Druhá šance pro Zoe - Michaela Schmiedl, Cosmopolis, 2022

5,44 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Druhá šance pro Zoe - Michaela Schmiedl, Cosmopolis, 2022
Čítaná
Druhá šance pro Zoe - Michaela Schmiedl, Cosmopolis, 2022

Druhá šance pro Zoe
Čítaná

Zoe právě odmaturovala a chystá se do Londýna na koncert slavné britské kapely, jejímž zpěvákem je její otec. Muž, jehož nikdy nepoznala, se jí po jejím narození zřekl. Nebo to... Čítať viac

Vydavateľstvo
Cosmopolis, 2022
216 strán
3 hodiny čítania

Zoe právě odmaturovala a chystá se do Londýna na koncert slavné britské kapely, jejímž zpěvákem je její otec. Muž, jehož nikdy nepoznala, se jí po jejím narození zřekl. Nebo to bylo jinak? O dvacet let dříve se Tereza v Londýně pokouší utéct před... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština
12,46 €

5,44 €

-56 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Dlhá hra - Elena Armas, Ikar, 2024

Viac o knihe

Zoe právě odmaturovala a chystá se do Londýna na koncert slavné britské kapely, jejímž zpěvákem je její otec. Muž, jehož nikdy nepoznala, se jí po jejím narození zřekl. Nebo to bylo jinak? O dvacet let dříve se Tereza v Londýně pokouší utéct před temnou minulostí. Pilně studuje a postupně se jí zase daří najít radost ze života. Nachází tu nové přátele a zamiluje se do vycházející rockové hvězdy. Quentin je úžasný, má to v hlavě srovnané, není sukničkář ani nebere drogy. Zdá se, že budoucnost bude patřit jejich lásce. Jenže osud má na věc jiný názor… Dva navzájem propletené příběhy od sebe dělí dvě desítky let. Příběh matky a dcery, Terezy a Zoe, dvou božských cukrářek, jejichž dorty dokážou otevírat srdce.
Čítať viac
Počet strán
216
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
248 g
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1587681
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Cosmopolis
Pre koho
new adult, pre dievčatá
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

1 hodnotenie

0
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

23

Všetky moje recenzie nájdete na instagrame @luckylady.stories :)

Luckylady. Stories
Overený zákazník
9.7.2022
Táto knižka ma zaujala svojou grafikou a na odporúčanie @addys_book_club som sa rozhodla po nej siahnuť. Spracovanie musím veľmi pochváliť, mäkká väzba je úžasná a netreba zabúdať aj na túto stránku, pretože knihu nádherne dotvára a tiež stojí nemalú prácu. :)

Napriek tomu, že táto kniha nemá nejakú úžasne špeciálnu romantickú linku, tak sa mi toto čítanie páčilo. Skôr sa sústredíme na príbeh rodiny a ich rodinné väzby. Máme tu dva poprepletané osudy - Terezy a Zoe. Obe ich spája Quentin. Celá kniha pôsobila tak z rýchlika, nemali sme nejaký priestor na nejaké domýšľanie, pretože sme príbeh vedeli hneď od začiatku, skôr nám autorka ukazovala vysvetlenia, prečo sa to stalo a ako sa to stalo a pod. Toto zaručilo, že ste si príjemne pri nej oddýchli a nezažívali ste emocionálne tornádo.

Kniha bola veľmi milá, pretože všetky postavy pôsobili sympaticky a správali sa priateľsky. Pri čítaní obidvoch pohľadov a ich životov, či Zoin alebo Terezin - máme možnosť nahliadnuť do ich myslí a zisťujeme, že sú si veľmi podobné. Na mňa pôsobili veľmi vyrovnane a Zoe bola jedno vyspelé rozumné dievča.

Pri čítaní určite dostanete chuť na sladké, pretože celou knihou sa tiahne vášeň hlavných hrdiniek k pečeniu. Milujú piecť, čistia si tak myseľ, je to ich vášeň a zároveň aj ich prednosť.

Chcela by som vypichnúť postavu Jamesa - on bol úplne iný ako ostatní hlavní hrdinovia v knihách. On išiel po tom po hlave a celkom dosť rýchlo. Táto linka bola celkom uponáhľaná, chýbalo tu nejaké spoznávanie a pod., ale ako vieme, bolo to predurčené a osud zahral kartami.

Táto kniha jednoznačne patrí do young adult romantiky a mohla by sa mladým dievčatám páčiť. Má hlavu a pätu, takže túto novinku hodnotím kladne. Osobne veľmi neprichádzam do styku s českými autorkami, ale táto ma veľmi potešila.
Čítať viac
13.6.2022
Druhá šance pre Zoe (za názvom sa skrýva veľmi pekná myšlienka) je taká milá YA romantika z prostredia hudobných hviezd. Striedajú sa tu dve časové linky - prítomnosť (príbeh Zoe) a minulosť (príbeh Terezy, matky Zoe, odohrávajúci sa pred 20 rokmi). Ja mám podobné príbehy rada, takže túto novinku hodnotím kladne, hoci niektoré veci mi prišli celkom rýchle a uvítala by som, keby ich autorka trochu viac rozpísala. Kapitoly sú pomerne krátke, príbeh má len okolo 200 strán, takže ide o jednohubku, ktorú zvládnete prečítať v priebehu pár hodín.

Zoe, jej mama i babka zbožňujú pečenie, takže sa tu neustále kuchtilo niečo dobré, až sa mi zbiehali slinky. Už chápem všetky varovania, že bez chutného zákusku by sme sa do čítania nemali púšťať. 

Z príbehu Terezy a Quentina mi bolo smutno. Na jednej strane Tereze rozumiem, prečo sa rozhodla tak, ako sa rozhodla, na druhej by som si priala, aby sa snažila nájsť vhodnejšie riešenie, ktoré by ochránilo Zoe a zároveň jej dovolilo vyrastať s otcom. Nie vždy však veci dopadnú podľa našich predstáv.

Zoe sa v krátkej dobe obrátil život hore nohami. Prišla o svojich blízkych, dozvedela sa, že mama jej celý život klamala, ocitla sa v cudzom prostredí, snažila sa zblížiť s otcom, ktorého nikdy nevidela...Jej "nová rodina" ju však prijala s otvorenou náručou a snažila sa jej vo všetkom pomáhať. Táto partička bola veľmi príjemná (až na jednu udalosť ku koncu príbehu).

Romantická linka bola rozkošná. James je zlatíčko, hneď som si ho zamilovala. Bola to moja najobľúbenejšia postava z celého príbehu. Pri ich spoločných chvíľach so Zoe som sa usmievala ako slniečko na hnoji.

Usporiadanie textu mi prišlo zvláštne, text sa mi zdal dosť nahustený (v porovnaní s inými knihami z vydavateľstva) a aj typ písma mi úplne nesedel. Čo sa týka obálky...okolo tej sa už viedlo viacero diskusií, že sa podobá na obálky inej českej autorky (čo mne vôbec "nedocvaklo", až kým to nezačali riešiť iní). Mne sa obálka páči a nemyslím si, že tam bol zámer "opičiť" sa po niekom inom. Mnoho kníh má podobný štýl obálok a nikto to nerieši.
Čítať viac

Vydavateľstvo Cosmopolis

Čítať viac

„Ak nejestvuje nič také ako šťastný koniec, nech sa príbeh skončí teraz.“

Knižnica na kolesách - David Whitehouse, 2015
Knižnica na kolesách
David Whitehouse