Oscarová kolekce II. - 8 DVD, Bonton Film

26,59 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Oscarová kolekce II. - 8 DVD

    Milionář z chatrče, Walk the Line, Vzpomínky na Afriku, Statečné srdce, Tootsie, Dracula, Rozum a cit, Vetřelec Čítať viac

    Výrobca
    Bonton Film

    Milionář z chatrče, Walk the Line, Vzpomínky na Afriku, Statečné srdce, Tootsie, Dracula, Rozum a cit, Vetřelec Čítať viac

    • DVD film
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude film dostupný.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Duna: Časť druhá - Magicbox, 2024

    Viac o titule

    Milionář z chatrče

    Hlavný hrdina Jamal Malik (Dev Patel) je chlapec, ktorý sa narodil do sveta bez budúcnosti, do chudobného prostredia bombajských slumov. Teraz ale sedí v televíznom štúdiu oproti moderátorovi indickej verzie súťaže Chcete byť milionárom a čaká na poslednú otázku, ktorá ho delí od rozprávkovej výhry 20 miliónov indických rupií.
    Ako sa mu to podarilo? Ako sa chlapec z ulice dokázal dostať k méte, po ktorej márne prahli chlapci z lepších rodín či vedátori s niekoľkými titulmi vo vrecku? Odpovede na tieto otázky bude z Jamala ťahať niekto omnoho nepríjemnejší než televízny moderátor. Pred poslednou otázkou totiž vyprší čas a Jamal má jeden deň na to, aby sa na ňu pripravil. Bohužiaľ mu túto prípravu strpčujú policajní vyšetrovatelia, ktorí ctia prezumpciu viny a snažia sa s použitím brutálnej sily od Jamala získať odpoveď na kľúčovú otázku: Akým podvodom sa dostal krôčik od rozprávkového bohatstva.
    Jamal rozpráva svoj zložitý životný príbeh, z ktorého strážcovia zákona pochopia, prečo vedel odpovede na všetky tie zákerné otázky, a predovšetkým, že dôvod účasti v slávnej televíznej súťaži môže byť omnoho ušľachtilejší než vidina kopy peňazí, napríklad snaha nájsť stratenú životnú lásku.
    I keď film speje k predpokladanému finále, nebol by to Danny Boyle, keby vás a hlavného hrdinu nechal z toho ľahko vykĺznuť. Skvelí indickí herci, neuveriteľný univerzálny príbeh a typické bollywoodske finále = film roku.
    Pripravte sa na to, že Milionár z chatrče z vás vydoluje emócie, o ktorých ste možno ani nevedeli, že ich ešte máte. Čerstvý držiteľ Zlatého glóbusu za najlepší film minulého roku je právom pasovaný na čierneho koňa tohtoročných Oscarov.

    Walk the Line

    V roku 1955 prišiel drsný, vyziabnutý gitarista menom J. R. Cash do vtedy ešte neznámych Sun Studios v Memphise. Tento okamih mal neskôr nezmazateľný vplyv na vývoj americkej kultúry. S pomocou úderných akordov a hlasu, hlbokého a temného ako noc, privádzal Cash s obrovskou intenzitou na svet piesne o zármutku a bolesti, ktoré boli odvážne, plné skutočného života a odlišovali sa od všetkého, čo malo publikum do tých čias možnosť počuť.

    Ten deň odštartovala úvodná etapa dlhej kariéry Johnnyho Casha. Okrem toho, že prišiel s priekopníckym a originálnym zvukom, ktorý sa neskôr stal inšpiráciou pre rockové, countryové, punkové, folkové i rapové hviezdy, vydal sa aj na cestu dramatickej osobnej premeny. Počas najdramatickejšej etapy svojho života stál zoči-voči svojim démonom, bojoval o lásku, ktorá mu pomohla odraziť sa od dna, a naučil sa balansovať na tenkej hranici medzi skazou a spásou. Zmenil sa zo sebadeštruktívnej popovej hviezdy na kultového Muža v čiernom.

    Joaquin Phoenix, predstaviteľ legendárneho Johnnyho Casha, si svojím mimoriadnym hereckým nadaním získal pozornosť filmovej kritiky snímkami ako U Turn či 8 MM. Najväčší úspech mu priniesla úloha v historickej akčnej dráme Ridleyho Scotta Gladiátor, ktorá mu popri National Board of Review Award, The Broadcast Film Critics Award a Blockbuster Award priniesla i nominácie na Oscara a Zlatý glóbus. V rokoch 2002 a 2004 si zahral po boku Mela Gibsona vo filmoch M. Night Shyamalana Znamenia a Osada.

