Augustín – Môj život je dobrodružstvo - Raffaella Costa, Marco Giusfredi (ilustrátor), Postoj Media, 2024

13,25 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Augustín – Môj život je dobrodružstvo

Životný príbeh veľkého svätca nielen pre deti

Kniha Augustín – Môj život je dobrodružstvo je živý a presvedčivý opis života veľkého svätca. Žil v čase vzdialenom od nášho, a aj tak je moderný a nám veľmi blízky. Hovoríme o... Čítať viac

Vek
8-13
Vydavateľstvo
Postoj Media, 2024
76 strán
1 hodina čítania

Kniha Augustín – Môj život je dobrodružstvo je živý a presvedčivý opis života veľkého svätca. Žil v čase vzdialenom od nášho, a aj tak je moderný a nám veľmi blízky. Hovoríme o svätom Augustínovi, cirkevnom otcovi, geniálnom filozofovi, teológovi... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
13,90 €

13,25 €

-5 %
Na sklade 1 ks
  • Osobný odber zajtra
  • Na vašej adrese zajtra

Osobný odber

Kníhkupectvá
Zajtra (objednajte do 13:00)
balíkovo
Zajtra (objednajte do 13:00)
AlzaBox
Zajtra (objednajte do 13:00)
Packeta
Zajtra (objednajte do 13:00)
Slovenská pošta
(na poštu)
Zajtra (objednajte do 13:00)
BalíkoBOX
Zajtra (objednajte do 13:00)

Doručenie na adresu

Kuriér Packeta HD
Zajtra (objednajte do 13:00)
Kuriér GLS
Zajtra (objednajte do 13:00)
Slovenská pošta
(na adresu)
Zajtra (objednajte do 13:00)

Naši škriatkovia odporúčajú

Olga Tokarczuk: Pán výrazný. Artforum, 2024

Viac o knihe

Kniha Augustín – Môj život je dobrodružstvo je živý a presvedčivý opis života veľkého svätca. Žil v čase vzdialenom od nášho, a aj tak je moderný a nám veľmi blízky. Hovoríme o svätom Augustínovi, cirkevnom otcovi, geniálnom filozofovi, teológovi a biskupovi.

Autorka knihy Raffaella Costová živo a konkrétne rozpráva o Augustínovej ceste. Tá sa totiž v istých ohľadoch podobá ceste mnohých mladých ľudí našej doby. Augustín, vychovávaný matkou Monikou v kresťanskej viere, sa v puberte odvrátil od náboženského života, dokonca sa dostal medzi ezoterických manichejcov. Túžil po šťastí a slobode a odcudzil sa aj Monike. Až ako dospelý sa vracia k viere v Krista.

Ilustrácie Marca Giusfrediho, konfrontácia opisovaných udalostí s aspektmi života dnešných detí, otázky kladené v dialogickom tóne, to všetko pomáha nadviazať kontakt so skúsenosťou dnešných mladých čitateľov. A pritom objaviť Augustína ako živú prítomnosť, ktorá k nám hovorí aj po mnohých storočiach.
Čítať viac
Originálny názov
Agostino. La mia vita è un'avventura.
Počet strán
76
Väzba
pevná väzba
Rozmer
200×200 mm
Hmotnosť
383 g
ISBN
9788089994908
Rok vydania
2024
Vekové odporúčanie
8-13
Naše katalógové číslo
2491047
Ilustrácie
Štýl
duchovný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Taliansko
Vydavateľstvo
Postoj Media
Pre koho
pre deti
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

13.5.2024
Očarujúci príbeh veľkého filozofa pre detského čitateľa
Hovorí sa, že ak chceme dieťa posúvať v čítaní a v chápaní textu, máme mu ponúknuť knižku určenú pre vyššiu čitateľskú úroveň. Knižka o svätom Augustínovi taká je - očarujúci príbeh rozprávaný v prvej osobe priamo Augustínom sa hodí približne pre detských čitateľov od 8 rokov. Nie je to knižka určená len na zábavu (aj keď niektoré veci z Augustínovho života zábavné sú), ale skôr na žasnutie a skúmanie života tohto právnika, filozofa a učiteľa, ktorý sa po smrti stal svätcom a dodnes sa jeho diela študujú. Augustín tu popisuje svoj život so všetkým, čo v ňom bolo (samozrejme, primerane tomu, že ide o knihu pre detského čitateľa). Je v nej kus histórie, má životopisné črty s vnútornými drámami a je v nej aj sen o lepšom svete.
Ilustrácie sú viac než parádne, malých čitateľov poteší aj väčšie písmo. Kniha sama o sebe nie je hrubá, čiže dostaví sa aj čitateľský úspech po samostatnom prečítaní.
Čítať viac

Vydavateľstvo Postoj Media

Čítať viac

„Všiml jsem si, že nic nevede k horšímu neuspokojení než hojnost. Nakrmte člověka, oblečte ho, dejte mu pěkný dům - a umře vám zoufalstvím.“

Na východ od ráje - John Steinbeck, 2002
Na východ od ráje
John Steinbeck