Papírové domky - Jiří Klečka, Sylvie Kotercová (ilustrátor), Vyšehrad, 2022

16,49 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Papírové domky

Anna se přestěhuje s manželem Petrem a synem Vašíkem do Ostravy za Petrovým divadelním angažmá. Mají za to, že se konečně blýská na dobré časy. Jenže Petr chce víc. Chce ten... Čítať viac

Vek
18+
Vydavateľstvo
Vyšehrad, 2022
280 strán
4 hodiny čítania

Anna se přestěhuje s manželem Petrem a synem Vašíkem do Ostravy za Petrovým divadelním angažmá. Mají za to, že se konečně blýská na dobré časy. Jenže Petr chce víc. Chce ten dům, který ho již dlouho vábí, chce podávat herecké... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

16,49 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 6 dní

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Efekt očakávania - David Robson, Grada, 2024
Papírové domky - Jiří Klečka, Sylvie Kotercová (ilustrátor), Vyšehrad, 2022
16,49 €

Viac o knihe

Román z města s černou duší.

Anna se přestěhuje s manželem Petrem a synem Vašíkem do Ostravy za Petrovým divadelním angažmá. Mají za to, že se konečně blýská na dobré časy. Jenže Petr chce víc. Chce ten dům, který ho již dlouho vábí, chce podávat herecké výkony, ze kterých běhá divákům mráz po zádech. A dům mu jde vstříc. Plní se mu každé jeho přání a vše jde jako na drátkách, dokud v blízkém okolí jejich nového domu nezačnou bez zjevných důvodů umírat zvířata. A to je jen začátek.
Čítať viac
Počet strán
280
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
412 g
ISBN
9788076016842
Rok vydania
2022
Edícia
Tvář
Vekové odporúčanie
18+
Naše katalógové číslo
1651297
Ilustrácie
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Vyšehrad
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

7 hodnotení

3
3
0
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
19.1.2023
Originálny príbeh
Anna a Petr sa so synom Vašíkom presťahujú do Ostravy za Petrovým divadelným angažmá. Začnú bývať v dome, v ktorom sa ich minulosť bude pomaly vynárať a svet za ,,dverami" bude vplývať na ich životy. Začne sa im dariť, ale nie je to len cena za ich životy? Nebezpečie číha na každom kroku a odísť z domu nebude také jednoduché. Čo si vybrať? Lepšiu kariéru, zdravý úsudok, alebo niečo iné? A čo ak šialenstvo si ich už našlo a hlasy v hlave značia niečo zlé?
Veľmi zaujímavo poňatý príbeh s nadprirodzenými tajomnými prvkami, pochmúrnou atmosférou a zvláštnymi situáciami, kde možno vyššia moc rozdáva karty. Autor do deja vsadil aj témy rasizmu, zneužívania, závislosti a predsudkov, taktiež traumy z detstva ovplyvňujúce život aj v dospelosti. V knihe sa nachádza viacero zvratov a postavy sú zvládnuté veľmi dobre. Avšak ja som sa spočiatku ťažko dostávala do príbehu a až tak veľmi ma nechytil, pretože tým ,,dverám" som veľa neverila. Každopádne ale ide o veľmi zaujímavý príbeh, ktorý poukazuje na viaceré ťažké témy, o ktorých je potrebné rozprávať. Spracovanie knihy je dizajnovo oku lahodiace a obsahuje zopár veľmi dobrých ilustrácií. Ja knihu odporúčam a od autora si určite ešte niečo prečítam.
Čítať viac
21
Cyntoryn zvieratiek - Stephen King, 2019
Práve čítam
Cyntoryn zvieratiek

Malá knihomoľka z Bratislavy :) zbožňujem knihy, ale nie sú viac ako skutočný život, tak nezabúdajme žiť a zažívať! <3 IG: mercinkaa

Marcela Kurajdová
Overený zákazník
2.11.2022
Veľké prekvapenie :)
Papírové domky sú zatiaľ najzaujímavejšou knihou, akú som za posledné roky čítala. Hneď na úvod musím poďakovať človeku, ktorý navrhol anotáciu knihy. Prezrádza maximálne 20% z toho, čo v sebe mysteriózny román so štipkou napätia ukrýva (je to samotný autor alebo vydavateľstvo? - neviem, ale úprimne ďakujem!). Vďaka tomu mám za sebou jedno veľké a nečakané prekvapenie. Vlastne som vôbec nevedela, čo mám od p. Klečku očakávať. Po dočítaní ju stále neviem pustiť z hlavy. Zážitok je skvelý, aj málo predvídateľný koniec a rozmýšľam, že keby to bolo podľa skutočnej udalosti, asi tomu uverím (čert ber nereálne? detaily). Nejde totiž o prvý strašidelný dom, ktorý požiera ľudskú dušu aj myseľ.

