Umenie podnikať - Simona Kubán, Ivica Ďuricová, Miriama Polohová a kolektív, SCR, 2024

24,61 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Umenie podnikať TOP #1
Novinka

300 biznisových rád od top slovenských podnikateľov a podnikateliek

Martinus, Pelikan.sk, Kellys, Nay, či 101 drogéria... Tieto firmy určite poznáte, ľudské príbehy za nimi možno nie. Čím všetkým si museli prejsť zakladatelia a zakladateľky... Čítať viac

Vydavateľstvo
SCR, 2024
Počet strán
512

Martinus, Pelikan.sk, Kellys, Nay, či 101 drogéria... Tieto firmy určite poznáte, ľudské príbehy za nimi možno nie. Čím všetkým si museli prejsť zakladatelia a zakladateľky úspešných slovenských značiek, aby sa dostali ... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

24,61 €

Cena v kníhkupectve: 29,90 €
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách - Patrick King, Grada, 2024
Umenie podnikať - Simona Kubán, Ivica Ďuricová, Miriama Polohová a kolektív, SCR, 2024
24,61 €

Viac o knihe

Martinus, Pelikan.sk, Kellys, Nay, či 101 drogéria... Tieto firmy určite poznáte, ľudské príbehy za nimi možno nie.

Čím všetkým si museli prejsť zakladatelia a zakladateľky úspešných slovenských značiek, aby sa dostali od nuly až k miliónovým obratom?

V knihe Umenie podnikať sa dozviete, prečo bude lopata piesku vždy len lopatou piesku, prečo by ste nemali ísť do hrobu opotrebovaní či ako chodiť do kancelárie už len na štyri hodiny denne. Úspešní slovenskí podnikatelia a podnikateľky sa s vami podelia o svoje najcennejšie životné a biznisové lekcie a vy si vďaka nim na vlastnej koži môžete vyskúšať, či podnikať na Slovensku (nie) je umenie.

Kniha je rozdelená do krátkych tematických blokov, ktoré môžete zhltnúť naraz, ale aj čítať postupne po jednom, vždy keď budete mať chvíľku času. (Nielen) laureáti ocenenia EY Podnikateľ roka sa s nami podelili o svoje „desatoro“ v biznise, v živote, v práci, v rámci rodiny aj v zdraví. Či už podnikáte, alebo nie, táto „biznisová biblia“ plná inšpirácie, motivácie, humoru aj vážnych tém pre vás možno bude každodenným sprievodcom na ceste k vlastnému podnikateľskému úspechu.
Čítať viac
Originálny názov
Umenie podnikať
Počet strán
512
Väzba
pevná väzba
Rozmer
144×228 mm
Hmotnosť
910 g
ISBN
9788097481100
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2473645
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
SCR
Pre koho
pre podnikateľov
Ostatné
so špeciálnou oriezkou
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

14 hodnotení

11
2
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Michaela Zamari
Neoverený nákup
pred tromi dňami
Majstrovske dielo vizuálne aj obsahovo
Ako samovydavateľka si stále zvykám, že aj ja som podnikateľka, preto som bola tiež zvedavá na titul, ktorý nielen kričí mojou obľúbenou farbou, no spája v sebe dve témy, ktoré sú skvelou návnadou pre moju pozornosť. Skutočné príbehy inšpiratívnych ľudí a biznisové rady!

Zaujal ma nápad a za srdce ma chytil už úvodný predhovor - „Keď som pred dvoma rokmi stála na jeho pohrebe a uvedomila si, že s ním nikdy viac neprehovorím, bolo mi ľúto nielen za ním, ale aj za všetkým, čo si zobral so sebou...“

"Martinus, Pelikan.sk, Kellys, Nay, či 101 drogéria... Tieto firmy určite poznáte, ľudské príbehy za nimi možno nie." Presne preto som bola zvedavá na príbeh fanúšikov Martinusu dobre známeho knihomoľa Michala Meška, ktorý som zhltla ako prvýa po ňom nasledovala spoznávačka SPA Aphrodite, za ktorým momentálne stojí Zdenko Miškolci. Pretože na knihe je okrem prepracovanej, priam vyšperkovanej grafiky a krásnej obálky od Delirious soul skvelé aj to, že medzi príbehmi sa dá preskakovať, nenasledujú na seba. Tak som sa vrhla najprv na pre mňa známejšie firmy, až som sa prepracovala k novým, u ktorých som tiež našla veľa inšpiratívnych myšlienok a profesionálnych rád.

"Top ľudia slovenského biznisu sa s nami podelili o svoje 'biznisové desatoro', ktoré si dokážete osvojiť aj vy."

