Ahoj, dievčatko - Ann Napolitano, Tatran, 2024

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Ahoj, dievčatko - Ann Napolitano, Tatran, 2024
Ahoj, dievčatko - Ann Napolitano, Tatran, 2024

Ahoj, dievčatko

William Waters vyrastal v dome poznačenom tragédiou s rodičmi, ktorí sa naňho sotva dokázali pozrieť, nieto ešte milovať ho. Preto sa mu uľaví, keď získa vďaka basketbalu... Čítať viac

Vydavateľstvo
Tatran, 2024
Počet strán

William Waters vyrastal v dome poznačenom tragédiou s rodičmi, ktorí sa naňho sotva dokázali pozrieť, nieto ešte milovať ho. Preto sa mu uľaví, keď získa vďaka basketbalu štipendium ďaleko od domova... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina

Pripravujeme

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania (4)
Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Brožovaná väzba
Čeština, 2024
Na sklade 3 ks
-5 %

20,93 €


Hello Beautiful - Ann Napolitano, Viking, 2023
Brožovaná väzba
Angličtina, 2023
Viac ako 30 dní

18,95 €


Hello Beautiful - Ann Napolitano, The Dial Press, 2023
Brožovaná väzba
Angličtina, 2023
Viac ako 30 dní
-5 %

20,25 €


Hello Beautiful - Ann Napolitano, Penguin Books, 2024
Brožovaná väzba
Angličtina, 2024
Pripravujeme,
vychádza 25. 7. 2024
-5 %

13,29 €


Ďalšie knižné vydania

Naši škriatkovia odporúčajú

Dokonalá smrť - Helen Fields, Lindeni, 2024

Viac o knihe

William Waters vyrastal v dome poznačenom tragédiou s rodičmi, ktorí sa naňho sotva dokázali pozrieť, nieto ešte milovať ho. Preto sa mu uľaví, keď získa vďaka basketbalu štipendium ďaleko od domova.

Čoskoro sa zoznámi s Juliou Padavanovou, temperamentnou a ambicióznou ženou, ktorá Williama neprestáva prekvapovať. S Juliou prichádza aj jej rodina, keďže ona a jej tri sestry sú nerozlučné: Sylvie je najšťastnejšia s nosom v knihe a predstavuje si iný život, než je očakávaná cesta manželky a matky, Cecelia je slobodomyseľná umelkyňa a Emeline sa o všetkých trpezlivo a s láskou stará. Padavanovci bez rozmýšľania začlenia Williama do svojej milujúcej a chaotickej domácnosti. Na povrch však vypláva temnota z Williamovej minulosti, ktorá ohrozuje nielen Juliine starostlivo pripravené plány do budúcnosti, ale aj neochvejnú oddanosť sestier. Výsledkom je katastrofálny rodinný rozkol, ktorý zmení ich životy na celé generácie. Bude lojálnosť, ktorá ich kedysi scelila, dosť silná na to, aby ich opäť spojila, keď na tom najviac záleží? Ahoj, dievčatko je pocta nadčasovej klasike Malé ženy od Louisy May Alcottovej. Ide o hlboko dojímavý portrét toho, čo je možné, keď sa rozhodneme milovať niekoho nie napriek tomu, kým je, ale práve preto.
Čítať viac
Originálny názov
Hello Beautiful
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
147×229 mm
ISBN
9788022215923
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2444665
Štýl
historický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

