Než zjistíš pravdu - Elena Minářová, Fortuna Libri ČR, 2023

13,54 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Než zjistíš pravdu - Elena Minářová, Fortuna Libri ČR, 2023
Než zjistíš pravdu - Elena Minářová, Fortuna Libri ČR, 2023

Než zjistíš pravdu

Chtěla by být jako ty ženy v domácnosti, které ráno vypijí zdravé zeleninové smoothie, připraví dětem svačinu do školy, manželovi dají pusu na rozloučenou a vyrazí na... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri ČR, 2023
280 strán
4 hodiny čítania

Chtěla by být jako ty ženy v domácnosti, které ráno vypijí zdravé zeleninové smoothie, připraví dětem svačinu do školy, manželovi dají pusu na rozloučenou a vyrazí na... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

13,54 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Corrupt: Skazení - Penelope Douglas, Pandora, 2024

Viac o knihe

Chtěla by být jako ty ženy v domácnosti, které ráno vypijí zdravé zeleninové smoothie, připraví dětem svačinu do školy, manželovi dají pusu na rozloučenou a vyrazí na ranní jógu. Pak si s kamarádkou zajdou na kávu, ke kadeřnici, na nehty nebo do obchodů, aby si koupily něco nového na sebe. A než se nadějí, je skoro večer. Už by zbývalo jen nakoupit čerstvé suroviny a uvařit teplou večeři pro rodinu. Vše by bylo naskládáno uprostřed stolu a každý by si nabíral na talíř dle libosti. Večer by uložila děti ke spánku a dala by si s manželem skleničku vína, schoulená na gauči v jeho objetí.
Má to ale jeden háček. Ona žádné děti a manžela nemá. Ale ani to jí nezabrání, aby takový život žila. Jen za to možná někteří lidé draze zaplatí.
Čítať viac
Počet strán
280
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
402 g
ISBN
9788075464774
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2119507
Štýl
napínavý
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Fortuna Libri ČR
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

7 hodnotení

2
3
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

5
Kostischrány - Emily Lloyd-Jones, 2023
Práve čítam
Kostischrány

jedna milovnice knih, která ráda hodnotí a fotí knihy na svůj knižní instagram @knizni.taurus :)

Hana Brťková
Overený zákazník
26.4.2024
Do knížky Než zjistíš pravdu jsem se pustila na základě anotace, která mě nalákala na zajímavý příběh. A ačkoliv jsem čekala trochu jiný průběh, tak mě kniha nezklamala.

Hned v úvodu se seznamujeme s Amandou (z jejího pohledu je příběh vyprávěn) a její nejlepší kamarádkou Iris, což jsou ženy v domácnosti, které ráno vyprovodí děti do školy, zajdou si na jógu a následně na nějaký ten dortík za odměnu. Do jejich slunného života zavítá svobodná Maddie (ta ostatně taky dostane prostor pro své vyprávění), která jim zamíchá kartami jejich dobře rozehrané životní partie. Jinak život žen v domácnostech byl napsán uvěřitelně, ale pro mě bylo už občas až iritující jejich neustále jógování, kafíčkování a hledání si domácích prací. :D

Amanda nebyla povahově zlá, hodně jsem se s ni našla v tom “neumět říkat ne”. :D Nicméně, byla i celkem naivní, nic ji nepřišlo divné, nebo byla až příliš důvěřivá jen proto, že chtěla aby ji měl každý rád, a tak se dostávala do zvláštních situací. Maddie byla sice trochu otravně veselá, ale do příběhu sedla na výbornou a pasáže z jejího pohledu byly zajímavé a skvěle doplňovaly to postupně se skládající puzzle příběhu.

Když se dostáváte dál do děje, tak vám občas začne docházet, co se asi bude dít. Není to předvídatelné do nejmenšího detailu, kniha vás nakonec i dokáže překvapit, ale tím, že postav je tam málo (2 kamarádky s rodinou a 1 neznámá), tak tu není tolik prostoru k tomu, aby vás kniha zmátla. Nicméně, je to příběh k zamyšlení, co vše jste ochotni udělat pro to, abyste si zachovali svůj životní standard, jaký vliv na vás můžou mít peníze a že (ne)vinné tajemství může mít kdokoliv. Konec byl za mě hodně zvláštní, dá se říct nejasný z morálního hlediska.

