Pád a hnev
E-kniha

V novej strhujúcej fantasy od megaúspešnej autorky Jennifer L. Armentroutovej sa snúbi dych vyrážajúce napätie so spaľujúcou romantikou... Čítať viac

4,5 36 hodnotení
Vydavateľstvo
Zelený kocúr
484 strán
7-8 hodín čítania

V novej strhujúcej fantasy od megaúspešnej autorky Jennifer L. Armentroutovej sa snúbi dych vyrážajúce napätie so spaľujúcou romantikou... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

15,09 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

V novej strhujúcej fantasy od megaúspešnej autorky Jennifer L. Armentroutovej sa snúbi dych vyrážajúce napätie so spaľujúcou romantikou.

JU OVLÁDA INTUÍCIA. JEHO OVLÁDA JEJ POTEŠENIE
Čítať viac
Originálny názov
Fall of Ruin and Wrath
Počet strán
484
Naše katalógové číslo
2317121
Štýl
napínavý, romantický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Zelený kocúr
Pre koho
new adult, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

36 hodnotení

22
11
3
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

4.3.2024
Pád a hnev
Tento darček na mňa čakal v poličke už od Vianoc, konečne som sa na knihu teda pustila. Čítanie mi trvalo trošku dlhšie, takmer 2 týždne… príbeh ma však bavil, musím sa priznať, že je mojim prvým od Armentroutovej. Svet, ktorý vytvorila, ma naozaj zaujal, i keď miestami aj trochu zmiatol. Kapitoly boli teda poriadne štipľavé, postavy mi boli sympatické a ten koniec? Haló, nerozumiem, chcem ďalší diel! Čítala som síce názory, že je to slabšia kniha, respektíve že to vie autorka aj lepšie. Mne osobne sa však páčila, uvidím keď budem načítané aj ostatné diela:) Čítať viac
17

Milujem knihy a vediem k tomu aj moju dcérku. Radi si čítame a milujeme príbehy. Za mňa je to predovšetkým fantasy, ale objavila som už aj čaro hororu a trileru :)

Terezka Babicová
Overený zákazník
22.2.2024
Čerstvá novinka od Armentroutovej. Výborne, na to sa teším. Tak to boli moje slová potom, čo jej vydanie zverejnil @zeleny_kocur_sk na svojom instagrame. A keď ju @ver0n1 ponúkla do štafety ani chvíľu som neváhala aj keď som vôbec netušila, o čom to vlastne bude.

A tak som začala čítať a čítala a čítala...... a asi tak po prvej tretine som sa začala zamýšľať nad tým, či to je fantasy, alebo je to kniha z červenej knižnice a niekto len vymenil obal ????.

Lis je sirota, ktorá sa od detstva pretĺka životom, väčšinou na ulici, spolu s kamarátom Gradym. Až do času kým ich neprichýli istý barón. Lis sa zaradí medzi barónove konkubíny. Lenže ona nie je len taká hocijaká konkubína, má totižto dar. Dokáže vidieť budúcnosť a čítať myšlienky. Má aj veľmi silnú intuíciu, ktorá ju občas dostane do veľmi zaujímavých situácií. Jeden večer ju jej intuícia dovedie až k zranenému, ktorému ako správna nerozumná hlavná hrdinka ochotne pomôže, napriek tomu, že by ju mohol pokojne zabiť. Neznámy je veľmi mocný muž a ako inak, je veľmi sexy. Chémia medzi nimi zafunguje takmer okamžite.

Dej bol taký zvláštny, nevravím, že zlý. Kniha sa čítala veľmi dobre. Len som mala občas pocit, že je to o myšlienkových pochodoch hlavnej hrdinky. Doteraz som napríklad neprišla na to, prečo sa kniha volá Pád a hnev.
Posledných 100 strán, tak to už bol slušný akciou nabitý „nářez“ hodný autorky. Napriek tomu, že som ešte stále mierne stratená a ostalo mi po dočítaní milión otázok, bolo to svojím spôsobom veľmi fajn čítanie ????. Pokračovanie si určite nenechám ujsť.

3,5?/5?
Čítať viac
19
Overený zákazník
15.2.2024
Niečo nové na obzore?
Máme tu niečo novučičké...nová fantasy séria s (a to je autorkina špecialita ) brutálne dramatickým záverom.

Nemožno hodnotiť príbeh nejako špecificky, lebo autorka do všetkého len zabŕdla, čo to vyjavila, ale nič ešte nie je poriadne jasné, snáď len to, že je to popretkávané brutálnymi scénami, z ktorých sa nejednej slabšej náture môže obrátiť žalúdok naruby. Je to taká takmer 500stranová všehochuť.
Po prečítaní mám len riadny zmetok v hlave, ale naisto viem, že najlepšia postava z knihy je Thorne. Záhadný, zaujímavý, dominantný, s nepredtsaviteľnými schopnosťami - skoro ako Boh. Úplne ma namotal a mám chuť sa o ňom a jeho druhu dozvedieť všetko.
Na druhej strane za najhoršiu postavu pokladám práve hlavnú hrdinku Lis. Bola hrozná a naivná, ale keďže ide o úvodný diel, hádam jej autorka vdýchne dačo rozumné a ešte prekvapí.
Zoznamujeme sa s riadnym množstvom postáv, rôznymi bytosťami a celý svet, či kráľovstvo kde sa príbeh odohráva ma ešte nijako neohúril, no možno skrýva zaujímavé zákutia (napr.tie záhadné Wychwoodske lesy), v ktorých sa zrodili aj Deminyeni ako Thorne.
Krvavé scény boli oproti tým erotickým, pri ktorých som gúľala očami fantastické. Hádam od toho autorka neupustí a okrem toho si užijeme aj odvahu a parádne činy hlavných hrdinov.

