Pohľadnica z Talianska - Alex Brown, Fortuna Libri, 2023

17,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Pohľadnica z Talianska

Romantický príbeh o hľadaní lásky a pravdy

Grace Quinnová pracuje v skladovacej spoločnosti. Keď jedného dňa nájde v sklade cennú umeleckú zbierku spolu so zväzkom listom a s denníkmi z 50. rokov minulého storočia,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2023
288 strán
4 hodiny čítania

Grace Quinnová pracuje v skladovacej spoločnosti. Keď jedného dňa nájde v sklade cennú umeleckú zbierku spolu so zväzkom listom a s denníkmi z 50. rokov minulého storočia, prebudí to jej prirodzene zvedavú povahu... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

17,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Úkryt času - Georgi Gospodinov, Odeon, 2024

Viac o knihe

Grace Quinnová pracuje v skladovacej spoločnosti. Keď jedného dňa nájde v sklade cennú umeleckú zbierku spolu so zväzkom listom a s denníkmi z 50. rokov minulého storočia, prebudí to jej prirodzene zvedavú povahu. Čím hlbšie sa ponára do pátrania, tým viac odhaľuje záhadný príbeh mladej Angličanky Connie Levinovej, ktorá po druhej svetovej vojne odišla so svojím manželom do Talianska.
Obsah skladu zároveň ponúka nádej na nový začiatok pre Grace, ktorá sa stará o svoju panovačnú matku a bojuje so zlomeným srdcom. Odvážne sa vydáva na vlastnú objaviteľskú cestu. Tá ju zavedie do staroružovej vily na vrchole kopcov s prekrásnym výhľadom na Taliansku riviéru. Podarí sa jej však odhaliť rodinné tajomstvá, ktoré tak ovplyvnili Connin život, a nájsť lásku?
Čítať viac
Originálny názov
A Postcard from Italy
Počet strán
288
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
450 g
ISBN
9788057304111
Rok vydania
2023
Edícia
Fortuna Litera
Naše katalógové číslo
2105537
Štýl
historický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,9 / 5

9 hodnotení

1
6
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

18
Overený zákazník
14.3.2024
Príjemná oddychovka, ktorá ku koncu bola dosť emotívna…

V podstate som plánovala knihu ohodnotiť ako nič výnimočné, ale zas príjemné… taký klasický priemer…

Ako som sa, ale stále viac a viac zahĺbila do príbehu, tým ma to dostávalo postupne. Bola som veľmi zvedavá, čo sa stalo, ako sa minulosť v tomto prípade pretne s prítomnosťou. Autorka nám pekne postupne všetko dávkovala.

Celú knihu som zhltla pomerne dosť rýchlo, na 2 posedenia, čo sa málokedy stáva. Nie vždy mi, ale až takéto “rýchlovky” sadnú…

Hlavná postava ma vôbec neoslovila, nehovoriac o jej matke. Naozaj som nechápala, ako sa môže jedna matka takto správať ku svojej dcére. Robiť rozdiely medzi súrodencami, utláčať jedno dieťa a vyzdvihovať ďalšie…. No fuj.. od začiatku mi nebola sympatická a veľakrát som hlavnú hrdinku v myšlienkach potriasla, nech sa konečne zobudí a nech vidí, aká je manipulatívna jej matka. A nech sa konečne vzoprie a ide si za svojim…

Okrem tejto rušivej postavy mi príbeh postupne aj sadol. Až na tie začiatky. Dej je naozaj predvídateľný, žiadne veľké prekvapenie síce nečakajte, ale ak máte radi takéto krátke romantické oddychovky, v ktorých sa prepája minulosť s prítomnosťou, tak táto bude tá správna voľba tiež.
Čítať viac
30
Overený zákazník
9.3.2024
Emotívny romantický príbeh o hľadaní lásky, pravdy a odvahy. Kniha môže pôsobiť skôr letne (možno štýlom obálky), ale mne to vôbec neprekážalo a na zaujímavosti príbehu to vôbec neubralo.

Osobne sa mi páčia knihy, kde sa prelína prítomnosť s minulosťou. Táto skutočnosť ma v tomto príbehu príjemne prekvapila. Okrem iného ma zaujala aj zápletka, postavy, miesto, kde sa príbeh odohrával a záverečné rozuzlenie.

Postavy, najmä Grace a Connie, mi boli sympatické, dá sa povedať, od prvých strán. Postupne som si k nim nachádzala cestu, dokázala som pochopiť ich konanie, správanie aj ich trápenie a bôle.

