej metódy.
Medzi mnohoznačnosťou a presnosťou

Literatúra je kombinácia vypovedaného a nevypovedaného, viditeľného a neviditeľného; podobne ako mlčiaca tvár zasiahnutého človeka, no na svoj spôsob, cez médium slov smeruje k skrytým a nevyjadriteľným vnútorným priestorom, ktoré, akokoľvek odhaľované, nebudú nikdy zbavené tajomstva. Literatúra vytvára, ako sme to sledovali na materiáli epickej prózy, intenzívne zóny ticha, inokedy zas – tak to býva v lyrike – siaha energiou nezrozumiteľného jazyka tam, kde nemá logická konštrukcia prístup. A ako je to v dráme? Aj v nej, výrazne to badať v aristotelovsky katarznom zameraní tragického žánru, smerujú slová k mlčaniu.
Tajomstvo ako trvalý znak umenia zasahuje aj autora a čitateľa literárneho diela, ktoré – svojím vznikom a odlišnosťou príbuzné tajomnému zrodu a odlišnosti ľudských tvárí – prechádza z času do času, z priestoru do priestoru ako svedectvo o originalite človeka.

Čítať viac
Počet strán
120
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
122×200 mm
Hmotnosť
136 g
ISBN
9788085515067
Rok vydania
1993
Naše katalógové číslo
205135
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Modrý Peter
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Stanislav Rakús

Čítať viac

„Ja som však chcela úctu. Chcela som si vybudovať vlastnú cestu, vlastný život, na ktorý by som bola hrdá.“

Listy do neba - Lisa Wingate, 2015
Listy do neba
Lisa Wingate