Hotel tisícich očí: Adventný kalendár s únikovou hrou - Eva Eich, Zelený kocúr, 2023

15,15 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Hotel tisícich očí: Adventný kalendár s únikovou hrou - Eva Eich, Zelený kocúr, 2023
Hotel tisícich očí: Adventný kalendár s únikovou hrou - Eva Eich, Zelený kocúr, 2023

Hotel tisícich očí: Adventný kalendár s únikovou hrou

Vianočný triler so zapečatenými stranami

Opustený hotel v horách. Desať miliónov eur pre víťaza. A hra, v ktorej pôjde o život. Nová vianočná reality šou „Hotel na hrane“ sľubuje divákom poriadnu dávku vzrušenia ... Čítať viac

Vydavateľstvo
Zelený kocúr, 2023
120 strán
2-3 hodiny čítania

Opustený hotel v horách. Desať miliónov eur pre víťaza. A hra, v ktorej pôjde o život. Nová vianočná reality šou „Hotel na hrane“ sľubuje divákom poriadnu dávku vzrušenia ... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
15,90 €

15,15 €

-5 %
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Rebecca Yarros. Všetkými zmyslami. Lindeni, 2024
Hotel tisícich očí: Adventný kalendár s únikovou hrou - Eva Eich, Zelený kocúr, 2023
15,15 €

Viac o knihe

Vylúšti 24 hádaniek – pootváraj dvere – nájdi východ!
Opustený hotel v horách. Desať miliónov eur pre víťaza. A hra, v ktorej pôjde o život. Nová vianočná reality šou „Hotel na hrane“ sľubuje divákom poriadnu dávku vzrušenia: sedem súťažiacich bude 24 dní od rána do večera pod dozorom kamier. Bez možnosti spojiť sa s vonkajším svetom. Jedlo získajú len odmenou za vylúštenie hádaniek. Zakrátko však prvý súťažiaci leží mŕtvy pod vianočným stromčekom a hneď je jasné, čo je naozaj v hre. Kto sa vzdá šance na desať miliónov a kto je ochotný riskovať život? Je vražda naozaj súčasťou hry, alebo do režisérskeho kresla zasadla neznáma osoba, ktorá so súťažiacimi naloží podľa vlastného plánu? Len ten, kto vylúšti všetky záhady, nakoniec unikne ponurému hotelu a odhalí tajomstvo vianočnej šou.
24 hádaniek, 24 dverí... a len jeden východ! Nový dobrodružný triler pre bystré mozgy, odvážlivcov a fanúšikov únikových hier.

  • Adventný kalendár v novom šate: úniková hra a napínavý triler v jednom. Podľa
    úspešnej koncepcie Evy Eichovej.
  • Úniková hra v knižnej podobe: v každej kapitole sa skrýva zložitá hádanka, ktorá odomyká ďalšie strany.
  • Prekvapenie zaručené: 24 zapečatených dvojstrán, ktoré treba otvoriť, znamená
    dlhotrvajúcu zábavu s hádankami.
  • Pomoc je na ceste: dodatok s pomôckami a radami ťa nenechá v štichu, ak sa náhodou zasekneš.
  • Ideálny darček: ultimatívna výzva pre milovníkov hádaniek, dobrodruhov, hráčov
    a supermozgy
Slovenský preklad vyšiel v spolupráci so sieťou únikových izieb TheRooms.
Čítať viac
Počet strán
120
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×200 mm
Hmotnosť
366 g
ISBN
9788069010109
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1980015
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Nemecko
Vydavateľstvo
Zelený kocúr
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

14 hodnotení

10
3
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

12.1.2024
Táto kniha je veľmi unikátna najmä tým, že je urobená na spôsob adventného kalendára a únikovej hry. Takže každý deň nová úloha (pre tých, čo vydržia čakať).
Prvou zaujímavosťou na tejto knihe sú zapečatené strany. Pri každom trhnutí som si to užívala, keďže je to už nevratné.
Druhou zaujímavosťou sú samotné úlohy. Boli ľahšie, ale aj také, ktoré ma ozaj potrápili. Záchrana v podobe pomôcok bola na zadných stranách, ku ktorým som sa stále vracala. Príbeh rozdelený na 24 dní mal svoje pokračovanie vždy na inej strane, takže vyriešiť úlohu správne bolo dôležité.
Treťou zaujímavosťou boli krásne fotografie. Tie ma zaujali hádam najviac.