Opisy prostredia boli krásne opísané, detailne a pritom s jemným citom. Tá atmosféra bola jednoducho autentická a dych berúca. Knihu dotvára skvelý štýl autorky.
Určite vám knihu odporúčam. Je to príjemná oddychovka, ktorá si vás získa mnohými prvkami.
Čítať viac
29.10.2023
Ak hľadáte niečo jednoduché na čítanie, pričom sa nemusíte príliš zamýšľať, Pohĺadnica z Talianska je presne tá oddychovka. Trošku síce prvoplánová a predvídateľná, ale koniec koncov mi cinkla po strune mojim obľúbeným striedaním dejových a časových línii. Neviem či to stačí ku kladnému hodnoteniu danej knihy, ale pre mňa to už je polovica úspechu :)

Za to hlavná hrdinka u mňa úspech nemala. Extrémne otravná a jej matka? No comment. Páčilo sa mi prostredie deja, nápad so skladom a tajomstvom ohľadom denníka a listov. O áno, to ja môžem vo veľkých dávkach. Začiatok bol plytký, vliekol sa, potom to na chvíľku nabralo na obrátkach, ale jasné, že som nič iné ako happyend nečakala a dejová línia sa dala pekne predvídať. Podľa obálky som hneď usúdila, že to bude dovolenková láska, ale v tomto som bola pekne mimo. Ako oddychovka pre priaznivcov ženských románov fajn. Ak hľadáte hlbší dej, detailnejšie rozvádzanie textu a postáv, to v knihe nenájdete.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
3.10.2023
Pekný príbeh
Grace pracuje v skladovacej spoločnosti a má za úlohu vypratať priestor, v ktorom si uchovala svoje veci stará pani Connie. Lenže ako zistí, ona je už mŕtva a v sklade sa nachádza veľa predmetov ukrývajúcich tajomstvá. Sú medzi nimi aj denníky, z ktorých sa možno Grace dozvie, prečo Connie nechala desiatky rokov uložené svoje ,,poklady". Lenže ani Grace nemá ľahký život pri nevďačnej ležiacej matke, a keď sa jej naskytne príležitosť pátrať po minulosti Connie, možno sa aj jej život zmení.
Pomalší úvod zavedie čitateľa do Anglicka a neskôr do krásneho slnečného talianskeho prostredia. Autorka približuje dve časové a dejové línie, pričom tú staršiu prostredníctvom denníkových zápiskov a spomienok. Druhá polovica príbehu sa rozbehla, bola emotívnejšia a záver bol dojímavý. Zvraty, atmosféra, tajomstvá, pátranie a najmä láska a hľadanie samej seba sú ťahúňmi príbehu, ktorý je veľmi pekný. Ide o príjemnú oddychovku, v ktorej budete mať niekedy chuť Grace prefackať, ale na druhej strane si poviete, že rozhodnúť sa správne nie je jednoduché. Ja som veľmi rada, že som si knihu prečítala a aj vám ju vrelo odporúčam. 9*/10*
Čítať viac
29.9.2023
Zatvorte oči a predstavte si, že pracujete v spoločnosti, ktorá ponúka ľudom sklady na odloženie svojich cenností a iných vecí. Každý deň pri vypratávani starých skladov objavujete nové a nové zaujímavosti. A zrazu otvoríte sklad číslo 28 a objavíte poklad. Poklad jednej anglickej dámy so zlomeným srdcom, ktorá zažila výslnie aj pády druhej svetovej vojny. Otázka znie: žije ešte táto dáma? a čo jej potomkovia?

Každá kniha je niečím vynimočná a tú výnimočnosť objavíte až potom, ako knihu dočítate až do konca. Pohľadnicu z Talianska som začala čítať opäť raz bez prečítania anotácie. Že to bude pretkané pavučinou obdobia druhej svetovej vojny? To som naozaj nečakala - ale som milo prekvapená a potešená.

Príbeh sa posúval plynulo bez žiadnych zbytočných opisov či monológov. Jediné čo by som vytkla sú len niektoré postavy príbehu (ale nebudem menovať). A tak isto som trošku sklamaná, že celé vyvrcholenie deja bolo na posledných 30 stranách a počas celej knihy sme čítali viac menej len o živote hlavnej hrdinky, ktorá bola zničená, smutná a využívaná svojou rodinou.

Ale inak veľmi pekný príbeh plný prekvapení :)
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Ať jsou bohové kdokoli, nejsou to žádní blbci. Naše posedlost slávou v nich určite vzbudzuje zároveň smích i úžas.“

Příliš blízko jatek - Charles Bukowski, 2012
Příliš blízko jatek
Charles Bukowski