Kandidát
E-kniha

OPRAVDU VOLÍTE POUZE PREZIDENTA? Na pozadí předvolební kampaně hlavy státu rozehrává tvrdá a nemilosrdná hra o pomyslný trůn. Tento místy až šokující příběh vás rozhodně nenechá... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2022
384 strán
5-6 hodín čítania

OPRAVDU VOLÍTE POUZE PREZIDENTA? Na pozadí předvolební kampaně hlavy státu rozehrává tvrdá a nemilosrdná hra o pomyslný trůn. Tento místy až šokující příběh vás rozhodně nenechá klidně spát. Román Kandidát vám otevře dveře... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

17,67 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Karin Lednická:Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Viac o e-knihe

OPRAVDU VOLÍTE POUZE PREZIDENTA? Na pozadí předvolební kampaně hlavy státu rozehrává tvrdá a nemilosrdná hra o pomyslný trůn. Tento místy až šokující příběh vás rozhodně nenechá klidně spát. Román Kandidát vám otevře dveře do zákulisí prezidentských voleb.
Čítať viac
Počet strán
384
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1792085
Štýl
dobrodružný, filozofický
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

31.1.2023
Pred pár dňami zažili naši český susedia voľbu nového prezidenta. Mne sa zhodou náhod nedávno dostala do ruky kniha od českej autorky Lenky Pastorčákovej venujúcej sa práve tejto téme. A o čom presnejšie bola? Dominika má už plné zuby novinárskej práce, hlavne však svojho šéfa, mizogýna, ktorý za každú cenu dáva najavo svoju moc. Hneď po odchode z televízie sa jej naskytne zaujímavá pracovná príležitosť - pracovať pre nádejného prezidentského kandidáta. Je pre ňu táto pozícia to pravé orechové, alebo to bude skôr krok z blata do kaluže?

Možno by ste v tejto čakali veľa politiky, čoho som sa aj ja trochu obávala. A vlastne áno, politiky tam bolo dosť, ale tej zákulisnej. Intrigy, ohováranie, kalkulovanie, rôzne zákulisné machinácie, množstvo klamstiev a zavádzania. Mňa táto kombinácia veľmi bavila a ani chvíľu som sa nenudila. V kampani som sa totiž stretla s takou širokou škálou postáv, že sledovanie vzájomnej interakcie ma naozaj bavilo. A to ani nemusím hovoriť, že pár z nich by som z radosťou zakrútila krkom, pričom tá antipatia rastúca každou prečítanou stranou dodávala čítaniu šťavu. Musím povedať, že Dominika si mnohokrát zaslúžila môj obdiv, lebo byť na jej mieste, tak sa po prvom dni zbalím a už by ma tam nikto nevidel.

Lebo pracovať pre možno geniálneho kandidáta, ktorý je povahovo neskutočne zložitý a namiesto spolupráce vám často hádže polená pod nohy nie je vôbec med lízať. To nespomínam zopár zákerných kolegov, ľudí ktorí kampaň využívajú len vo svoj prospech, neustále hrajúci svoje tajné hry a sledujúci len svoje ciele. K tomu narušené súkromné vzťahy a neustáli stres. Skoro práca snov :). Dominika však bojovala za niečo, v čom videla veľký zmyseľ a aj keď jej snaha možno bola občas márna, nevzdávala sa. A vďaka štýlu písania autorky bol celý jej príbeh vynikajúci.
Čítať viac
11.1.2023
Moja prvá tohtoročná kniha bola od pre mňa doposiaľ neznámej českej reportérky moderátorky Lenky Pastorčákovej. Okrem televíznej kariéry bola v predchádzajúcich českých prezidentských voľbách aj hovorkyňou Jiřího Drahoša. Svoje skúsenosti sa teraz rozhodla zúročiť ako spisovateľka. A urobila dobre. Kniha Kandidát je rozhodne zaujímavou sondou do zákulisia médií a politickej kampane. Dokonale vykresľuje atmosféru a prezrádza "ťahy", o ktorých sa ako bežní diváci a voliči dozvieme len málokedy. Načrtáva, do akej miery môže byť budúca hlava štátu len marketingovým produktom. Čo ma naviac zaujalo je aj to, že popisuje chorobu, o ktorej som ešte nepočula, ale teraz by som mohla odprisahať, že pár ľudí ktorých poznám ňou trpí. Volá sa mizofónia.
Hlavnú hrdinku Dominiku zastihneme ako reportérku známej televíznej stanice, zároveň sa dozvedáme o jej dlhoročnom, krásne fungujúcom vzťahu s priateľom. Po zhruba osemdesiatich stránkach opúšta mediálnu kariéru a stáva sa hovorkyňou kandidáta na post prezidenta.
Ďalšou vecou, ktorú oceňujem je, že autorka zvolila Ich formu rozprávania. Dominika dokonca miestami oslovuje priamo čitateľov, čím ich núti kriticky myslieť a spolu s ňou riešiť situácie, ktoré ju trápia. Počas čítania ma tak ovládala ľahká nervozita a stres. Tak, ako je príbeh vystavaný, ma doslovne nútil neprestávať s čítaním, takže som ho mala prečítaný raz-dva. A ako som si "googlila" autorku, zistila som, že má na konte ešte jednu knihu. Je mi jasné, že si ju nedám ujsť.
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Byla však pravda, že tehdy poprvé pochopil, že lidé, kterým se naučil důveřovat, by ho stejně mohli někdy zradit, a že je to sice zklamání, ale zároveň je to nevyhnutelné a že život ho bude pohánět pravidelným tempem vpřed, protože za každého, kdo ho nějakým způsobem zklame, se najde přinejmenším jedna osoba, která to nikdy neudělá.“

Malý život - Hanya Yanagihara, 2017
Malý život
Hanya Yanagihara