Azda najviac sa mi páči, že sa v príbehoch často spomína rodina daného podnikateľa či podnikateľky a aj rady, ako to skĺbiť, či upozornenia, na čo si dávať pozor. Všetky príbehy tak dýchajú akousi sympatickou človečinou.

"Podobné výchovné princípy uplatňuje aj doma. Svoje deti učí, že všetko sa dá, len treba vymyslieť ako. Mrzí ho, že sebavedomie Slovákov a Sloveniek je nízke a rád by povzbudil všetkých podnikavých ľudí: „Nie sme o nič menej šikovní ako iné národy.“ (Zdenko Miškolci)

Pokiaľ ide o záverečné tri rady, ktorými sa uzavierajú jednotlivé príbehy, najradšej by som vypichla všetky. Ak mám však spomenúť aspoň moje 3 najobľúbenejšie, ktoré som si stiahla na svoje knižné podnikanie, sú to tieto:

1. Dajte do podnikania samého/samu seba. Produkt sa dá skopírovať, ale vášeň pre podnikanie nie. (Karol Stýblo, LYRA)
2. Biznis si netreba romantizovať.(Michal Meško, Martinus) - pretože súčasťou je aj nudná administratíva, och áno.
3. Podnikajte, iba ak chcete zmeniť svet. Nikdy to nerobte len pre peniaze.(Artur Gevorkyan)

Všimla som si, že mnohí úspešní podnikatelia a podnikateľky začali okolo dvadsiateho roku, niektorí ihneď po škole.Svet asi naozaj patrí najmä tým, ktorí sa nepos... neboja!Niektorí však aj "až" okolo 30tky, takže to ma povzbudilo. Tak či onak, túto knihu považujem za klenot knižnice, ku ktorému sa zrejme budem ešte vracaťa jediné, čo by som jej dokázala vytknúť, je rozsah. Krátky rozsah. Prijala by som ešte viac príbehov, lebo to bol skvelý nápad a výsledok je doslova majstrovský!
Čítať viac
pred tromi dňami
Vynikajúca a inšpiratívna
Poznáte značky ako Martinus, Nay, Dixi, Riso alebo Satur? Celoslovensky známe prosperujúce firmy, za ktorých vznikom a úspechom vždy stojí istá osobnosť. Možno aj poznáte niektoré tváre a mená, ale čo tak ich príbeh schovávajúci sa za roky úsilia a práce, ktorou dosiahli úspech v našej malej neprajnej krajine? Kniha Umenie podnikať vás aspoň prostredníctvom niekoľkých strán venovaných vždy inému podnikateľovi, nechá nahliadnuť za oponu až 30. predstaviteľov slovenskej biznis scény, od ktorých sa môžeme veľa naučiť.

"Príležitosť sa často predstaví sama."
"Ak vás to niekam ťahá, začnite čo najskôr."
"Nebojte sa ísť tam, kam iní nevstúpia."

Podnikať, byť samostatne zárobkovo činný je všeobecne náročné. Podnikať na Slovensku, to chce odvahu, bez ktorej by nevznikli väčšie i menšie firmy zasahujúce aj do našich bežných životov. A práve 30 statočných nám odhalilo svoje podnikateľské začiatky, svoje nápady, firemnú filozofiu, ale aj čo-to zo súkromia zasahujúceho do ich práce a naopak.

Vďaka nádhernému digitálnemu spracovaniu je kniha ľahko prehľadná, rozdelená na časti, ktoré môžete čítať jednotlivo alebo aj všetky naraz a dozvedieť sa všakovaké životné i biznisové zaujímavosti a nechať sa namotivovať...
Napríklad tofu pána Luntera, ktoré aj ja veľmi obľubujem a nevymenila by som ho za inú značku, kvôli jeho nezameniteľnej chuti, expanduje do takmer celej Európy. Úžasné! Martinus, jednoznačný velikán na našom knižnom trhu, čo nespôsobili čary Harryho Pottera, ale učenie, rozhodovanie a nápady Michala Meška. Pri spomenutí značky Dixi si automaticky vybavím ešte retro sklenenú fľaštičku žihľavového šampónu. Tam začali, dnes je Dixi oceňovanou kozmetickou značkou vďaka Ivanovi Milému.

Či už podnikáte alebo nie, enormné množstvo dobre mienených rád a inšpiratívnych myšlienok šikovných ľudí, dokážete zúročiť aj v osobnostnom raste. A kto ho vie, možno vám dodajú odvahu a "nakopnú" vás správnym podnikateľským smerom.
Čítať viac
pred tromi dňami
Jednoducho dokonalosť!
Táto čerstvá 'biznis biblia', ktorá je v predpredaji od 23. apríla, sa v deň oficiálneho vydania ocitla v rebríčku predajnosti na prvom mieste, a úprimne - vôbec ma to neprekvapuje!