A o čom kniha vlastne je? Hotel tisícich očí je triler o účastníkoch v reality show s hlavnou výhrou 10 mil. €. Avšak každý z účastníkov má tajomstvo, ktoré bude počas súťaže odhalené. Bolo to pútavé a vražda k tomu dodala príbehu ešte viac napätia, tajomna a zvratov.
Čítať viac
30.12.2023
Recenzia
Druhý adventný kalendár, ktorý som mala, bol Hotel tisícich očí. Tento bol dejovo zameraný na rôznych súťažiach a hre, v ktorej mohli vyhrať veľký balík peňazí. Súťažiaci dostávali rôzne úlohy, aby sa mohli posunúť ďalej, ale mali medzi sebou tajnosti. Tu boli na poslednej strane aj nápovedy, ktoré mi veľmi pomohli. Túto knihu som naozaj celú sama vyriešila a môžem povedať, že som na seba hrdá. Dala som to!

Tento koncept sa mi veľmi zapáčil, takže určite budem aj nabudúci rok pokračovať v tejto tradícii.
Čítať viac
11.12.2023
Hneď ako som otvorila poslednú zapečatenú dvojstránku z predchádzajúcej únikovky, som mala chuť pustiť sa do tejto. Zopár dní však počkala a pocestovala so mnou do Tatier na pobyt. A bol to skvelý nápad. Voľný čas som si tak spestrila lúštením hlavolamov.

Prvá dvojstránka v sebe ukrýva návod, ako postupovať pri tejto únikovke. Princíp hry je však rovnaký ako pri Vianočnom únose.
24 dní = 24 hádaniek. Každé vylúštenie hádanky odomkne ďalšiu zapečatenú dvojstránku. Čo ma príjemne prekvapilo, bol dodatok s pomôckami na konci knihy. Ku každému dňu prislúchajú až 2 pomôcky. Mne častokrát pomohla už tá prvá z nich.

Tentoraz sa stretávame so siedmimi súťažiacimi v opustenom hoteli, kde sa natáča reality šou. Ako to poznáme z televízie, aj v tomto prípade je každý ich krok monitorovaný kamerami. Na konci jedného z nich čaká výhra v podobe 10 miliónov eur. Kto bude ten šťastný?

Hneď po pár hodinách zisťujú, že prežiť nebude také jednoduché. Jedlo dostanú, iba keď sa im podarí správne vylúštiť hlavolam. Niektoré hlavolamy však otvárajú dvere do rôznych miestností alebo prezrádzajú informácie o súťažiacich. Aj také, o ktorých by radšej pomlčali. Jedno ráno ich čaká nemilé prekvapenie pod vianočným stromčekom a hra naberá celkom iný smer. Stojí tá výhra za to, aby riskovali svoj život?

Riešenie hádaniek boli moja obľúbená časť tejto únikovej hry. Vždy som sa tešila, aká hádanka ma čaká na ďalšej dvojstránke. Miestami stačilo iba pozorne čítať, ale čakali ma aj ťažšie hádanky, pri ktorých som musela použiť aj pomôcky. Je dobré mať pripravené aj papier a pero, keďže pri riešení niektorých úloh budú určite nápomocné.

Nechýbali ani tajomstvá, napínavé situácie a dráma. Dúfam, že o rok sa dočkáme ďalších únikových hier, lebo naozaj to bola skvelá zábava.
Čítať viac
24

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
Overený zákazník
30.11.2023
5*
Zelený kocúr už minulý rok priniesol na slovenský knižný trh výnimočnú novinku a v trende pokračuje aj tento rok. Adventné kalendáre, ktoré v sebe skrývajú únikovú hru sú skvelou formou nie len zábavy, ale aj formy rozvíjať logické myslenie, riešiť hlavolamy a zažiť aj to pravé napätie pri trhaní stránok, či je vaša dedukcia správna.

Knihy nie len že zabavia na dlhšiu chvíľu, ale pomôžu vám aj odpočítavať dni do Vianoc bez toho, aby ste priberali z čokolády. Nie sú len takými obyčajnými hádankami, ale všetko priamo súvisí s príbehom a keď chcete, aby vám všetko dávalo zmysel, musíte sa správne rozhodnúť.

Začínate vždy prvou stranou, kde vás čaká úvod príbehu, no na konci strany máte zadanú úlohu a k nej nápovedy. Pri každej nápovede je označené ďalšie pokračovanie príbehu.Keď ste si istý svojou odpoveďou (alebo aj nie), pokračujete na danú stranu a tu fakt prichádza napätie a dráma, či ste sa trafili správne.