Chýbala mi podrobnejšia mapa, keď už sa spomína toľko miest, tak by tam pre predstavu mohli byť zakreslené, lebo mapy v knihách sú top a aj preklad na začiatku tých slov by nebol odveci, nielen výslovnosť.

Príbeh ako taký sa číta ľahko a svižne. Je zaujímavý, frustrujúci, aj riadne. Ale čo pokladám za najzaujímavejšie - je info, že príbeh sa odohráva v takom postapokalyptickom svete, ktorý vznikol po Veľkej vojne. Svet vyzeral tak ako ho poznáme dnes, ale Veľká vojna ho zmenila na nepoznanie.

Ten zaujímavý záver ma úplne navnadil na čítanie pokračovania.
Čítať viac
8.2.2024
Toto bolo moje prvé stretnutie s autorkou a rozhodne nie posledné. Zapálila vo mne niečo, čo už pomaličky vyhasínalo. Lásku k fantasy knihám. Počas čítania som si niekoľkokrát položila otázku: Prečo som prestala čítať fantasy? Strácať sa vo svete, kde sa fantázii medze nekladú, kde je možné všetko, bolo celkom príjemné. A v tomto prípade aj dosť vzrušujúce!

Hlavná hrdinka Lis má za sebou ťažkú minulosť. Celý život sa snaží prežiť a ochrániť seba a svojho najlepšieho kamaráta Gradyho. Šťastie sa na nich usmialo, keď sa dostali pod ochranné krídla baróna a stala sa z nej jedna z najcennejších konkubín. Prečo? Mala naozaj zaujímavý dar, vďaka ktorému dokázala predpovedať budúcnosť a čítať myšlienky, čo barón často využíval. Jej intuícia ju v jeden večer zavedie do stajní, kde ju čaká nemilý pohľad. Pred ňou leží doráňaný Zhorn a Lis namiesto toho aby utiekla, rozhodne sa mu pomôcť.

Thorne je presne ten typ mužskej postavy, ktorý dokáže dostať ženu do kolien. A priznám sa, aj ja som mu podľahla. Mocný knieža, ktorý za svojím chrbtom ukrýva veľa tajomstiev a srší z neho nebezpečenstvo. Na druhej strane je veľmi príťažlivý a pri Lis nám ukázal aj svoju zraniteľnú stránku.

Svet, ktorý autorka vytvorila, ma pohltil od prvej strany až po poslednú. Najviac ma však fascinovali informácie o Zhornoch, Deminyenoch a Caelestoch. Pokojne by som tých informácií prijala aj viac, ale chápem, že autorka musí niečo nechať aj do pokračovania.

Chémia medzi postavami fungovala na plné obrátky, až som mala miestami zimomriavky. Čakala som kedy mi kniha vzbĺkne v rukách od toľkých pikantných scén. Za mňa ich autorka zvládla bravúrne. Aj keď stred knihy trochu stagnoval, napätie na konci knihy to zachránilo. Posledných asi 100 strán som zabudla aj dýchať a čítala som so zatajeným dychom. Dokonalý koniec, ktorý vás dokonale navnadí na pokračovanie. Mám pocit, že Thorne toho ukrýva oveľa viac a ešte nás prekvapí.
Čítať viac
30.1.2024
3,5/5
Kto ma dlhšie sleduje môže vedieť, že autorkinu sériu Z krvi a popola milujem. Preto som sa bez váhania pustila do tejto jej novej série a napriek pár ALE sa aj tak určite pustím do pokračovania.

Čo ma na knihe najviac iritovalo boli opakujúce sa myšlienky. Bolo ich naozaj veľa a niekedy sa až pričasto opakovali a kazili mi dobrý pocit z čítania. Dúfam, že v ďalších častiach sa tomu aspoň z polovice vyhne …

Autorka vsadila najmä na vášeň a chémiu medzi hlavnými postavami na úkor deja. Častokrát boli tieto pasáže zdĺhavejšie aj kvôli vyššie spomenutým opakujúcim sa nie len myšlienkam ale aj doťahovačkám. Keď sa tak spätne pozriem to naozaj spôsobovalo stagnovanie deja.

Čo sa však nedá autorke uprieť je schopnosť vytvoriť brutálnu atmosféru medzi postavami. Tá ma bavila od začiatku do konca. A keďže tentokrát je naša hlavná postava Lis konkubína a Thorne sa živí potešením nie je o šteklivé scény núdza. Bolo to vášnivé a vzrušujúce a to ja môžem.

