Sprievodca vesmírom - Peter Bond, Slovart, 2003

8,27 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Sprievodca vesmírom - Peter Bond, Slovart, 2003
Sprievodca vesmírom - Peter Bond, Slovart, 2003

Sprievodca vesmírom

Dobrodružné cesty v nekonečnom vesmíre

Podniknite cestu Slnečnou sústavou a nazrite do hlbín vesmíru cez Hubblov vesmírny ďalekohľad... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2003
Počet strán
64

Podniknite cestu Slnečnou sústavou a nazrite do hlbín vesmíru cez Hubblov vesmírny ďalekohľad... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 24 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Päťhviezdičkový víkend - Elin Hilderbrand, Tatran, 2024

Viac o knihe

Ľudí už tisícky rokov fascinuje hviezdna obloha, no až po vynájdení ďalekohľadu začali astronómovia zisťovať, ako vesmír skutočne vyzerá. Náš domov, planéta Zem, je len drobučkou hmotnou bodkou v obrovskej prázdnote nazývanej vesmír. Pri pohľade na oblohu sa nám zdá, že kozmos je preplnený, hviezdy sú však nesmierne vzdialené od nás i navzájom. Vesmír je vo všeobecnosti prázdny. Je zároveň obrovský, nepredstaviteľne obrovský. Aj na najbližšiu hviezdu by sme rýchloťou concordu cestovali viac než milión rokov. Vzdialenosti sú v kozme také veľké, že astronómovia ich merajú v svetelných rokoch, čo je vzdialenosť, ktorú prejde svetlo za jeden rok – 10 biliónov (čiže 1013) kilometrov. Vďaka moderným ďalekohľadom môžu astronómovia dnes už sledovať hviezdy vzdialené miliardy svetelných rokov.

Profesionálni hvezdári strávia dnes oveľa viac času pred počítačom ako hľadením do ďalekohľadu. V modernej hvezdárni sa všetky údaje z teleskopov zadajú do počítača. Ten ich spracuje a vytvorí obrazy, ktoré zvýrazňujú isté vlastnosti objektov. Digitálne obrazy sa môžu prenášať aj na internet, aby si ich mohli pozrieť astronómovia na celom svete.

Podniknite cestu Slnečnou sústavou a nazrite do hlbín vesmíru cez Hubblov vesmírny ďalekohľad. Spoznajte, čo spôsobuje výbuch supernovy a čo sú padajúce hviezdy, ako žijú kozmonauti v beztiažovom stave a prečo Slnko nakoniec zničí našu planétu. Pomocou fotografií a počítačovo upravených zobrazení odhaľuje tento sprievodca najúžasnejšie obrazy vesmíru od planéty Zem až po vzdialené galaxie. Vzrušujúce komentáre Petra Bonda sprevádzajú prekvapujúce skutočnosti o všetkom od veľkého tresku až po skončenie čias.
Čítať viac
Počet strán
64
Väzba
pevná väzba
Rozmer
10×310 mm
Hmotnosť
595 g
ISBN
8071457809
Rok vydania
2003
Edícia
Sprievodca
Naše katalógové číslo
15037
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Slovart
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Hviezdna obloha je váš najvernejší priateľ, ak sa s ňou raz zoznámite; je stále prítomná, ponúka nám mier, pripomína nám, že náš nepokoj, naše pochyby, naše trápenia sú triviálne a dočasné. Vesmír je a bude neotrasiteľný...“

Ticho v období hluku - Erling Kagge, 2017
Ticho v období hluku
Erling Kagge