Prechádzka - Robert Walser, Premedia, 2013

6,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Prechádzka - Robert Walser, Premedia, 2013
Prechádzka - Robert Walser, Premedia, 2013

Prechádzka

Próza Prechádzka z roku 1917 patrí k tomu najlepšiemu, čo Robert Walser napísal. Strhujúca novela vychádza v slovenčine prvýkrát. Nezvyčajný príbeh sa odohrá počas jediného dňa... Čítať viac

Vydavateľstvo
Premedia, 2013
96 strán
1-2 hodiny čítania

Próza Prechádzka z roku 1917 patrí k tomu najlepšiemu, čo Robert Walser napísal. Strhujúca novela vychádza v slovenčine prvýkrát. Nezvyčajný príbeh sa odohrá počas jediného dňa na ceste z mesta do prírody. Hrdinom je tvorivý človek, večne neposedný a... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

6,95 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Dostupné v 9 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Corrupt: Skazení - Penelope Douglas, Pandora, 2024

Viac o knihe

Próza Prechádzka z roku 1917 patrí k tomu najlepšiemu, čo Robert Walser napísal. Strhujúca novela vychádza v slovenčine prvýkrát. Nezvyčajný príbeh sa odohrá počas jediného dňa na ceste z mesta do prírody. Hrdinom je tvorivý človek, večne neposedný a nespokojný, sám sebe často protirečiaci outsider. Vášnivý chodec vníma svet s iróniou, ale aj s nekonečným smútkom.
Čítať viac
Počet strán
96
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
120×190 mm
Hmotnosť
111 g
ISBN
9788089594832
Rok vydania
2013
Naše katalógové číslo
149482
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Premedia
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Prechádzka - Robert Walser, Premedia, 2013
Extrakt - Miloš Karásek, Divadelný ústav, 2004
24,76 €

Hodnotenia

3,9 / 5

7 hodnotení

2
3
1
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

9.7.2020
jedna prechádzka, mnoho myšlienok
Knižka sa svojimi rozmermi poľahky zmestí do vrecka vychádzkového, jarného kabáta. Nadšenec prechádzok sa vyberie na potulky, ktoré u neho absentovali počas zimného obdobia. Kdesi si nájde neobsadenú lavičku a začíta sa do Roberta Walsera a jeho knihy "Prechádzka". Keďže toto dielko je kratšieho útvaru, dá sa prečítať na jedno posedenie. Sám to skúšam podľa tohto návodu. A po prvých stranách si kladiem otázku, prečo sa prekladateľ rozhodol pre výbor tohto dielka. Spočiatku sa mi autorove písanie nezdalo ničím výnimočné. No asi v polovičke knihy nastal u mňa obrat. Nádherné autorove opisy, bohaté a svieže, plné fantázie. Myslím si, že celkovému pozitívnemu dojmu dopomohli aj prekladateľské vlohy pána Michala Hvoreckého, u ktorého je badať cit k literatúre a použitie vhodných, za nemčinu zastupujúcich výrazov. K niektorým pasážam knihy sa zrejme vrátim i v budúcnosti, aby som si pripomenul ich krásu... a uvedomil si, že každý človek sa prechádza iným spôsobom. Čítať viac
Zuzana
Neoverený nákup
16.4.2020
Pohodová knižka, ktorú človek prečíta za jedno poobedie pri káve. Ako už bolo napísané, je viac-menej bezdejová, autor popisuje svoju celodennú prechádzku mestom. Napriek tomu, že aj vo viacerých recenziách je označovaná ako knižka optimistická, na mňa pôsobila skôr mierne pesimisticky.

V mnohých interakciách počas dňa je autor dosť negativistický, na veľa vecí a zmien vo svojom okolí sa pozerá očami človeka, ktorý má rad veci po svojom, a nepáči sa mu, keď je to inak. Paradoxne ale, v situáciách, kedy možno naozaj s pádnym dôvodom mohol byť negativistický, pociťuje radosť.

