Zrada - Orson Scott Card, Laser books, 2011

13,70 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Zrada - Orson Scott Card, Laser books, 2011
Zrada - Orson Scott Card, Laser books, 2011

Zrada

Právo Lanika Muellera jako dědice nejmocnějšího vladařského rodu na planetě Zrada nemá být nikdy uplatněno. Je totiž „radikál“, radikální regenerát... Čítať viac

Vydavateľstvo
Laser books, 2011
336 strán
5-6 hodín čítania

Právo Lanika Muellera jako dědice nejmocnějšího vladařského rodu na planetě Zrada nemá být nikdy uplatněno. Je totiž „radikál“, radikální regenerát... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Zrada - Orson Scott Card, Návrat, 2000
Brožovaná väzba
Čeština, 2000
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Slzotvorca - Čierna ruža - Erin Doom, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Vyjde jako čtyřiatřicátá kniha z řady Mistrovská díla science fiction.

Právo Lanika Muellera jako dědice nejmocnějšího vladařského rodu na planetě Zrada nemá být nikdy uplatněno. Je totiž „radikál“, radikální regenerát. Zrůda mezi lidmi, kteří dovedou regenerovat vlastní zraněné tkáně a nadbytečné části těla prodávat despotickým vesmířanům za železo.
Na planetě bez tvrdých kovů a bez možnosti úniku totiž železo znamená moc v závodě, kdo dřív postaví kosmickou loď. Železo je příslib svobody, který, jak Lanik zjišťuje při odhalování zrádného, nepředstavitelného spiknutí, se možná nikdy nenaplní. V úloze dobyvatele a ve vyhnanství Lanik spřádá odvážný a nebezpečný plán: plán, který může konečně přetrhnout řetěz soupeření a prolévání krve, který obyvatele Zrady zotročuje tak, jak by to vesmířané nikdy nedokázali.

Orson Scott Card se vrací s jednou ze svých nejoriginálnějších science fiction vizí, kterou v jejím prvním vydání přijali čeští čtenáři s nadšením.
Čítať viac
Počet strán
336
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
108×165 mm
Hmotnosť
231 g
ISBN
9788071933342
Rok vydania
2011
Edícia
Mistrovská díla science fiction
Naše katalógové číslo
109327
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Laser books
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

5 hodnotení

1
3
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

av
Neoverený nákup
17.6.2015
Zrada na čitateľovi
tl:dr - v podstate "Mluvčí za mrtvé", len trochu slabšie literárne a trochu viac do fantasy

Ako sa môžeme v iných satirických recenziách dočítať, jedná sa tu naozaj o zradu, zradu na čitateľovi.
Ono pokiaľ všetko čo nie je real, je scifi, tak táto knihe je scifi tiež. Väčšina čitateľov má ale asi o scifi trochu inú predstavu a ja vyspoilujem len toľko, že obálka knihy je prvé a posledné miesto, kde ste o kosmickej lodi vydeli/počuli. Cestujeme totiž na koni, bývame v chatrčiach (králi v hradoch), bojujeme lukmi a navštívime aj nevestinec.
Paradoxne sa to ale celkom dobre číta a v podstate to aj dobre funguje. Celé je to ale otom, či vám Cardov štýl vyhovuje alebo nie. Dalo by sa povedať, že komu sa páčil Mluvčí za mrtvé bude sa mu páčiť aj toto. Autor tu takmer úplne rovnako pracuje s témami ako sú úcta k životu (ktorú podáva veľmi citlivo), odpustenie, zmierenie empatia a pochopenie protivníka. Nie je to scifi, kde krv krváca a výbuchy vybuchujú, skôr filozofická alegória oslavy slobodného života a úcty k nemu (tak ako je u Carda typické)
Čítať viac

„Rozdiel medzi školou a životom je, že v škole sa najprv naučíte lekciu a potom dostanete test. No život vám najprv dá test a z neho si odnesiete lekciu.“