The Power Of Regret - Daniel H. Pink, Canongate Books, 2022

11,37 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
The Power Of Regret - Daniel H. Pink, Canongate Books, 2022
Čítaná
The Power Of Regret - Daniel H. Pink, Canongate Books, 2022

The Power Of Regret
Čítaná

How Looking Backward Moves Us Forward

'No regrets.' You've heard people proclaim it as a philosophy of life. That's nonsense, even dangerous, says Daniel H. Pink in his latest bold and inspiring work.Everybody has... Čítať viac

Vydavateľstvo
Canongate Books, 2022
Počet strán
256

'No regrets.' You've heard people proclaim it as a philosophy of life. That's nonsense, even dangerous, says Daniel H. Pink in his latest bold and inspiring work.Everybody has regrets. They're a fundamental part of our lives. And if we reckon with them in Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Mierne opotrebovaná
  • Angličtina
18,95 €

11,37 €

-40 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Nočná služba - Robin Cook, Ikar, 2024
The Power Of Regret - Daniel H. Pink, Canongate Books, 2022
11,37 €

Viac o knihe

'No regrets.' You've heard people proclaim it as a philosophy of life. That's nonsense, even dangerous, says Daniel H. Pink in his latest bold and inspiring work. Everybody has regrets. They're a fundamental part of our lives. And if we reckon with them in fresh and imaginative ways, we can enlist our regrets to make smarter decisions, perform better at work and school, and deepen our sense of meaning and purpose.

In The Power of Regret, Pink draws on research in psychology, neuroscience, economics and biology to challenge widely-held assumptions about emotions and behaviour. Using the largest sampling of attitudes about regret ever conducted from his own World Regret Survey - which has collected regrets from more than 16,000 people in 105 countries - he identifies the four core regrets that most people have. These four regrets, Pink argues, operate as a 'photographic negative' of the good life. By understanding what people regret the most, we can understand what they value the most. And by following the simple, science-based, three-step process that he sets out, we can transform our regrets in a positive force for working smarter and living better.

With Pink's signature blend of big ideas and practical takeaways, captivating stories and crisp humour, The Power of Regret offers an urgent and indispensable guide for a life well-lived.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

20.3.2023
"Je ne regrette rien - Nič neľutujem", tak sa začína známa pieseň francúzskej chansonierky, Edit Piaf. O ľútostiach, prešľapoch, ospravedlneniach a o tom, ako nám pomáhajú posúvať sa dopredu píše americký autor Daniel H. Pink. Jeho knihy sa pravidelne dostávajú medzi bestsellery NYT.

V knihe sa na príkladoch najprv pozrieme na príklady ľútostí, ktorými ľudia trpia. Medzi najväčšie patria vzdelanie, rodina, práca, vzťahy, zdravie, financie a prešľapy v morálke. Nad premárnenou príležitosťou, že sme neboli zodpovednejší alebo, že sme nezachytili problém včas. Medzi najľutovanejšie hriechy zase patria zákernosť, nevera, krádež, zrada a svätokrádež.

Zaujímavým bodom je vysvetlenie, prečo sú medailisti na 3. mieste šťastnejší ako tí na druhom.

Veľká časť knihy sa zameriava na odpúšťanie. Ako sa k odpúšťaniu stávajú svetové náboženstvá, ako odpúšťať sebe a druhým a ako žiadať o odpustenie.

Na záver je krásna metafora japonského umenia kensugi, teda oprava rozbitého porcelánu roztaveným zlatom. Vec sa teda stáva hodnotnejšou, ako bola na začiatku. Rovnako aj pri chybovaní človeka, ak sa z chýb a ľútostí dokáže človek poučiť, tak vie byť silnejší a múdrejší do budúcnosti.

"Zlyhanie je najlepším učiteľom" Majster Yoda

#knihy #kniha #knihomol #tipnaknihu #dnescitam
Čítať viac

„Srdce je ako šíp. Treba ho namieriť, ak má trafiť cieľ. “

Vrania šestka - Leigh Bardugo, 2017
Vrania šestka
Leigh Bardugo