1,7 / 5

3 hodnotenia

0
0
0
2
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
7.5.2024
Trošku sklamanie
Táto rodinná sága je prirovnávaná k Malým ženám. Ja som videla len film, knihu som nečítala, ale nemyslím si, že je to prirovnanie správne. Počet súrodencov a nasilu dané charaktery postáv a ich záľub ako v spomínanej klasike ešte nie je zárukou kvality. Ale je to len môj názor.
Do rodiny so štvoricou sestier, z ktorých je každá iná, sa prižení William, ktorý si vezme najstaršiu Juliu. On sa snaží byť basketbalistom, ale nie je tým naj a do cesty sa mu pripletú aj zranenia. Nie je priebojný, zato Julii sebavedomie a cieľavedomosť nechýbajú. Sesterské puto je tiež len povrchné, vzťahy v rodine len naoko ideálne. Keď príde väčší rozkol, všetci sa radšej vydajú vlastnou cestou, než aby riešili to podstatné. Ak niektorých ľudí dokážu straty stmeliť, v tomto prípade to také jednoduché nebude. Rozhodnutia jednotlivcov ovplyvnia aj ďalšie generácie, ale je možné, aby rodinné vzťahy niekto dokázal opäť prebudiť?
Po prečítaní anotácie som mala od knihy dosť veľké očakávania. Od autorky som síce ešte nečítala Milého Edwarda, ale možno je to tak lepšie a v mojich očiach si ním bude vedieť zlepšiť reputáciu. Tento príbeh sa pre mňa začal celkom pútavo, ale nakoniec skĺzol do monotónnosti, obyčajnosti a otrasné postavy ma skôr iritovali, než by som ich ľutovala alebo obdivovala. Láska a vzťahy tu boli skôr toxické a nadobudla som dojem, že normálni ľudia by nekonali tak ako postavy tohto románu. Každej jednej by sa dala priradiť F-ková diagnóza a čo sa deja týka, bol zbytočne rozvláčny. Neviem, či autorka chcela poukázať na nefunkčnosť rodiny a že to je to správne, ale príliš sa jej nepodarilo z toho vykľučkovať. Ku koncu bolo viac dynamiky a dej sa dal čítať, ale celkovo ako rodinná sága to nie je šťastné dielo. Možno som príliš kritická, ale vo mne príbeh nezanechal pozitívne dojmy, česť výnimkovým úsekom a krásnej obálke. Vám však možno sadne viac :)
Čítať viac
Natália z nathalysreading
Neoverený nákup
1.5.2024
@nathalysreading Vraj je táto kniha pocta Malým ženám. Ja som túto klasiku ešte nečítala, takže nemôžem porovnávať. Táto novinka sa začína na začiatku osemdesiatych rokov, no vidieť obmedzenosť myslenia protagonistov. Je nešťastným krokom inšpirovať sa príbehom z 19. storočia.

Julia je veľmi cieľavedomá a nič ju nezastaví, keď si niečo zaumieni. A ona chce všetko. Jej dcéra je perfektná a ona sa postará, aby taká zostala. Už si dokážete predstaviť mieru jej šialenstva? Názor partnera ju vôbec nezaujíma. Zdá sa, že sestry sú na seba až príliš naviazané, no zároveň medzi nimi nie je žiadne puto. Prejavujú záujem iba vtedy, keď chcú. Áno, môže existovať takáto zvláštna rodina, no v tomto prípade čitateľ skutočne potrebuje autorkin väčší zásah do deja, aby si nemyslel, že sú tieto udalosti normálne. Všetko ma iritovalo a Juliu som nenávidela najviac. Vždy muselo byť tak, ako povedala. Mala som pocit, že kniha obhajovala takéto správanie. Akoby mali všetci právo správať sa zle. Ak by bolo dielo kritikou nefungujúcich vzťahov, tak to rešpektujem, avšak ono je napísané „dojímavým“ štýlom. Nájdete v ňom všetko, len nie city, ktoré môžu človeka uzdraviť. Je to toxické čítanie. Toto nie je Milý Edward, na to vás upozorňujem.
Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac

„Všetko, čo sa stane, sa stane. Všetko, čo pritom, ako sa stane, spôsobí, aby sa stalo niečo iné, spôsobí, aby sa stalo niečo iné. Všetko, čo pritom, ako sa stane, spôsobí, aby sa stalo znova, sa znova stane. Nemusí sa to však stať presne v tomto poradí.“