Moc, subjekt a sexualita - Michel Foucault, Kalligram, 2000

8,66 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Naši škriatkovia odporúčajú

Olga Tokarczuk: Pán výrazný. Artforum, 2024

Viac o knihe

   Výber obsahuje Foucaultove články a rozhovory, ktoré zachytávajú posledné obdobie jeho tvorby. Ukazuje sa v nich tematická šírka Foucaultových teoretických záujmov, do ktorých popri filozofii vstupovala problematika filmu, hudby, architektúry, literatúry a politiky. Tieto práce sú svedectvom posunu autorovho myslenia k poslednému veľkému okruhu jeho analýz: k otázkam subjektu, sexuality a morálky. Nájdeme tu najdôležitejšie práce, ktoré Foucault napísal počas svojich prednáškových pobytoch na amerických univerzitách.

Michel Faoucault (1926–1984), jeden z najvýraznejších francúzskych intelektuálov druhej polovice 20. storočia, má nezvyčajnú schopnosť spájať historické skúmania s analýzami filozofických problémov súčasnej doby. S veľkou naliehavosťou kladie otázky, ktoré sa týkajú súčasného postavenia človeka a spoločnosti, odmieta akceptovať univerzálne platné charakteristiky, ktoré by sa dali pripísať ľudskej prirodzenosti.
Čítať viac
Počet strán
233
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
140×225 mm
Hmotnosť
332 g
Rok vydania
2000
Naše katalógové číslo
10617
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Kalligram
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

5 hodnotení

4
0
0
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Michel Foucault

Čítať viac

„Do rodiny sa narodíš, do priateľstva vstúpiš. Časom zistíš, že s niektorými je lepšie sa rozísť. Iní stoja za každé riziko. “