Martin Bútora - Ján Štrasser, Slovart, 2021

13,21 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Martin Bútora

Rozhovory o časoch, ktoré sme žili a žijeme

Prítomnosť sociológa, diplomata a spisovateľa Martina Bútoru v slovenskej politike, spoločnosti a kultúre je podstatná a všestranná. Všetky tieto témy sú predmetom podrobných a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2021
312 strán
4-5 hodín čítania

Prítomnosť sociológa, diplomata a spisovateľa Martina Bútoru v slovenskej politike, spoločnosti a kultúre je podstatná a všestranná. Všetky tieto témy sú predmetom podrobných a do hĺbky idúcich rozhovorov, ktoré s ním takmer rok viedol Ján Štrasser... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina
14,95 €

13,21 €

-12 %
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 25 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Kým zomrie posledný diabol - Richard Osman, Slovart, 2024

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac o knihe

Prítomnosť sociológa, diplomata a spisovateľa Martina Bútoru v slovenskej politike, spoločnosti a kultúre je podstatná a všestranná. Všetky tieto témy sú predmetom podrobných a do hĺbky idúcich rozhovorov, ktoré s ním takmer rok viedol Ján Štrasser. Detailne sa v nich venujú Bútorovmu detstvu, dospievaniu, štúdiu, profesijnému i osobnému životu, analyzujú domácu i zahraničnú politiku a tie najpálčivejšie témy, ktoré hýbali a hýbu svetom: ekológiu, migráciu, klimatické zmeny, ľudské práva, pandémiu ochorenia COVID-19 a mnohé ďalšie.
Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Čítať viac
Počet strán
312
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
145×230 mm
Hmotnosť
750 g
ISBN
9788055652580
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1119081
Štýl
životopisný, politický, historický, filozofický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Slovart
Ostatné
s podporou FPU
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Martin Bútora - Ján Štrasser, Slovart, 2021
Slovo blázon nepoužívam - Jozef Hašto, Ján Štrasser, Artforum, 2020
27,21 €
Ušetríte 1,74 €

Hodnotenia

4,8 / 5

5 hodnotení

4
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Mária Uhrová
Neoverený nákup
8.3.2023
Skvelé rozhovory.
Za túto knihu som autorovi mimoriadne vďačná. O politiku sa zaujímam od roku 1984 odkedy syn už na gymnáziu túžil po slobode, ktorá mnohým jeho rovesníkom a aj nám dospelým až tak veľmi nechýbala.
Táto kniha mi do hĺbky objasnila udalosti z pohľadu intelektuála, pána Bútoru, ktorý od Nežnej revolúcie svojimi vedomosťami a rozhľadom pomáhal budovať novú demokratickú spoločnosť na rôznych postoch. Ďakujem obom pánom za zážitok a želám im, aby napriek ich diagnózam VVVV (Vy vo Vašom veku) boli zdraví, šťastní a užitoční ešte dlhé roky svojimi vedomosťami a prácou pre našu spoločnosť.
Čítať viac
Denisa
Neoverený nákup
27.12.2022
Odhalenie
V krátkosti - Martin Bútora spolu s autorom Vám urobia jasno v spoločenských, politických otázkach, zrozumiteľne a atraktívne. Číta sa ta s ľahkosťou :) Autori textov sú nesmierne múdri, toto sa oplatí. Čítať viac
Ján Žilinský
Neoverený nákup
16.2.2022
Výborná kniha
Štrasser je na rozhovory výborne pripravený a napriek jeho úcte k respondentovi neskĺzol do automatickej súhlasej pózy. Viackrát Bútoru buď pritalčil, aby viac argumentoval, alebo poskytol svoj alternatívny pohľad na konkrétne spoločenské problémy.

Bútora má zjavne rád Slovensko, Slovákov (aj Čechov a Maďarov) a táto pozitívna emócia presakuje zo stránok rozhovorv. Dozvie sa z nich nemálo aj človek, ktorý všeličo o Bútorovi už vedel.
Čítať viac

Ján Štrasser

Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac
Kúpte spolu
Martin Bútora - Ján Štrasser, Slovart, 2021
Slovo blázon nepoužívam - Jozef Hašto, Ján Štrasser, Artforum, 2020
27,21 €
Ušetríte 1,74 €

„Až vtedy som pochopil, že hoci realita je neraz desivá a bolestivá, je to jediné miesto, kde môžeš nájsť skutočné šťastie. Pretože realita je skutočná.“