Audiokniha
Prekročil som svoj tieň - Post Bellum,Andrea Bučko, Post Bellum SK, 2020
Audiokniha
Audiokniha
Prekročil som svoj tieň - Post Bellum,Andrea Bučko, Post Bellum SK, 2020
Audiokniha

Prekročil som svoj tieň
Audiokniha

V dokumentárnej audioknihe „Prekročil som svoj tieň” vám predstavíme troch obyčajno – neobyčajných ľudí, ktorí prekročili svoj tieň. Tieň predsudkov, nepriaznivých politických... Čítať viac

V dokumentárnej audioknihe „Prekročil som svoj tieň” vám predstavíme troch obyčajno – neobyčajných ľudí, ktorí prekročili svoj tieň. Tieň predsudkov, nepriaznivých politických okolností a tieň hľadania svojej vlastnej identity. Čítať viac

  • MP3 na stiahnutie
  • Slovenčina

5,00 €

Ihneď na stiahnutie

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekročil som svoj tieň - Post Bellum,Andrea Bučko, Post Bellum SK, 2020
Audiokniha
5,00 €

Viac o audioknihe

V dokumentárnej audioknihe „Prekročil som svoj tieň” vám predstavíme troch obyčajno – neobyčajných ľudí, ktorí prekročili svoj tieň. Tieň predsudkov, nepriaznivých politických okolností a tieň hľadania svojej vlastnej identity.
Každý vyšiel z iných pomerov, každý mal inú životnú cestu. Spája ich fakt, že sú súčasťou rómskej minority, a že sa rozhodli prispieť do spoločnosti svojim talentom, schopnosťami, pracovitosťou.
Ich príbehy zaznamenalo občianske združenie Post Bellum prostredníctvom metód oral history.
Súčasťou audioknihy sú odborné vstupy do tém, ktorých autorom je Vlado Rafael a publikované sú v knihe Rómovia v zajatí politiky. Príbehy troch protagonistov spája to, že narúšajú akékoľvek stereotypy o Rómoch.
Ak sa dnes opýtame, či sme sa na Slovensku počas tridsiatich rokov v riešení rómskej témy niekam posunuli, odpoveď znie, že určite v otázkach poznania. Viac ako nevedomosť chýba kompetentným vôľa konať a viesť dialóg. Časy mesiášov pominuli. Súčasnosť a blízka budúcnosť potrebujú dlhodobú spoluprácu, partnerstvo a iniciatívu. Toto konštatovanie by malo pre Slovensko vyznieť ako výzva.
Vznik audioknihy "Prekročil som svoj tieň" podporil z verejných zdrojov Fond na podporu kultúry národnostných menšín.
Čítať viac
Dĺžka
1:31
Naše katalógové číslo
764643
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Post Bellum SK
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila audiokniha vám?

„Pokiaľ ide o mňa, všimol som si jednu vec. Že keď je človek obklopený šialencami, sám šialenstvu prepadne – ba čo viac, nachádza v ňom isté čaro.“

Quo Vadis - Henryk Sienkiewicz, 2022
Quo Vadis
Henryk Sienkiewicz