Suma sumárum: Obálka knihy a kniha celkově je pěkně zpracovaná. Pokud hledáte psychologický thriller, který je dobře napsaný a se zajímavým námětem a morálním dilematem na konci, tak si knihu určitě přečtěte.

Ráda bych poděkovala autorce a nakladatelství Fortuna Libri za zaslání knihy k recenzi. :)
Čítať viac
Dominika
Neoverený nákup
26.2.2024
Než zjistíš pravdu
Každé tajemství, vyjde jednoho dne najevo!

Nie všetko je také, ako sa na prvý pohľad môže zdať - Amanda a Iris, sú dlhoročné najlepšie kamarátky, všetko sa však zmení, keď sa na ich ulicu nasťahuje Maddie !

Mne sa od začiatku Maddie nepozdávala, len som najskôr netušila prečo - potom som ju na jednej strane chápala, ale s niektorými "praktikami", čo robila, som nesúhlasila ...

Amanda mi zase prišla dosť naivná a aj hlúpučká - pretože neviem si predstaviť, že by som verila viac cudzej osobe, ako vlastnému manželovi a najlepšej kamoške a to nehovorím o ďalších veciach, ktoré postupne vyplávajú na povrch ...

Z akého dôvodu sa Maddie nasťahovala tam, kde býva Amanda a jej manžel Will, si už musíte prečítať, pretože nechcem viac prezrádzať ...

Príbeh sa dá celkom predvídať, avšak na to, že je to prvotina autorky, tak jej vyšla!
Ja som síce čakala trochu iný záver, ale aspoň prekvapil.
Čítať viac
19

Milujem knihy , fantasy, erotiku, horor, sci-fi. Tento rok 2022 som sa rozhodla prečítať celú moju knižnicu, kníh je 150 + hľadám ďalšie tituly aby som doplnila zbierky a autorov. Najobľúbenejšie knihy mám všetky ale predsa len sú tu 3 série, ktorých sa nevzdam J.R.Ward - séria Pád anjelov Alyson Noel - séria Nesmrteľný Sara B. Elfgren - trilógia Kruh A úplne top rebríček je Cassandra Clare a jej Tieňosvet

Tereza Sopúšková
Overený zákazník
27.1.2024
Musím povedať, že na to, že je toto prvá kniha autorky je výborná.

Celý čas uvažujete nad tým kto je Maddie, čo tam chce? je to milenka, stalkerka či vyšinutá ženská čo nevie čo od radosti.

Dej bol výborný, rýchlo napredoval a k záveru som bola napnuta ako guma na trenkoch a len som čakala ako toto všetko skončí.
Čítať viac
16
Láska spod klobúka - Jen Turano, 2016
Práve čítam
Láska spod klobúka

Rada čítam akýkoľvek žáner. Moje recenzie nájdete na @recenzienika Alebo FB Nika Vachová.

Nikola Krajčovič Krajčovič
Overený zákazník
17.12.2023
#nezzjistispravdu @the_elza @fortunalibri_nakladatelstvi

Trošku nezvyčajne, ale začnem obálkou. Tá je naozaj krásna a FL mam rada ako aj ich vydané príbehy. Obálka jednoznačne pritiahla moju pozornosť. Na príbeh som sa tešila, pretože dlho som do psychotrileru nezabrdla. Čakala som napätie, zvraty... Dočkala som sa neustáleho varenia a jedenia. Bolo tam toho naozaj veľa ako aj opisov jedla a priznám sa, že som tych pár viet už preskakovala.
Autorkina prvotina však stojí za zmienku, pretože sa mi čítala aj napriek tomu dobre avšak ja by som pritvrdila. V polovici som už vedela naisto prečo to robí a čo sa asi stalo, sa mi aj potvrdilo.
Odporúčam na jesenné až zimné večeri pri čaji a určite si vezmite niečo pod zub.
Vyzdvihnem koniec, ktorý sa mi páčil. Nebol uponáhľaný a dokonca sa dozvieme, čo bolo ďalej. Koniec málinko hodnotenie vyzdvihol.


Ďakujem Lucie Svobodová za štafetu a autorke za poskutnutie knihy.
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri ČR

Čítať viac

„Bola to tá tajomná vzrušujúca časť dňa, keď slnko zapadá a svetlo mení farbu z červenej na vyblednutú krvavú, neprestajne sa mení a temnie, akoby deň ešte žil, ale už umieral.“

Malý strom - Forrest Carter, 2016
Malý strom
Forrest Carter