    Reese Witherspoon (June Carter) sa zatiaľ naposledy predstavila v romantickej komédii A čo ak je to pravda? s Markom Ruffalom. Za svoju úlohu energickej vysokoškoláčky Tracy Flick vo filme Alexandra Paynea Kto z koho z roku 1999 bola nominovaná na Zlatý glóbus, Independent Spirit Award, American Comedy Award, National Society of Film Critics Award a Online Film Critics Award, pričom dve posledné nominácie aj premenila. Druhú nomináciu na Zlatý glóbus jej priniesol komediálny hit z roku 2001 Pravá blondínka, ktorý sa o dva roky neskôr dočkal svojho pokračovania.

    Vzpomínky na Afriku

    Robert Redford a Meryl Streepová hrají hlavní role v tomto slavném filmu od oscarového režiséra Sydneyho Pollacka. Tento mistrně natočený a překrásně výpravný příběh hluboké lásky a bolestivé ztráty získal roku 1985 Oscara za nejlepší film, za režii, za adaptovaný scénář, za kameru, za původní hudbu, za výpravu a za nejlepší zvuk. Vzpomínky Na Afriku patří mezi největší romantické filmy všech dob. Vypráví poutavý a pravdivý příběh Karen Blixenové (Meryl Streep), ženy obdivuhodně pevné vůle, která se svým nevěrným manželem (Klaus Maria Brandauer), řídí kolem roku 1914 kávovou plantáž v Keni. Ke svému překvapení začne Karen brzy zcela propadat kráse této exotické země, místních lidí a tajemného bílého lovce (Robert Redford).

    Statečné srdce

    Film je inspirovaný skutečnou historickou postavou Williama Wallace, který se v 13.století postavil do čela odporu proti anglickému králi Eduardovi I. William se tajně oženil, aby se jeho žena Murron [Marn] vyhnula králem nařízenému právu první noci. Jednoho dne se ji však pokusí znásilnit angličtí vojáci, a když ji William brání, je prohlášen za psance a Murron popravena. Wallace se postaví do čela odporu proti anglické vrchnosti a získává spojence v princezně Isabelle, díky které se vyhne většině králových nástrah. Nakonec je však Wallace kvůli zradě vlastního vojska zajat...

    Tootsie

    Neúspěšný herec v roli úspěšné herečky, to je Dustin Hoffman v jedné ze svých nejzábavnějších rolí. Dustin Hoffman hraje Michaela Dorseyho, schopného herce, respektovaného jeho kolegy. Ale díky své reputaci náladového herce nemůže získat práci. Jednoho dne dostane nápad. Když nemůže dostat práci jako muž, proč to nezkusit jako žena. Začne se vydávat za Dorothy Michaelsovou a dokonce vyhrává konkurs na roli v televizním seriálu. Brzy se tento pořad stává známým po celé Americe a začne se dít spousta věcí. Za prvé - stává se miláčkem amerických domácností. A za druhé - zamiluje se do mladé herečky a neví si rady jak dál. Kromě Dustina Hoffmana uvidíme režiséra Syddneyho Pollacka v roli jeho agenta. Jessicu Lange jako onu mladou herečku a Charlese Durninga v roli jejího otce, který se zamiluje do Michaela nebo vlastně do Dorothy! Film, který je předurčen k tomu, aby se stal klasikou.

    Dracula

    V blízkej budúcnosti Uffizi and Luke cestujú do vzdialeného vojnou rozpolteného Rumunska zachrániť Elisabeth a skoncovať s upírstvom raz a navždy. Počas cesty stretávajú Tv žurnalistov a skupinku rebelov, pokúšajúcich sa bojovať prosti upírskej vzbure, ktorá sužuje ich krajinu.


    Rozum a cit

    Emma Thompson, Alan Rickman, Kate Winslet a Hugh Grant sa predstavujú v hlavných úlohách podmanivej romantickej komédie, ktorá kraľovala rebríčkom návštevnosti a získala Zlatý globus pre najlepší film roku (Dráma). Film, ktorý vznikol na motivy klasického románu Jane Austen ROZUM A CIT, rozpráva príbeh sestier Dashwoodových – citlivej Elinor (Thompson) a vášnivej Marianne (Winslet), ktorých šance na svatbu dramaticky klesajú potom, čo ich rodina náhle prišla o majetok. V úlohách sestriných nápadníkov, ktorí sa zmietajú v pasti prísnych spoločenských pravidiel a s nimi nezlučiteľných zákonov túžby, sa objavujú Rickman, Grant a Greg Wise.

    Vetřelec

    V prvním dílu napínavé ságy o Vetřelci posádka vesmírné lodi Nostromo reaguje na nouzové volání, které pochází z pusté planety. Objevuje tu ale pouze smrtící formu života, jež se množí v lidském hostiteli. Členy posádky čeká boj nejen o jejich životy, ale o přežití celého lidstva.
    Čítať viac

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčil film vám?

    „Všetko sa vždy začína a končí pravdou.“