Pevnost - Bernard Cornwell, BB/art, 2011

12,58 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Pevnost - Bernard Cornwell, BB/art, 2011
Čítaná
Pevnost - Bernard Cornwell, BB/art, 2011

Pevnost
Čítaná

Zapomenutá bitva

Pevnost se poněkud odlišuje od všech předchozích knih Bernarda Cornwella, v nichž autor obvykle líčí vlastní románový příběh zasazený do historického rámce. Tentokrát je tomu... Čítať viac

Vydavateľstvo
BB/art, 2011
408 strán
6-7 hodín čítania

Pevnost se poněkud odlišuje od všech předchozích knih Bernarda Cornwella, v nichž autor obvykle líčí vlastní románový příběh zasazený do historického rámce. Tentokrát je tomu naopak a Cornwell popisuje románovou formou skutečnou událost .... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Mierne opotrebovaná
  • Čeština
14,80 €

12,58 €

-15 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Efekt očakávania - David Robson, Grada, 2024
Pevnost - Bernard Cornwell, BB/art, 2011
12,58 €

Viac o knihe

Pevnost se poněkud odlišuje od všech předchozích knih Bernarda Cornwella, v nichž autor obvykle líčí vlastní románový příběh zasazený do historického rámce. Tentokrát je tomu naopak a Cornwell popisuje románovou formou skutečnou událost z takzvané americké revoluce, tedy války Spojených států za nezávislost na Velké Británii.

Neúspěšný útok, který podnikli povstalci v létě roku 1779 na nově zřízenou britskou pevnost Fort George na poloostrově Majabigwadusu v Penobscotském zálivu, dnes představuje poměrně málo známou epizodu z této války. Možná proto se jí také říká „zapomenutá bitva“ a mnozí Američané si jistě přejí, aby zůstala zapomenuta navždy, neboť znamenala nejhorší katastrofou amerického válečného loďstva v historii Spojených států před japonským útokem na Pearl Harbor. Přesto nakonec celá válka skončila porážkou Británie a uznáním nezávislosti Spojených států amerických.

Autor líčí celou událost objektivně a střídá pohledy z obou stran konfliktu.
Čítať viac
Originálny názov
The Fort
Počet strán
408
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
150×210 mm
Hmotnosť
628 g
Rok vydania
2011
Naše katalógové číslo
1678409
Štýl
historický
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
BB/art
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

MS
Neoverený nákup
15.8.2012
Tradične kvalitný cornwellovský román
Pevnosť nesklamala a poskytla priaznivcovi historických románov ďalší čitateľský zážitok. Tentokrát si autor dal väčšmi záležať na presnosť historických faktov (čo je zrejmé už aj z historickej poznámky, ktorá je o približne 10 strán dlhšia, než na aké sme od Cornwella zvyknutí), a tak má jeho dielo aj náučný význam. Sám som o bitke, ktorá je v knihe opísaná, nevedel, preto patrí autorovi o to väčšie uznanie, že sa opäť neváhal pustiť do neprebádaných vôd a nezostal iba pri dramatizácii niektorej zo známych konfliktov tohto historického obdobia.
Pre úplnosť treba pripomenúť, že na rozdiel od románových sérií (z ktorých je najznámejší Sharpe) mal v Pevnosti Cornwell na predstavenie a vykreslenie charakteru veľkého množstva postáv iba necelých 400 strán. Preto je pochopiteľné, že postavy netiahnu dej tak prudko dopredu, ako napr. Shapre či Uthred z Anglosaských kroník, no napriek tomu si ich čitatelia dokážu obľúbiť. Rovnako je v tomto kontexte jasné, že prvé kapitoly sú viac deskriptívne, no v porovnaní s inými dielami je to minimálne a opäť sa tak potvrdzuje Cornwellovo spisovateľské majstrovstvo. Najväčším problémom jeho románov tak zostáva jediné: ani jeden z nich nebol preložený do slovenčiny a pre slovenských čitateľov je tak prístup k jeho skvelým dielam sťažený.
Čítať viac

„Šťastie možno nájsť aj v tých najtemnejších časoch, keď si človek spomenie, že sa má obrátiť k svetlu.“