Človek nemusí byť nutne podnikateľ, alebo sa nejak zvlášť angažovať v tejto sfére, aby priznal, že je publikácia Umenie podnikať jednoducho dokonalá.

Už na prvý pohľad je zrejmé, že sa na nej kolektív vyšantil. Krásna, výrazná obálka, nádherná oriezka, ale hlavne vnútorná grafika a celkové spracovanie textu zaručia, že Vás od čítania neodradí ani rozsah. Dokonca Vám 500 strán bude pripadať ešte pomerne málo.

A čo sa ukrýva vo vnútri tejto vyšperkovanej dokonalosti? 300 biznisových rád od top slovenských podnikateľov a podnikateliek. Nájdete v nej ľudské príbehy osôb, ktoré stoja za viac či menej známymi značkami ako Martinus, Pelikan.sk, Nay, Kompava či Satur Travel, v príjemnom, čtivom prevedení.

Každý "predstavený" konkrétnej značky odhaľuje svoje desatoro úspechu - či už sa jedná o rady pri zakladaní firmy, výbere správnych uchádzačov, vytvorení najlepšieho pracovného prostredia, motivácie zamestnancov alebo o nastavení správneho pohľadu na ciele a zisky. Každé desatoro uzatvára výber troch "naj" rád začínajúcim podnikateľom.

Je len na Vás, ktorou kapitolou plnou zaujímavých informácií začnete - po dočítaní všetkých 30 si ale uvedomíte, že práve ľudskosť je jednou z hlavných čŕt, vďaka ktorej si danú značku spotrebiteľ obľúbi. A Vy k nim začnete patriť tiež.
Čítať viac
pred tromi dňami
Umenie podnikať je výnimočnou knihou nielen po vizuálnej stránke. Ukrýva v sebe inšpiratívne príbehy slovenských podnikateľov, ktorí v nej rozprávajú o svojich začiatkoch, úspechoch, ale aj neúspechoch a pádoch. Vytvárajú svoje vlastné desatoro a každý z nich prináša 3 rady pre každého začínajúceho podnikateľa. Je to kniha plná motivácie, podnikateľského know-how, inšpirácie, no tiež aj humoru. Či už ste podnikateľmi, chystáte sa do podnikať, alebo ak je to aj téma, ktorá ide úplne mimo vás, myslím, že v tejto knihe si dokáže nájsť to svoje skutočne každý. Čítať viac
pred tromi dňami
Smelo do nej!
Táto kniha je v prvom rade určená pre začínajúcich ale aj rozbehnutých podnikateľov. Je to však veľmi zaujímavo spracované a vie to v niektorých smeroch obohatiť aj bežného čitateľa.

Kniha ma krásne vonkajšie aj vnútorné spracovanie. Každý príbeh je pekne a prehľadne rozdelený do dvojstránky so základnými informáciami, nasleduje krátke zhrnutie, biznisové desatoro a končí to 3 radami pre začinajúcich podnikateľov.

Chcela by som upriamiť pozornosť práve na to desatoro. Podnikatelia v ňom v rámci 10 častí rozpovedajú svoj podnikateľský príbeh a zároveň v každej časti nájdete ponaučenie, z ktorého si môete vziať inšpiráciu do vlastného podnikania alebo súkromného života.

Nájdete tu príbehy firiem ako Martinus, Pelikán, Kinekus, Spa Aphrodite, Profesia.sk a mnoho ďalších. A je to naozaj obohacujúce čítanie. Zároveň budete mať možnosť zistiť ako takýto proces podnikania prebieha. Že to nie su len veľké peniaze od začiatku ale naopak že začiatky sú ťažké a môžete sa vypracovať len svojou šikovnosťou, vytrvalosťou a vzdelávaním.

Táto kniha vám nepomôže len v pracovnom prostredí ale ukáže vám dôležitosť oddychu, rodiny, hobby a vzdelávania a dovolím si tvrdiť, že vám otvorí oči a pripraví aj na drsnejšiu stránku tejt oblasti.
Čítať viac
pred štyrmi dňami
Začiatky sú ťažké, ale vytrvať a pokračovať je hádam častokrát ešte ťažšie. Pre niekoho sen, pre niekoho len tofu, pre iného zase len stránka zo zásuvky a pre ďalšieho len brigáda - aj takto začali niektoré z úspešných slovenských firiem svoju púť. Umenie podnikať nie je len taká klasická motivačná kniha. Nie je to návod, ale inšpirácia, ktorá vás môže postrčiť ku vlastnému snu alebo vízii - podnikaniu.

