Päť..., päť - Milan Nemček, ATREY, 2012

3,49 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Päť..., päť - Milan Nemček, ATREY, 2012
Päť..., päť - Milan Nemček, ATREY, 2012

Päť..., päť

Niekedy to človeka tak zatlačí k múru, že musí začať písať básne, aby ho to úplne nerozgniavilo. Nezáleží na tom, že nie je básnikom. Jednoducho to musí ísť z neho von. Asi... Čítať viac

Vydavateľstvo
ATREY, 2012
Počet strán
85

Niekedy to človeka tak zatlačí k múru, že musí začať písať básne, aby ho to úplne nerozgniavilo. Nezáleží na tom, že nie je básnikom. Jednoducho to musí ísť z neho von. Asi takto nejako vznikla debutová zbierka básní... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Putovné kino pána Saita - Annette Bjergfeldt, Premedia, 2024

Viac o knihe

Niekedy to človeka tak zatlačí k múru, že musí začať písať básne, aby ho to úplne nerozgniavilo. Nezáleží na tom, že nie je básnikom. Jednoducho to musí ísť z neho von. Asi takto nejako vznikla debutová zbierka básní Milana Nemčeka s príznačným názvom Päť päť.

Ide o zrelú poéziu zrelého muža, a preto sa v nej motívy prelínajú, tak ako pulzuje život vo svojej mnohorakosti. Z konkrétnych obrazov, farieb a pozitívnych pocitov vytvára kokteily spôsobujúce u senzitívneho čitateľa povznesenú náladu.

Nemček, aj keď je debutantom, nie je celkom bez skúseností pri písaní poetických textov. V začiatkoch martinskej kapely Team písal pre ňu texty. Pesničky píše dodnes. Jeho básne majú preto prirodzený rytmus. Pri krátkych básniach má čitateľ niekedy pocit, že ide o popevok.
Čítať viac
Počet strán
85
Väzba
pevná väzba
Rozmer
116×172 mm
Hmotnosť
153 g
ISBN
9788097113100
Rok vydania
2012
Naše katalógové číslo
140488
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
ATREY
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Goran Lenčo
Neoverený nákup
13.2.2014
milý zážitok
K tejto knižke sa mi viaže jeden veľmi milý zážitok. Bol som v hoteli a mal som chuť prečítať si nejakú, a nie hocijakú, poéziu. No a na izbe namiesto Biblie bola táto kniha :) Neviem aké riadenie osudu ju tam zavialo, ale urobila mi veľkú radosť. A práve preto ju ani nemôžem objektívne hodnotiť. Moje hodnotenie by totiž bolo skreslené a nejaký pokus o objektívnosť by bol násilný. Je to naozaj pekná knižka, tak dobre mi padla :) Hlavne prvé básne o prírode či s prírodnou tématikou boli vynikajúce a niečím (náladou, ktorá z nich išla) mi pripomínali moju obľúbenú ázijskú poéziu. Ale ostatné básne, a tie tvorili väčšiu časť zbierky sa mi až tak nepáčili, niektoré mi nehovorili nič a iné mi prišli dokonca banálne, ďalšie ale v sebe niesli záblesk geniality. Celkovo som mal dojem literárneho amatérizmu na jednej strane (to je možno silné slovo, myslel som takú nevypísanosť) a veľkého talentu na strane druhej.
Knižka ma ale veľmi potešila.
Čítať viac
gabiko
Neoverený nákup
30.1.2013
Krásna knižôčka
Zimomriavky. Neskutočne jednoduché a krásne ..... "Hovoríš je mi zima... ja rozumiem: skry ma. Poď! " Čítať viac

„Dáme si poriadne raňajky. To je lepšie ako všetky reči dokopy.“