Pán Gwyn - Alessandro Baricco, Slovart, 2012

11,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Pán Gwyn

Štyridsiatnik Jasper Gwyn, úspešný spisovateľ, uverejní v novinách článok, kde vymenúva päťdesiatdva vecí, ktoré už nemieni robiť. Poslednou v poradí je písanie. Namiesto toho... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2012
200 strán
3-4 hodiny čítania

Štyridsiatnik Jasper Gwyn, úspešný spisovateľ, uverejní v novinách článok, kde vymenúva päťdesiatdva vecí, ktoré už nemieni robiť. Poslednou v poradí je písanie. Namiesto toho chce robiť kopírovateľa. ... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 24 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Štyridsiatnik Jasper Gwyn, úspešný spisovateľ, uverejní v novinách článok, kde vymenúva päťdesiatdva vecí, ktoré už nemieni robiť. Poslednou v poradí je písanie. Namiesto toho chce robiť kopírovateľa. Nechce však kopírovať spisy, ale ľudí. Na jednej výstave si uvedomí, že portrét sa dá namaľovať aj tak, že model nepozorujeme, ale pochopíme. Začne písať portréty a vysvitne, že sa nájdu záujemci, ktorí mu ochotne zaplatia za pár strán textu. Tak ako všetci umelci aj on podľahne a zhotoví, čo ho najviac láka – autoportrét, ktorý uverejní v knihe pod pseudonymom. Keď však o jeho činnosti začnú písať v novinách, Gwyn sa rozhodne všetko ukončiť a stratí sa.
Čítať viac
Počet strán
200
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
110×185 mm
Hmotnosť
284 g
ISBN
9788055607573
Rok vydania
2012
Naše katalógové číslo
135908
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Slovart
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

19 hodnotení

14
3
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

1.1.2024
Týždeň, sedem dní v kuse som si užívala spoločnosť tejto knihy, tak trochu bizarnej, tak trochu absurdnej, ale pritom elektrizujúcej, kúzelnej a úžasne pútavej. Sedem dní s pánom Gwynom!
Povedzte mi, ako to ten Baricco robí!? Tisícdeväťsto, Hedvábí, Pán Gwyn - každá kniha úplne iná, každá svojím spôsobom magická, každú jednu mám rada. Zbožňujem štýl, akým Baricco píše, interakcie jeho postáv, tie rôzne záhady vpletené do príbehu. Začítate sa a ani sa nezbadáte a autor vás má v hrsti, drží vás, stíska, skúša.
Ach, pán Gwyn. Spisovateľ, ostýchavý čudák, čistá duša, tajomný tajnostkár. Bavila som sa na jeho občasnej pochabosti. Postupne ako som ho spoznávala, sa mi dostával pod kožu, rozpínal sa tam, cítil sa ako doma. Bolo úžasné sledovať postavy okolo neho, ich vzájomné pôsobenie. Či to bola žena z čakárne, energický Tom alebo oddaná Rebecca. Budú mi chýbať - a to som ešte len zatvorila poslednú stranu knihy.
Baricco sa stáva neoddeliteľnou súčasťou mojej knižnice. Každú jeho ďalšiu knihu budem vítať s otvorenou mysľou a náručou.
Baricco ma dostal. Dostal ma na lopatky svojimi knihami, svojimi príbehmi…
Čítať viac
Nika
Neoverený nákup
6.1.2014
Odporúčam...
Pán Gwyn je jedna z tých útlych knižočiek, ktoré je skvelé vlastniť doma vo svojej knižnici. Nápad je originálny, postavy skvele vykreslené, dialógy plynú bez zadrhnutia, dokonca aj preklad je fajn (až na niektoré slová ako napr. použitie "usnuli" miesto "zaspali" a pod.,neviem, čo chcel prekladateľ použitím menej bežných výrazov docieliť...). Nápad "doviesť ľudí domov" už sám o sebe znie dosť poeticky, a určite stojí za zamyslenie. Jediná vec, kvôli ktorej som neudelila piatu hviezdičku, bola tá, že kdesi 50 strán pred koncom knihy prišiel moment, ktorý by mi ako skvelé ukončenie úplne stačil. Udalosti po tomto bode síce celý dej kúsok zmenili a odhalili pár vecí, ktoré čitateľ nečaká, no aj napriek tomu mi prišli iba ako prilepené. inak knižku vrelo odporúčam :) Čítať viac
Neoverený nákup
16.11.2013
Názor čitateľa
Nádherná kniha, výborné čítanie, autor stále drží čitateľa v napätí. Určite si knihu prečítam ešte raz :-)
Čítať viac
almadena
Neoverený nákup
23.3.2013
nádherné čítanie
Krásne čítanie, jedna z najlepších vecí, aké som kedy čítala. Čítať viac
Blackrainbow
Neoverený nákup
10.3.2013
Odporúčam.
Čítať knihy od Baricca je ako vychutnávať si ten najlahodnejší dezert. Čítať viac
Silvia Bystričanová
Neoverený nákup
23.2.2013
Názor čitateľa
Chcem stretnúť Gwyna..... :) Baricco nesklamal, prečítala som knihu na jedno otvorenie. :) Čítať viac
Viera
Neoverený nákup
28.1.2013
Zvláštne krásna
Kniha je tým, čo naozaj v sebe zahŕňa slovo beletria. Krásna próza. Čítať viac

Recenzie, kritiky

Pán Gwyn (Dominika Bírová), citajto.com

Alessandro Baricco

Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Život nie je film. Nikdy nevieš, ktorý dátum bude pamätný, ktorý deň nezabudnuteľný. Proste len žiješ. Ráno vstaneš, niečo sa cez deň stane a večer ideš spať. To je pravda. “

Loviť alebo nebyť - Iva Kučerová, 2009
Loviť alebo nebyť
Iva Kučerová