Britva - Rudolf Sloboda, L.C.A., 2005

8,27 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Britva - Rudolf Sloboda, L.C.A., 2005
Britva - Rudolf Sloboda, L.C.A., 2005

Britva

Autobiograficky ladený román brilantného fabulátora ponára čitateľa do mladomanželského sveta, dovnútra ktorého rušivo zasahujú spoločenské problémy. Čítať viac

Vydavateľstvo
L.C.A., 2005
168 strán
2-3 hodiny čítania

Autobiograficky ladený román brilantného fabulátora ponára čitateľa do mladomanželského sveta, dovnútra ktorého rušivo zasahujú spoločenské problémy. Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 34 knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Britva - Rudolf Sloboda, Slovart, 2023
Pevná väzba s prebalom
Slovenčina, 2023
Na sklade 2 ks

14,95 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Tomáš Forró: Spev sirén. Absynt, 2024

Viac o knihe

Autobiograficky ladený román brilantného fabulátora ponára čitateľa do mladomanželského sveta, dovnútra ktorého rušivo zasahujú spoločenské problémy. Hlavný protagonista Daniel sa pokúša preniknúť k snom a túžbam svojej manželky, avšak namiesto toho je od nej stále viac a viac vzdialenejší, až sa začne topiť v bezvýznamnej žiarlivosti. Vyvoláva v ňom vážne krízy, je mu na ťarchu, no zároveň ju v sebe neustále podporuje, komunikuje s ňou, žije s ňou.
Čítať viac
Počet strán
168
Väzba
pevná väzba
Rozmer
134×210 mm
Hmotnosť
299 g
ISBN
8089129390
Rok vydania
2005
Naše katalógové číslo
19962
Štýl
filozofický, duchovný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
L.C.A.
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,1 / 5

7 hodnotení

3
2
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

V autobiograficky ladenom románe Rudolfa Slobodu sa čitateľ ponára do sveta, kde spoločenské problémy prenikajú do intímneho priestoru. Hlavný (anti)hrdina sa usiluje preniknúť k snom a túžbam svojho partnera, no jeho úsilie je rušené neistotami a vnútornými konfliktmi.

Rudo vytvára zložitý portrét protagonistu, ktorý sa postupne zatvára vo vlastných myšlienkach a túžbach, čo spôsobuje vzájomné vzďaľovanie sa. Napätie v knihe sa hĺbkovo skúma prostredníctvom vyvolania vážnych kríz, ktoré zaťažujú vzťah.

"Britva" sa zameriava na univerzálnu tému – ako každodenné problémy a vnútorné konflikty môžu ovplyvniť intímny vzťah. Autor taktne vykresľuje boj hlavného hrdinu s vlastnou žiarlivosťou a úzkosťami, čo pôsobí na čitateľa pútavo a súcitne.

Rozum"esková" literatúra.

Čítať viac

„Knihy sú ako korenie. Zvýrazňujú naše dni, nepripomínajú nám našu všednosť, ale umožňujú nám zreteľne si uvedomiť, koľko cestičiek môže každý nájsť vo svojom živote. Cestičiek k radosti, láske, pokoju či dobrodružstvu.“