Kniha je možno mierne zvláštna, až tak nejak poetická v dialógoch. Tie svojou vlastne takmer úplne monologickou formou pôsobia tak, že sa skôr odohrávajú len ako fiktívny rozhovor niekde v autorovej hlave. V knihe je ale určite aj pár zaujímavých myšlienok a spolu s doslovom ku knihe dotvárajú zaujímavý profil autora.
Čítať viac
martin
Neoverený nákup
8.10.2016
neviem
mam rad bezdejove knihy, no tato mi nesadla. Pripadala mi depresivna az mierne negativisticka. Ako ked mam zlu naladu a dookola frflem.
Dnes som ju docital a mam z nej depku.
Čítať viac
Dorota Ondrejková
Neoverený nákup
19.8.2014
Názor čitateľa
"... chcem priznať, že na prírodu a ľudský život pozerám ako na sériu vážne myslených a vzrušujúcich napodobňovaní, a takisto dávam na známosť, že to považujem za krásu a požehnanie."

Rozsahom útla poviedka nevyniká dejovosťou. Autorov vycibrený pozorovateľský talent približuje epizódne situácie počas prechádzky, ktoré časovo rámuje rozsah jedného dňa.
Témou kritických ale i humorných a ironických úvah je najmä príroda a ľudský život - každá spozorovaná maličkosť v autorovi vzbudzuje pocity nevinnej detskej radosti a je zachytená bohatým literárnym jazykom, o ktorý nie je ukrátený ani slovenský čitateľ vďaka prekladu Michala Hvoreckého.
Robert Walser je v doslove knihy spájaný so svetovo uznávanými autormi F. Kafkom a J. Joyceom a preto je dobre, že sa slovenský čitateľ prostredníctvom Prechádzky (vďaka vyd. Premedia), môže zoznámiť aj s nemenej kvalitným "bočným prúdom" svetovej literatúry na prelome 19. a 20. storočia.
Doslov tiež obsahuje stručný životopis a prierez celým literárnym dielom R. Walsera.

Prechádzka je jednoduchým čítaním na pár desiatok minút, no v pozornom čitateťovi ešte nadlho zanechá obrazy poctivo prežitých chvíľ.
Čítať viac
Veronika
Overený zákazník
9.5.2014
skutočne prechádzka
Táto kniha nepatrila k mojim najobľúbenejším, aj keď musím uznať, že pre istých čitateľov je priam kúzelná. Príbehom je opis prechádzky, ktorou sa autor vybral. Opísané detaily vzbudzujú v čitateľovi dojem, že krása je všade okolo nás, stačí si veci len viac všímať... Čítať viac
Vladimír
Neoverený nákup
17.1.2014
Príjemná prechádzka
Veľmi prijemná prechádzka pokojného, až priam meditatívneho charakteru. Opisy, odbočky a doposiaľ nevídaný vzťah autor - čitate. Knihu som čítal s úsmevom na tvári. Čítať viac
PeterM
Neoverený nákup
17.6.2013
Walser
Zaujímavý námet, pokojný priebeh, pekné opisy a vynikajúci preklad textu ťažkého autora - to je len zlomok z prvých dojmov. Odporúčam všetkým, ktorí v tomto uponáhľanom svete nemajú čas čítať rozsiahle kvázi bestsellery s upírskými i neupírskymi námetmi, sladkými scénami a bez akéhokoľvek posolstva. Čítať viac
magician
Neoverený nákup
5.6.2013
Názor čitateľa
knižka je taká smutno-krásna, páčilo sa mi že bola o tom, že sa treba tešiť z toho čo máme a nenahánať sa stále za niečím... Čítať viac

Recenzie, kritiky

„Walser bol najskrytejší zo všetkých básnikov.“
Elias Canetti

Prechádzka (Slavomír Baran), citajto.com

Robert Walser

Čítať viac

Vydavateľstvo Premedia

Čítať viac
Kúpte spolu
Prechádzka - Robert Walser, Premedia, 2013
Extrakt - Miloš Karásek, Divadelný ústav, 2004
24,76 €

„Pretože každá výnimočná chvíľa, je len všedná chvíľa prežitá s výnimočným človekom. “