Gregor a Proroctvo zmaru - Suzanne Collins, Fragment, 2022

13,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Gregor a Proroctvo zmaru

Na Gregora čaká nové dobrodružstvo – podarí sa mu opäť zachrániť krajinu pod zemou? Po návrate z podzemného sveta sa Gregor zaprisahal, že sa tam už nevráti. Ale keď niekto... Čítať viac

2. diel série
Kroniky podzeme
Vek
10+
Vydavateľstvo
Fragment, 2022
Počet strán
328

Na Gregora čaká nové dobrodružstvo – podarí sa mu opäť zachrániť krajinu pod zemou? Po návrate z podzemného sveta sa Gregor zaprisahal, že sa tam už nevráti. Ale keď niekto unesie jeho sestru a stopy vedú práve tam, nemá na výber. Dozvedá sa, že... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

13,99 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 26 knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Gregor and the Prophecy of Bane - Suzanne Collins, Scholastic, 2013
Brožovaná väzba
Angličtina, 2013
Do 3 – 5 dní

13,06 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Podarí sa Gregorovi opäť zachrániť krajinu pod zemou?

Na Gregora čaká nové dobrodružstvo – podarí sa mu opäť zachrániť krajinu pod zemou? Po návrate z podzemného sveta sa Gregor zaprisahal, že sa tam už nevráti. Ale keď niekto unesie jeho sestru a stopy vedú práve tam, nemá na výber. Dozvedá sa, že existuje ďalšie proroctvo a on je jeho súčasťou. Ak sa má zachovať krehké prímerie v Podzemi, Gregor musí zvládnuť ďalšiu skúšku – poradiť si s nebezpečným protivníkom. Aby mohol poraziť bájneho potkana Zmara, potrebuje sa stať bojovníkom, akého Podzem ešte nezažila. Spolu s priateľmi i novými parťákmi sa vydáva na nebezpečnú cestu, aby našiel svojho nepriateľa. Všetci vedia, že ak neuspejú, svet pod zemou už nikdy nebude ako predtým. Druhý diel dobrodružnej série od autorky bestsellera Hry o život!

Čítať viac
Originálny názov
Gregor and the Prophecy of Bane
Počet strán
328
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
450 g
ISBN
9788056626856
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
10+
Naše katalógové číslo
809469
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
2. diel série
Kroniky podzeme
Vydavateľstvo
Fragment
Pre koho
pre deti
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

3 hodnotenia

2
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

19.3.2023
Suzanne Collins opäť nesklamala a po výbornej prvej časti napísala rovnako výborné pokračovanie. Neviem čím to je, ale jednotlivé postavy vám okamžite prirastú k srdcu či už chcete alebo nie a sama na sebe pozorujem, že ak vidím náhodou niekde nejakého chrobáka, prípadne sa zahľadím na moju myšku, musím sa pousmiať.
Už teraz sa neviem dočkať pokračovania a preto verím, že sa prekladu ďalšej časti dočkáme už čoskoro :)
Čítať viac
16.4.2022
Skvelé pokračovanie
Dlho som čakať nemusela a vyšiel druhý diel série o Gregorovi a jeho dobrodružstvách v Podzemi. Bola som zvedavá, či sa mi bude pokračovanie páčiť tak veľmi ako prvá časť, ktorá bola takým úvodom do fantasy sveta Podzeme ako aj predstavením hlavných postáv príbehu.

V tomto dieli sme síce už väčšinu magických tvorov a samotný fantasy svet ako taký poznali, avšak autorka nás aj tak obohatila o pár nových informácií a tvorov. Rovnako sme poznali väčšinu postáv, ktoré sa v tomto dieli pekne vyvíjali. Páči sa mi, že hlavné postavy, súrodenci Gregor a Čižmička, sa správajú primerane svojmu veku. Aj tak však vedia ponúknuť dospelým úplne nový pohľad na vec. Nie vždy poslúchajú, niekedy sa riadia pocitmi, čo sa im môže, ale aj nemusí vyplatiť.

Dej bol svižný, neobsahoval hluché miesta, hoci ku koncu bol pre mňa mierne predvídateľný. Avšak, keď sa na to pozriem z pohľadu detí, pre ktoré je kniha určená, viem si predstaviť, že tie by boli z konca príbehu prekvapené. V príbehu nastalo zopár zvratov a aj vďaka nim sa podarilo udržať čitateľa v strehu.

Nesklamalo, potešilo a ja sa nesmierne teším na tretí diel.
Čítať viac

Suzanne Collins

Čítať viac

Vydavateľstvo Fragment

Čítať viac

„Řekl jsem již, že metafory jsou nebezpečné. Láska začíná metaforou. Jinak řečeno: láska začíná ve chvíli, kdy se žena vepíše svým prvním slovem do naší poetické paměti.“