Ak by ste sa náhodou zamotali, nezúfajte, v zadnej časti knihy sú strany, na ktorých nájdete odpovede, ale nevzdávajte to. Pri niektorých úlohách sa vám hodí aj ceruzka, pretože potrebné bude občas aj počítať, či škrtať. Odporúčam preto maž po ruka aj papier, ak si nechcete kresliť priamo do kníh a chcete ich ešte niekedy v budúcnosti vyskúšať alebo ich niekomu požičať.

Ja milujem akékoľvek únikovky, sama som v táboroch vymýšľala deťom rôzne logické úlohy a pokladovky, preto som privítala takúto formu adventného kalendára, kedy som aspoň na okamih cítila, že niekto pripravil niečo podobné aj pre mňa. Je to naozaj skvelý spôsob aj pre dospelého opäť v sebe vzbudiť to súťaživé dieťa, ktoré má rado hry. Veľmi ma teší, že forma únikoviek nie je už len v počítačových hrách, reálnych miestnostiach, či v kartách, ale preniesli sa aj do kníh.
Čítať viac
27.11.2023
Mne a priateľovi zpestrila zopár večerov verzia Hotel tisícich očí. Únikové hry sme kedysi zbožňovali a bolo príjemné sa k nim vrátiť. Priznávam, že sme sa neraz nad úlohami zapotili a stalo sa aj, že sme chceli využiť riešenie vzadu a tu nastal šok! Kniha vám to neuľahčí a na konci nájdete len nápovedy! Nakoniec to hodnotím veľmi pozitívne a máme zo seba lepší pocit, že sme to naozaj zvládli my Čítať viac
20.11.2023
Poctivo som odolávala, ale dni voľna a príspevky na instagrame urobili svoje a ja som sa vrhla na prvú únikovku z dielne @zeleny_kocur_sk už pred adventom. Spočiatku bol môj plán nechať si jej lúštenie na neskôr, aby plnil funkciu adventného kalendára, no žiaľ zvedavosť vyhrala.

Už samotná anotácia ma navnadila. Vianočná reality show, opustený hotel v horách, rozprávková výhra, všetko to znie fantasticky až pokiaľ nedôjde k vražde.

Vynikajúci súčasný motív z čias, kedy reality show vykúkajú z každého rohu, prepracované grafické spracovanie a hlavolamy, ktoré potrápia nejednú hlavičku. 24 úloh je pripravených pre všetkých dychtivých pátračov a je originálnym adventným kalendárom pre dospelých. Aj keď pochybujem, že strany vydržíte pretrhávať postupne. Oproti minulému roku vidím veľký posun v prevedení knihy, aj keď už minulý rok som bola odvarená z knižného prevedenia únikovej hry a stále to vidím ako veľmi originálny nápad. Preto neváhajte a siahnite po takejto forme spríjemnenia si adventu alebo voľných chvíľ. Nemusíte sa báť, že hlavolamy vás potrápia natoľko, že ostanú nevyriešené, lebo kniha obsahuje aj pomôcky, ktoré vám zaručene, v prípade ťažkostí, pomôžu.
Na výber máte z troch druhov únikových hier, z toho jednej detskej. Všetky postupne predstavím aj u mňa na profile.
Čítať viac
40

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
16.11.2023
Zábava na zimný čas
Vo vianočnej reality šou môže jeden zo siedmich súťažiacich vyhrať desať miliónov eur. Počas 24 dní budú pod dozorom kamier a jedlo dostanú až po vylúštení hádaniek. Keď však pod vianočným stromčekom nájdu zavraždeného jedného spomedzi seba, nebudú môcť už nikomu veriť a vlastný život bude cennejší než peniaze. Kto pre ne dokáže vraždiť, alebo je to súčasťou hry?
Táto uniková hra ukrýva hádanky rôzneho stupňa náročnosti, preto pri tých ťažších budete môcť využiť pomôcky na konci knihy. Niektoré rébusy sú však jednoduché, pri iných treba trošku písať čí počítať, ale dajú sa zvládnuť. Vďaka istému typu pomôcky však pátranie môže byť veľmi jednoduché.
Ak sa chcete skvelo zabaviť, tieto únikovky sú skvelou voľbou. Popri zábave dostanete zároveň aj príbehy a zistíte, či vám vyšiel tip na páchateľov.
Čítať viac
Juraj
Neoverený nákup
18.11.2023
Prečo teda kniha prišla o jednu hviezdičku? Čítať viac

„Nakoniec som si spisovateľov rozdelil do dvoch kategórií: tých, ktorí vás nechajú prísť načas, a tých, ktorí spôsobujú meškanie.“

Klub nenapraviteľných optimistov - Jean-Michel Guenassia, 2016
Klub nenapraviteľných optimistov
Jean-Michel Guenassia