Klub U Sinatru - Sal Polisi, Steve Dougherty, Ikar, 2014

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Klub U Sinatru

Môj život v newyorskej mafii

Mafia bola najväčším a najbohatším podnikom v Amerike – príliš nebezpečným a smrtiacim, až kým ju zvnútra nezničili drogy, chamtivosť a úpadok tradičných hodnôt zločineckých... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2014
488 strán
7-8 hodín čítania

Mafia bola najväčším a najbohatším podnikom v Amerike – príliš nebezpečným a smrtiacim, až kým ju zvnútra nezničili drogy, chamtivosť a úpadok tradičných hodnôt zločineckých rodín. A muži, ako bol Sal Polisi... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 31 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Rebecca Yarros. Všetkými zmyslami. Lindeni, 2024

Viac o knihe

Mafia bola najväčším a najbohatším podnikom v Amerike – príliš nebezpečným a smrtiacim, až kým ju zvnútra nezničili drogy, chamtivosť a úpadok tradičných hodnôt zločineckých rodín. A muži, ako bol Sal Polisi.

Narodil sa v Brooklyne – na rovnakom mieste, ktoré stvorilo podnik na zabíjanie v mene Ala Caponeho a Johna Gottiho, budúceho krstného otca. Na skutočného gangstra dorástol u Colombovcov – jednej z piatich veľkých newyorských rodín – práve v čase, keď sa mafia dostala na vrchol a disponovala obrovskou mocou a bohatstvom.

Sal Polisi viedol nelegálny nočný hazardný klub U Sinatru, kráľovstvo zločinu a miesto, kam chodili oddychovať príslušníci nastupujúcej generácie mafiánov ako Johna Gotti, Henry Hill, Jimmy Burke a Tommy DeSimone. Pre Polisiho to bolo vzrušujúce obdobie okorenené množstvom bankových lúpeží, prepadov kamiónov a ďalších špinavých záťahov. Keď ho zatkli za obchodovanie s drogami a už mal dosť všadeprítomného krviprelievania, prevrátil kabát a stal sa tým, čo sa mu po celý život hnusilo – zradcom.

V tejto strhujúcej knihe Polisi opisuje svoje zločiny, sexuálne orgie a osobné tragédie, rozpráva príbeh newyorskej mafie tak, ako ho zažil priamo na ulici.
Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Originálny názov
The Sinatra Club
Počet strán
488
Väzba
pevná väzba
Rozmer
135×206 mm
Hmotnosť
445 g
ISBN
9788055136837
Rok vydania
2014
Naše katalógové číslo
164566
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

5 hodnotení

3
1
0
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

3
Búrlivá krv - Robert Galbraith, J.K. Rowling, 2022
Práve čítam
Búrlivá krv

Počas zimných večerov veľký nadšenec kníh. Počas letných večerov veľký zanedbávač kníh.

Ľubomír Hudačko
Overený zákazník
9.4.2021
Nechcelo sa mi to príliš čítať
V tejto knihe je milión postáv, ktoré bežný čitateľ nepozná. Jeho nezaujíma, že sa niekto volal Kvak a iný Lišiak a podobne. V príbehu sa skákalo z jednej témy do druhej, vidno, že autor - rozprávač, ktorý príbeh zažil nie je spisovateľ. Nebolo to ono, nechcelo sa mi to čítať, ale napokon som to dočítal a dozvedel som sa čo-to zaujímavé a miestami aj dojímavé. Myslel som, že to bude príbeh o niečom inom, miestami bol dosť nechutný. Čítať viac
Lukáš Poliak
Overený nákup
20.3.2017
Veľmi dobrá
Pútavo napísaný skutočný príbeh kde sa vyskytuje veľa známych osobností z mafiánskeho prostredia USA tej doby. Drobnou vadou bol len doslovný preklad prezývok jednotlivých postáv, ale to je len malá chybička krásy.
Odporúčam pre ľudí ktorých zaujímajú (skutočné) príbehy mafie.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Řekl jsem již, že metafory jsou nebezpečné. Láska začíná metaforou. Jinak řečeno: láska začíná ve chvíli, kdy se žena vepíše svým prvním slovem do naší poetické paměti.“