A zatiaľ čo chémia medzi nimi sa mi páčila tak Lis ako taká ma moc nezaujala. Príliš sa hrala na niečo čo v skutočnosti nie je a vyvolávalo to totálne zbytočné hádky, ktoré boli vlastne dookola o tom istom a slúžili len na predĺženie knihy. Thorne bol veľmi chladný ale tým ako po Lis túžil a neuvedomoval si TO sa stal presne tou mužskou postavou ktorú zbožňujem. Pretože silný mužský hrdina so slabosťou pre “svoju” ženu je

Fungovanie sveta bolo zaujímavé a veľmi ma bavilo tieto časti čítať. Ja proste milujem objavovať čo autorské mysle dokážu vymyslieť a prijala by som tu toho kľudne viac.

Čo však musím pochváliť je koniec. Akcia, odhalenia, napätie, násilie. Bolo to fascinujúce čítanie a po poslednej strane neviem ako mám teraz vydržať na ďalšie časti. Inak práve nejaká akcia bolo to čo vo väčšine knihy bohužiaľ chýbalo.

Kniha má svoje chybičky ale vie aj zaujať.
Čítať viac
Alicka Janíková
Overený nákup
28.1.2024
Pád a hnev…
Pre mna ďaľšie dokonalé dielo. Páčia sa mi postavy, dej a napätie ktore tam je. Samozrejme budem netrpezlivo čakať na pokračovanie. Urcite by som to odporúčala fanúšikom Armentroutovej Čítať viac
17.1.2024
Po mojej láske ku Poppy a Casovi a Sere a Nyktovi.. Ďalšia láska na svete :D mám rada všetko od tejto autorky.. aj keď niektoré "omáčky" preskakujem (aj keď...tým, že každú knihu nakoniec prečítam niekoľkokrát, si aj tak prečítam aj tie) . Kniha sa skončila , tak ako každý prvý diel jej sérií, že nutne potrebujem čítať dvojku.. ale na to sme si už zvykli :) Čítať viac
29.12.2023
Neurazí, ale ani príliš nenadchne :)
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Poznáte to, máte celkom obľúbeného autora, tak si od neho kúpite ďalšiu knihu v očakávaní, že budete nadšení, avšak pri tejto knihe to neprišlo.

Hlavné hrdinka Lis nie je vyslovene silná a vycvičená bojovníčka, ale svojim spôsobom sympatická. Teda až na chvíle, keď ide o Thorneho - miestami ju mala feministka vo mne chuť preplesnúť, asi nedokážem pochopiť autorkinu záľubu v nekonečnej sexuálnej podriadenosti voči mužom. Thorne je typický grey hrdina, i keď trošičku nezaujímavý, ale samozrejme to vynahrádza výškou, váhou, silou a dominanciou. Chémia medzi hlavnými postavami pre mňa nebola veľmi zaujímavá, priznám sa, že pri sexuálnych opisoch som čakala ,kedy už skončia stane sa niečo zaujímavé. Čo mi prekážalo bol slovenský preklad (aspoň myslím, že je to slovenský, opravte ma, ak sa mýlim :) ) On je Zhorn a volajú ho Thor (ne), trošku mi to škrípe v ušiach :D Oceňujem, že má Lis BFF muža a nie ženu a taktiež to, že na začiatku je Thorne v ťažkej situácii, z ktorej mu pomôže práve Lis :)

Autorka sa pridŕža svojich typických tém (ako aj v knihách o Poppy a Casovi alebo Sere a Nyktovi) - ona je slabšia, ale vlastne v podstate silnejšia, on je tupoň, ale vlastne je úžasný. Jej stačí, že na ňu žmurkne, usmeje sa alebo hocičo iné a už chce byť pod ním, on má pusu plnú dominantných hlášok, ktoré ju vzrušia, aj keby práve štrikovali svetre. Ju niekto doma bije/týra/uráža/vyhráža sa jej, on vie o nej v podstate všetko, ale nechá si to pre seba, až kým nepríde ta správna chvíľa (táto posledná časť je iba moja domnienka, že Thor si ju pamätá ako dieťa, no nemyslím, že sa budem mýliť :D )

Čo mi ale prekážalo naviac, bolo opätovné vykrádanie S.J. Maasovej - pani spisovateľka by už mohla nechať hanbatú scénu v lone muža na stoličke na pokoji a vymyslieť niečo iné :D Prvá kniha končí v podstate tak, ako všetky z jej série - hlavná hrdinka zrazu zistí pravdu o svojom super milencovi a nám nezostáva nič iné, len si kúpiť ďalšie pokračovanie :D
Čítať viac

Jennifer L. Armentrout

Čítať viac

„Knihy by mali byť tam, kde si ich budú najviac vážiť, a nie ležať zaprášené na zabudnutej polici, nemyslíš? “

Brisingr - Christopher Paolini, 2009
Brisingr
Christopher Paolini