Slovo pred slovom - Daniel Pastirčák, Literárne informačné centrum, 2012

8,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Slovo pred slovom - Daniel Pastirčák, Literárne informačné centrum, 2012
Slovo pred slovom - Daniel Pastirčák, Literárne informačné centrum, 2012

Slovo pred slovom

Proglas pre deti a ich rodičov

Daniel Pastirčák svojou básnickou interpretáciou vzácneho starobylého textu z pera Konštantína Filozofa približuje súčasným deťom jeho posolstvo a význam pre našu vzdelanosť a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Literárne informačné centrum, 2012
Počet strán
48

Daniel Pastirčák svojou básnickou interpretáciou vzácneho starobylého textu z pera Konštantína Filozofa približuje súčasným deťom jeho posolstvo a význam pre našu vzdelanosť a vzájomné dorozumievanie. Výtvarník Mioš Kopták svojimi ilustráciami odhaľuje ta Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

8,00 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 24 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Umenie podnikať - Ivica Ďuricová,Miriama Polohová, Simona Kubán a kolektív, SCR, 2024
Slovo pred slovom - Daniel Pastirčák, Literárne informačné centrum, 2012
8,00 €

Viac o knihe

Daniel Pastirčák svojou básnickou interpretáciou vzácneho starobylého textu z pera Konštantína Filozofa približuje súčasným deťom jeho posolstvo a význam pre našu vzdelanosť a vzájomné dorozumievanie. Výtvarník Mioš Kopták svojimi ilustráciami odhaľuje tajomné grafické znaky, ktoré zaznamenávajú slová, a teda ľudskú reč do písomnej podoby. Celkovú podobu dal knižke grafický dizajnér Paľo Bálik.
Čítať viac
Počet strán
48
Väzba
pevná väzba
Rozmer
157×201 mm
Hmotnosť
225 g
ISBN
9788081190582
Rok vydania
2012
Naše katalógové číslo
139881
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Literárne informačné centrum
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

4.1.2023
Pre deti, no ešte väčšmi pre dospelých
Autor detským, nie však naivným, jazykom a pravidelným rýmovaním sprostredkúva deťom, no snáď ešte väčšmi ich rodičom a dospelým, našu najstaršiu slovanskú báseň – Proglas.
Každá dvojstrana obsahuje úryvok z najstaršej písomnej staroslovienskej pamiatky a ako partnera pôvodnému textu autor ponúka svoj vlastný výklad, interpretáciu veršov písanú súčasným jazykom, ktorý je zrozumiteľný aj pre detského čitateľa. Myšlienky skryté vo veršoch aj napriek zjednodušenému podaniu ponúkajú filozofickú aj náboženskú hĺbku a nie je vylúčené, že dospelého čitateľa zasiahnu ešte intenzívnejšie.
Text dopĺňajú ilustrácie, ktoré vytvárajú priestor pre našu fantáziu a možno aj priestor na dialóg pri spoločnom čítaní dospelých s deťmi.
Proglas je síce významná literárna pamiatka, no väčšina z nás si na ňu zrejme len letmo spomína zo stredoškolských čias – maturitná otázka o slovenskej stredovekej literatúre. Táto kniha predstavuje ľahký a nenútený spôsob, ako sa k textu znovu vrátiť a popremýšľať nad univerzálnymi myšlienkami či hodnotami, ktoré text ponúka a ktoré sú aj v dnešnom svete stále aktuálne.
Čítať viac

Daniel Pastirčák

Čítať viac

„Víra v budoucnost - to je pochybná ctnost, nemyslíš? Něco stejně pošetilého jako stavět modely lodí do lahví. Víš, jak to myslím - obdivuhodné, ale trochu z toho naskakuje husí kůže. “

Domov na konci světa - Michael Cunningham, 2013
Domov na konci světa
Michael Cunningham