Príbeh je výborne vystavaný. Zoznamujeme sa so všetkými postavami, kde má každá svoju dôležitú rolu a čas. Žiadna strana, či myšlienka nie je naviac, nič nenudí ani nestagnuje. Všetko perfektne graduje, uťahuje vám golier košele, prípadne spôsobí (mne teda určite) horšie zaspávanie.

Fajnšmekri hororových príbehov ma zrejme vysmejú, lebo toto nie je horor ani doslovné strašidelné čítanie, ale mraziť vás z neho sem tam môže, prípadne vám bude trošku nepríjemne. Závan zlej energie aj temné sily podvedome účinkujú. Žasla som nad tým, ako toto všetko mohlo autorovi napadnúť. Svojim spôsobom je pre mňa kniha jedinečná a uvítala by som jej filmové spracovanie. Myslím, že by dokázalo navodiť atmosféru podobnú starším nezabudnuteľným dielam ako napr. Rosemary má deťátko, či kultovú Deviatu bránu. Ja som si slušne pošmakovala a do hmlistej vlhkej jesene aj s jej šmykľavým lístím na chodníkoch je román ako stvorený.

Posledných 70 strán som dala na jednu šupu. Inak sa nedalo. Stále rozmýšľala, kedy to celé započalo. Mohol za to dom alebo konkrétna osoba? Alebo som niečo nepochopila, lebo aj také sa stáva.. Strašne by som vám chcela povedať viac, ale nechcem niečo omylom prezradiť. Neopriem sa ani o žiadnu z tém, ktoré sa popri tej hlavnej riešia, nech je to pre vás naozaj nevyzradený text (teraz mi tak napadlo, že aj pri Knihviazačovi som sa ani náhodou nezmienila o LGBTQ téme, ktorá bola ústrednou, reku nech nie som drbna a pár dni na to to za mňa urobili viacerí recenzenti, normálne bez chochmesu a ohľadu na to, že ešte niekto mohol zažiť podobné prekvapčo, ako ja).
...
Ach, nespoilerujme, keď nemusíme a nerobí to ani stručný opis knihy!
...
Iba jedno si neodopriem - tých prekvapení bude viac a nebudú pozitívneho charakteru, či už ide o jednotlivé životy manželov Anny a Petra, kde a za akých okolností sa spoznali, či je ich láska skutočná a vzájomne opätovaná alebo o ich pohotového a nápomocného (se vším všudy...!) makléra alebo susedky s predsudkami, ktoré ma vytočili do nebies, aj keď ku koncu pochopíme „PREČO?!“.
Čaká vás aj esteticky zážitok, nakoľko obálka je dokonalá a „hmatateľná“. U mňa to bola láska na prvý pohľad. Tiež ma prekvapila farba tlače písma, nie je to totiž čierna klasika. :) Kniha je celá ladená do hnedej farby, ako aj ilustrácie od Sylvie Kotercové. Strašne sa mi páčili hnedé strany, ktoré oddeľovali jednotlivé časti knihy a tiež som si všimla, že mi vyhovovali kapitoly s názvami, ktoré ma poháňali ďalej čítať. Domky sú samé o sebe malým pekným detailne prepracovaným a hlavne nevšedným prekvapením. Román vyšiel pod edíciou „Tvář“, o ktorej som netušila, a ktorá je vizuálne presne podľa môjho gusta, čiže.. peňaženka opäť zaplače! :D

Ak si aj vy chcete užiť niečo nevšedné, kde sa reálne a aktuálne témy prelínajú s domom, z ktorého vám dôjde zle.. nech sa páči. Nejde ani tak o fyzicky stav „je mi zle“, ako skôr o to, že prichádzate o rozum a následne vám začne byť aj fyzicky zle. Neviem či ma pochopíte, ale.. :D
Neváhajte!
Čítať viac

„Je príjemné byť sám s nocou a hviezdami. Niečo sa vždy stane. Pravdepodobne nič prevratné, možno ani nič, čo by si spomenul pri šálke kávy, no predsa čosi, čo Ťa bude sprevádzať do konca života.“

Sága z Keflavíku - Jón Kalman Stefánsson, 2022
Sága z Keflavíku
Jón Kalman Stefánsson