Vlastní životopis - Helmut Newton, Slovart CZ, 2003

16,45 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Vlastní životopis - Helmut Newton, Slovart CZ, 2003
Vlastní životopis - Helmut Newton, Slovart CZ, 2003

Vlastní životopis

Jeho meno je svetoznáme rovnako ako mnohé z jeho modeliek – ale kto vlastne je Helmut Newton, najslávnejší fotograf na svete, to nevie takmer nikto. Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart CZ, 2003
346 strán
5 hodín čítania

Jeho meno je svetoznáme rovnako ako mnohé z jeho modeliek – ale kto vlastne je Helmut Newton, najslávnejší fotograf na svete, to nevie takmer nikto. Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 8 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Tomáš Forró: Spev sirén. Absynt, 2024

Viac o knihe

Jeho meno je svetoznáme rovnako ako mnohé z jeho modeliek – ale kto vlastne je Helmut Newton, najslávnejší fotograf na svete, to nevie takmer nikto.
Jedného dňa sa teda rozhodol, odložil fotoaparát a napísal svoj životopis. Načrtol v ňom cestu životom, ktorá prechádza krížom takmer celým 20. storočím a polovicou sveta. Jeho spomienky hovoria o človeku, ktorý nikdy nestratil z pred očí cieľ stať sa úspešným, a ktorý nikdy nemusel zaprieť vlastný umelecký štýl.

Helmut Newton sa narodil roku 1920 v Berlíne ako potomok židovskej rodiny. Fotografovanie ho fascinovalo už ako mladíka, keď šestnásťročný nastúpil do ateliéru známej fotografky Yvy. Roku 1938 ušiel pred nacistami do Singapuru. Po internovaní a službe v austrálskej armáde si v Melbourne otvoril malé fotoštúdio. Tam sa stretol aj so svojou budúcou manželkou June, s ktorou dodnes žije, a ktorá sa stala známou fotografkou.
Zákazníkov udivoval na tú dobu provokatívnymi fotografiami. Svoje modelky predstavoval ako silné erotické ženy. Reč jeho fotografií po celé roky určovala štýl módneho časopisu Vogue. Jeho súbor aktov s názvom Big Nudes sa stal legendárnym.
Helmut Newton získal niekoľko prestížnych ocenení. Napríklad „Grand Prix National“ (1990), a „das Grosse Bundesverdienstkreuz“ (1992). Roku 1996 bol menovaný „Commandeur des Arts et Lettres“.
Jeho autobiografia podáva svedectvo o úzkom prepojení umelcovho života a diela.
Čítať viac
Počet strán
346
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×210 mm
Hmotnosť
456 g
ISBN
8072095102
Rok vydania
2003
Naše katalógové číslo
15020
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Slovart CZ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

6 hodnotení

6
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Ingrid Nesméryová
Overený nákup
2.3.2009
Názor čitateľa
Kniha ma zaujala hneď od začiatku...O svojom živote píše veľmi pútavo, nešetril ani sebakritikou, čo sa mi veľmi páčilo, takisto aj to, že skoro vo všetkých zlých situáciách mal veľké šťastie...Odporúčami si prečítať...:) Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart CZ

Čítať viac

„Keď túžime po spravodlivosti pre seba, nesmieme byť nespravodliví k iným. Upierať udatnosť nepriateľovi, ktorého sme premohli, znamená podceňovať naše víťazstvo.“

Ben Hur - Lew Wallace, 2015
Ben Hur
Lew Wallace