Nejděsivější československé zločiny - Jaromír Slušný, , 2019

6,28 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Nejděsivější československé zločiny - Jaromír Slušný, , 2019
Nejděsivější československé zločiny - Jaromír Slušný, , 2019

Nejděsivější československé zločiny

204 strán
3 hodiny čítania
Naši škriatkovia o tomto titule zatiaľ nemajú viac informácií, ale akonáhle ich získame, túto stránku doplníme.
  • Brožovaná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania
Nejděsivější československé zločiny - Jaromír Slušný, XYZ, 2012
Pevná väzba s prebalom
Čeština, 2012
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Združenie rodičov a priateľov LGBT+ ľudí: Niečo ti chcem povedať, 2024

Viac o knihe

Čítať viac
Počet strán
204
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
343 g
ISBN
9788075973504
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
2087465
Jazyk
čeština
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

4 hodnotenia

2
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

3

Ahojky, snažím se být poctivý čtenář. Především miluji čtení true crime, romantiky (i té duhové) a kus světové historie (druhá světová válka) ^^

Adriana Pohlotová
Overený zákazník
27.7.2023
Kniha se čte lehce. Všechny případy jsou zajímavé a některé nejsou ani tolik známé. Ale postupem času mi to začalo přijít zdlouhavé a celkem nudné, protože některé případy znám či mě moc nebavili. Ale je to kniha s pěkným nápadem. Čítať viac
18

“Niektoré knihy stačí ochutnať, iné prehltnúť, iba niekoľko málo je hodných prežutia a trávenia. Pri niektorých knihách si stačí pozrieť iba jej časť, niektoré stačí preletieť, a niekoľko málo treba prečítať starostlivo s plnou pozornosťou.” “Naše životy sú ako domy. Niekedy spadnú a majú prečo, inokedy spadnú úplne bezdôvodne.” Stephen King

Lujza S.
Overený zákazník
21.11.2022
Zločiny, ktoré nemajú obdoby
Mám prečítaných viacero kníh z tejto tematiky zameriavajúcej sa hlavne na zahraničných vrahov. Nie som naivka a viem, že aj na území Čiech a Slovenska sa udiali hrôzostrašné veci, no popravde nemyslela som si, že dokážu konkurovať zahraničným psychopatom a vrahom. No mýlila som sa a ostala som pomerne v šoku, že niektoré prípady sa stali len "prednedávnom". Taktiež so mnou zamávala brutalita, akej sú ľudia schopní (ale to so mnou máva v každej knihe o vrahoch).
Kniha bola zrozumiteľne napísaná, prípady boli opísané nekomplikovane.
Prípad Oľga Hepnarová je ojedinelý sám o sebe a o tom, aké je dôležité venovať dostatok pozornosti deťom v škole, ktoré pôsobia a aj sa chovajú ako outsideri a je s nimi náročná komunikácia, poprípade sú obeťami šikany - v tomto prípade sa mohli uskutočniť prevencie, ktoré by možno odvrátili katastrofu! Zodpovednosť sa svoje činy samozrejme niesť musí a aj niesla, no v jej prípade má tých mŕtvych ľudí na svedomí viac ako jedna osoba.
Nemilo ma prekvapil aj vraždiaci 16-ročný študent či ľudia, ktorí si kvôli peniazom zašpinili ruky od krvi dôchodcov ba dokonca vlastnej rodiny!
Tieto prípady by mali slúžiť ako memento, aby sme si ľudí najskôr preverovali a až potom dôverovali.
Čítať viac
Veronika Červená
Overený zákazník
26.2.2016
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Tuhle knihu definuje jen jedno citoslovce: "Wau". Za dva dny byla ve mně, ani nevím jak. Četla jsem všude a pořád, soucítila jsem, opovrhovala jsem, děsila jsem se. Taky jsem si uvědomila, že nějaký ten vrahoun, zloděj nebo násilník může opravdu čekat za každým rohem. Kniha je seřazena od těch nejstarších zločinů, které se událi po druhé světové válce až po ten, který se stal už za samostatné české republiky.
Během knihy jsem se trochu děsila stínů, když jsem byla sama na buňce na koleji. To bylo dost vyčerpávající. Také jsme s mým milým byli na jedné akci a když jsme čekali na pokračování programu, dali jsme si kávu a vyndali knihy. On si ode mne půjčil Voyeura a já jsem četla Zločiny, u vedlejšího stolu si nás pěkně poměřili. Kniha vás opravdu nenechá v klidu a budete se pořád ptát sami sebe proč se to děje, proč je někdo tak krutý, jak je to všechno vůbec možné.
Některé případy byly probrány rychle a jiné byly zdlouhavější, ale je nutné vědět zákulisí, abyste lépe pochopili, proč ti lidé měli takové potřeby, co se jim stalo. Občas si říkáte, že kdyby se všichni vzájemně začali chovat jinak, tak by se to možná tolik nedělo.
Nejděsivější pro mě byl příběh s názvem Zapomenutá tragédie, kdy se chtěla manželka rozvést a jejího muže chytil amok a všechny pozabíjel. (Stojí za přečtení.)

Sumasumárum:
Kniha je pro lidi, co to zvládnou. Není to lehké čtení na dobrou noc, navíc je to z prostředí nám známého. Na druhou stranu, ty co zajímá psychologie nebo československá historie, tu najdete přehled o práci policie, výpovědi a také některé fotografie ze spisů.

Knihy a spoustu další věcí najdete na mém blogu. http://girlfromcountryside.blogspot.com/
Čítať viac

„Múdrosť totiž človeku nie je až taká užitočná; múdri ľudia nezájdu ďalej ako hlúpi o to, o čo sú múdrejší, ale oveľa, oveľa menej. Je to preto, lebo život nedáva dosť priestoru zájsť ďaleko; roztiahneš ruky, a jednu hrsť máš na slnku, druhú v hmle...“

Krajina maľovaná čajom - Milorad Pavić, 2010
Krajina maľovaná čajom
Milorad Pavić