Vizuál knihy je veľmi zaujímavý a kreatívny. Spoveď 30 podnikateľov, ktorí vybudovali na Slovensku a aj v iných krajinách svoj biznis, je prehľadná, nová, poučná a zaujme už na prvý pohľad. Kniha nám predstaví jednotlivé firmy, ich CEO a náhľad do ich začiatkov, ponúkne podnikateľské desatoro, ktoré je však podané z rôznych hľadísk - začiatky, nápady, vzdelávanie, voľný čas, nábor, expanzia a zlepšovanie a iné. Posledná, možno pre každého začínajúceho podnikateľa dôležitá časť, tri rady, ktorými sa títo podnikatelia riadia.

Priznám sa, že čítať tuto knižku bola zaujímavá skúsenosť, nakoľko to nie je fikcia a s mnohými z týchto firiem som sa už stretla (Martinus *žmurk* *žmurk*, KON-RAD, SATUR, alebo aj Mikuš diamonds (ktorý mimochodom pôsobil aj takto sprostredkovane veľmi pokorne a jeho podanie podnikania sa mi páčilo najviac a z jeho skúseností som si aj čo to zobrala), profesia.sk a iné). Bolo cítiť ich snahu, ich ťažké začiatky, ich roky skúseností, popasovanie sa s COVIDom a ich profesionálny pohľad na vec. Väčšina z nich bola pokorná a bolo cítiť, že prácu nerobia len kvôli obratom. Venujú sa svojim zamestnancom, vzdelávajú samých seba, prijímajú ľudí a dávajú šance aj lepším ako sú oni sami. A aj o tom je to podnikanie.

Myslím, že Umenie podnikať je veľmi podnetné a mnohým ponúkne nový pohľad aj na ich podnikanie. Takže určite ak máte radi motivačnú literatúru, pripadne začínate podnikať, alebo si len chcete prečítať o niekom, kto to v tejto krajine dokázal, tak vrelo odporúčam.
Čítať viac
21
Overený zákazník
pred štyrmi dňami
Jedinečná kniha na slovenskom knižnom trhu
Hneď na začiatok uvediem, že sa nejedná o tradičnú motivačnú knihu, ale o knihu, ktorá v podstate zhmotňuje podnikateľské know - how tridsiatich podnikateľov a podnikateliek. Ponúkajú, vychádzajúc zo svojich skúseností a vedomostí, určité rady, ktoré môžete využiť ak sa chystáte podnikať/ste podnikateľom. Nájdete tu známe i menej známe spoločnosti, ktorými sú napríklad Martinus (už len preto by som si knihu prečítala!), Poradca podnikateľa, 101 drogérie, Nay elektrodom, Turčan - auto, Profesia.sk, atď.

Každá spoločnosť dostáva rovnaký priestor. Na začiatku sa dozviete základné informácie o osobe, ktorá za touto spoločnosť stojí a jej podnikaní. Jadro tvorí ich desatoro, ktorými sa vo svojom biznise riadia. A nakoniec, každý z nich má pre začiatočných podnikateľov a podnikateľky tri stručné a výstižné rady.

Hoci mi už niekoľkokrát vyšlo, že som podnikateľský typ, neplánujem podnikať (aj keď nikdy nehovor nikdy!). Ale aj napriek tomu mi kniha mala čo ponúknuť. Dozvedela som sa množstvo nových informácii o tej-ktorej spoločnosti, o tom, ako vyberajú zamestnancov (dobrá pomôcka pre výberové konania pre uchádzačov, ale aj zamestnávateľov), ako sa dá skĺbiť práca so súkromím, či je potrebné neustále pracovať pre dosiahnutie želateľného výsledku (nie,nie je!). Takže na základe uvedeného som dospela k názoru, že kniha môže byť určitým spôsobom prínosná pre každého.

Na knihe, okrem iného, veľmi oceňujem dve veci.
Prvou je, že autorky využívajú rodovo citlivý jazyk. A tou druhou, je grafická stránka knihy. Áno, kniha síce obsahuje oriezku, ale vnútorne spracovanie prináša krásnu systematickosť.
Skvelá práca!
Čítať viac

Autori

Čítať viac

„Knihy by mali byť tam, kde si ich budú najviac vážiť, a nie ležať zaprášené na zabudnutej polici, nemyslíš? “

Brisingr - Christopher Paolini, 2009
Brisingr
Christopher Paolini