Kierkegaard and existential turn/Kierkegaard a existenciálny obrat, Roman Králik, 2014

15,72 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kierkegaard and existential turn/Kierkegaard a existenciálny obrat

    Som veľmi rád, že môžem predstaviť v poradí štvrtý zborník slovenského a českého Dodatku z edície Acta Kierkegaardiana. Zborník dostal názov Kierkegaard... Čítať viac

    4. diel série
    Acta Kierkegaardiana - Supplement
    Vydavateľstvo
    Roman Králik, 2014
    Počet strán
    350

    Som veľmi rád, že môžem predstaviť v poradí štvrtý zborník slovenského a českého Dodatku z edície Acta Kierkegaardiana. Zborník dostal názov Kierkegaard... Čítať viac

    • Pevná väzba
    • Slovenčina, angličtina
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

    Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Rebecca Yarros. Všetkými zmyslami. Lindeni, 2024

    Viac o knihe

    "Som veľmi rád, že môžem predstaviť v poradí štvrtý zborník slovenského a českého Dodatku z edície Acta Kierkegaardiana. Zborník dostal názov Kierkegaard a existenciálny obrat. Pozostáva z osemnástich esejí, napísaných odborníkmi z ôsmich krajín, a obsahuje nový preklad oslednej Kierkegaardovej reči s názvom Láska skryje množstvo hriechov z jeho diela Bez autority.

    Kniha je výsledkom práce tímu spolupracovníkov Stredoeurópskeho výskumného inštitútu Sørena Kierkegaarda (CERI – SK, FF UKF Nitra) z Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Na príprave publikácie sa podieľali: profesor Abrahim Khan (Kierkegaard Circle, University of Toronto), profesor Andrew Burgess (Univerzita of New Mexico), Dr. Simon Podmore (Liverpool Hope University) a spolueditor tejto knihy Dr. Primož Repar (CERI – SK Ljubljana).

    Dôležitosť významu tohto príspevku zo strednej Európy pri príležitosti dvestého výročia Kierkegaardovho narodenia spočíva v jeho svedectve o pretrvávajúcej sile Kierkegaardovho myslenia v tejto časti sveta. V období, v ktorom pretrváva neistota a nestálosť, hlasy existenciálnych mysliteľov podávajú dôkaz o svojom obnovenom záujme o túto významnú osobnosť. Kniha ponúka Kierkegaardov dôraz na dôležitosť otázok, ako sú sloboda a zodpovednosť, úzkosť z existencie a zdôrazňuje, ako sa existenciálny obrat prejavuje v zmenách v prístupe každého človeka k životu.

    Kniha je venovaná profesorovi Jánovi Lukáčovi Veverkovi, ktorý zomrel v auguste 2013. Bol skutočným „mužom vášne“ ako aj „mužom činu,“ členom Kierkegaardovej spoločnosti na Slovensku, Stredoeurópskeho výskumného ústavu Sørena Kierkegaarda a častým podporovateľom Kierkegaardových projektov."

    Doc. ThDr. PaedDr. Roman Králik, ThD.

    Autori: Abrahim Khan, Primož Repar, Zdeněk Zacpal, Tamara Monet Marks, Dalimír Hajko, Martin Beck Matuštík, Andras Nagy, Roman Králik a ďalší.
    Čítať viac
    Počet strán
    350
    Väzba
    pevná väzba
    Rozmer
    155×215 mm
    Hmotnosť
    536 g
    ISBN
    9780987816832
    Rok vydania
    2014
    Naše katalógové číslo
    171697
    Jazyk
    slovenčina, angličtina
    4. diel série
    Acta Kierkegaardiana - Supplement
    Vydavateľstvo
    Roman Králik
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    1 hodnotenie

    1
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčila kniha vám?

    Recenzie čitateľov

    Martin
    Neoverený nákup
    22.8.2014
    PREKLAD SK
    Dalsia cast prekladu Kierkegaarda - super Láska skryje množstvo hriechov z jeho diela Bez autority. - vyborne paci sa mi to Čítať viac

    „Pobozkáme sa, dotkneme. Nechceme nič viac. Čo potrebujeme, je na dosah. Všetko ostatné je nepodstatné. Také jednoduché. Nenaplnení sú iba tí, čo nevedia, čo chcú.“

    Cez noc - Stig Sæterbakken, 2014
    Cez noc
    Stig Sæterbakken