Pod kůží - Michel Faber, Odeon CZ, 2003

6,34 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Pod kůží - Michel Faber, Odeon CZ, 2003
Pod kůží - Michel Faber, Odeon CZ, 2003

Pod kůží

Mistrně napsaný příběh s prvky sci.fi má blízko k psychologickému románu stejně jako k hororu. Autor přichází s podobenstvím, při němž běhá mráz po zádech, okamžiky hrůzy se tu... Čítať viac

Vydavateľstvo
Odeon CZ, 2003
256 strán
4-5 hodín čítania

Mistrně napsaný příběh s prvky sci.fi má blízko k psychologickému románu stejně jako k hororu. Autor přichází s podobenstvím, při němž běhá mráz po zádech, okamžiky hrůzy se tu střídají s vytříbeným černým humorem... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v troch knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Pod kůží - Michel Faber, Odeon CZ, 2014
Pevná väzba
Čeština, 2014
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Corrupt: Skazení - Penelope Douglas, Pandora, 2024

Viac o knihe

   Mistrně napsaný příběh s prvky sci.fi má blízko k psychologickému románu stejně jako k hororu. Autor přichází s podobenstvím, při němž běhá mráz po zádech, okamžiky hrůzy se tu střídají s vytříbeným černým humorem. Dokonale vystavěný románový děj nás pomalu, velmi pomalu vtahuje do svých útrob, do svého mystéria.

Michel Faber (1960) se narodil v Holandsku, vyrůstal v Austrálii a nyní žije ve Skotsku. Román Pod kůží (2000) mu přinesl slávu mezinárodního formátu: byl přeložen do patnácti jazyků a připravuje se filmové zpracování díla. Román se dostal do užšího výběru na Whitbreadovu cenu pro románový debut.
Čítať viac
Počet strán
256
Väzba
pevná väzba
Rozmer
200×130 mm
Hmotnosť
352 g
ISBN
8020711287
Rok vydania
2003
Naše katalógové číslo
13174
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Odeon CZ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

5 hodnotení

3
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Soňa
Neoverený nákup
14.5.2015
Názor čitateľa
Je to predovšetkým psychologický román, ktorý majstrovsky využíva prvky sci-fi. Mimozemšťania pochádzajúci z prostredia, ktoré je maximálne znečistené, využívajú Zem a jej obyvateľov spôsobom, ktorý je typický aj pre nás ľudí. Tzv. "nižšie formy" sa používajú ako zdroj potravy, na testovanie, a pod.., prípadne sa nie práve šetrným spôsobom upravujú do žiaducej podoby.
Kniha je majstrovsky napísaná a pútavá, netreba sa nechať odradiť odkazom na drastické scény. Určite odporúčam čitateľovi, ktorý sa rád zamýšľa, odhaľuje podstatu a nezostáva na povrchu. Posolstvo románu ide skutočne "pod kožu".
Čítať viac
Andrej
Neoverený nákup
7.12.2014
Názor čitateľa
Kniha sa výborne číta, ale je pomerne drastická - niekoľko dní som zaspával s nie práve najpríjemnejšími predstavami. Je to vlastne sci fi, pomerne dobre vymyslené s niektorými originálnymi prvkami. Na druhej strane zase postoje mimozemšťanov sú nedomyslené a preto mätúce - pozemšťania sú nimi vnímaní ako plne inteligentná civilizácia a pritom ňou mimozemšťania, ktorí pozemšťanov o nič zvláštne nepresahujú, nimi hlboko opovrhujú. No ale prečítal som to na jeden ťah - v priebehu dvoch dní. Odporúčam, ale je to skôr pre ľudí so silnejším žalúdkom. Čítať viac
Dorota Ondrejková
Neoverený nákup
19.8.2014
Názor čitateľa
Isserley jazdí škótskou krajinou a starostlivo vyberá stopárov, ktorých odvezie vo svojej červenej Toyote. Počas jazdy im nenápadne kladie otázky, na ktoré potrebuje poznať odpoveď kvôli ďalšiemu vývoju situácie.
O deji sa bez spoilerov veľa napísať nedá. Je to sci-fi román, v ktorom sa na každej strane dočítate novú súvislosť a postupne si vyskladáte celú skladačku. Na chvíľu možno neuveríte o čom čítate, ale Faberovej fabulácii neodoláte.
"Pod kožou sme všetci rovnakí."
Čítať viac

Recenzie, kritiky

Dvojnohá vlčica na love
Michel Faber: Pod kůží, Odeon 2003
Tamara Ivaňová (17.2.2004)

Ak sa tvorcom filmového spracovania románu Michela Fabera Pod kožou (Under the skin, 2000) podarí adaptovať napísané do videného, bude to úžasné. Tak ako je Faber v opise niektorých detailov presný, na druhej strane ponecháva čitateľovi brány fantázie otvorené. Pomerne dlhý úvod, keď sledujeme vyzývavú mladú ženu za volantom ošumelej toyoty, ako na sklonku ešte len tušeného dňa obchádza tú istú trasu na severe Škótska, nám veľa naznačuje, ale zároveň necháva tápať. A aj keď máme otvorený prístup do jej myšlienok, autor nám nič podstatné o jej osobe či osobnosti nepovie.
Isserley si obozretne vyberá stopárov, pričom vonkajšie znaky sú nanajvýš prioritné – svalovci. V jej jazykovej neobratnosti tušíme cudzinku. Isserley. Dvojnohá rozmýšľajúca bytosť, inteligentná, predvídavá, silná, tvrdá? Áno. Citlivá? Tiež.
Stopára omráči, odvezie na farmu a ak je čas, vracia sa na cestu znova. V jej charaktere sa stretáva hneď niekoľko paralel. Vyniká snaha o šťastie na jednej a osamelosť na druhej strane. Vlčica v sofistikovanom multilevelovom systéme hierarchizovanej spoločnosti, bez možnosti vzbury. Vlčica túžiaca po láske...
Celú recenziu si môžete prečítať v internetovom magazíne inzine.sk

„Keď má človek po ruke len kladivo, každý problém sa stáva klincom.“

Auris - Vincent Kliesch, Sebastian Fitzek, 2021
Auris
Vincent Kliesch, Sebastian Fitzek