Liminal - Zuzana Husárová, Dive Buki, 2012

7,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Liminal - Zuzana Husárová, Dive Buki, 2012
Liminal - Zuzana Husárová, Dive Buki, 2012

Liminal

Zuzana Husárová je autorkou experimentálnej (hlavne elektronickej) literatúry, ktorej sa venuje aj ako teoretička. Vo svojej tvorbe pracuje s rôznými médiami. S Ľubomírom... Čítať viac

Vydavateľstvo
Dive Buki, 2012
Počet strán
80

Zuzana Husárová je autorkou experimentálnej (hlavne elektronickej) literatúry, ktorej sa venuje aj ako teoretička. Vo svojej tvorbe pracuje s rôznými médiami. S Ľubomírom Panákom vytvorili niekoľko interaktívnych literárnych diel, s Amaliou Roxanou... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

7,00 €

U dodávateľa 3 ks
Posielame do 4 dní

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Lastovičie leto - Kristy Woodson Harvey, DOT., 2024
Liminal - Zuzana Husárová, Dive Buki, 2012
7,00 €

Viac o knihe

Zuzana Husárová je autorkou experimentálnej (hlavne elektronickej) literatúry, ktorej sa venuje aj ako teoretička. Vo svojej tvorbe pracuje s rôznými médiami. S Ľubomírom Panákom vytvorili niekoľko interaktívnych literárnych diel, s Amaliou Roxanou Filip spolupracuje na transmediálnom projekte liminal (kniha, zvuková poézia, performácie). Jej teoretické a umelecké diela sa objavili vo vedeckých a literárnych publikáciách na Slovensku aj v zahraničí, boli prezentované v galériach a na kultúrnych podujatiach.
Zbierka liminal je nielen v rámci poézie písanej ženami cenným osviežením. Husárová prichádza s premyslenou, pocitovo rafinovanou a na minulé aj súčasné experimenty napojenou poéziou. Kniha je precízne vystavaným experimentálnym konceptom - takým, ku ktorému sa oplatí vracať, pretože jeho potenciál sa nevyčerpáva návodom na recepciu či dvoma prečítaniami. Básne tvoria kompaktný celok, novými čítaniami ho však jemne pozmeňujeme - aj vzávislosti od nášho skúsenostného horizontu.
Derek Rebro

Tieto básne fungujú v pravidelných rámcoch tranzitu, času, abecedy a zároveň sú funkčne excentrické. Nájdete tu idiosynkratické momenty a jazyk, ktorý sa kolíše a ortograficky križuje. Okrem preverovania jazykových obmedzení, progresívnosti a cyklickosti liminal ponúka aj naratívy a zdieľa zážitky z konkrétneho prostredia - svieža a neobvyklá kombinácia.
Nick Montfort
Čítať viac
Počet strán
80
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×152 mm
Hmotnosť
180 g
ISBN
9788089677009
Rok vydania
2012
Naše katalógové číslo
177174
Jazyk
čeština
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Dive Buki
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Pretože každá výnimočná chvíľa, je len všedná chvíľa prežitá s výnimočným človekom. “