Strom - Ján Spišiak, Sunday walk, 2023

15,15 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Strom - Ján Spišiak, Sunday walk, 2023
Strom - Ján Spišiak, Sunday walk, 2023

Strom

Pätica mladých priateľov sa vyberie stráviť víkend v lesoch, kde dúfajú aspoň na niekoľko dní zabudnúť na svoje trápenia. Jeden z nich našiel v univerzitnej knižnici starý... Čítať viac

Vydavateľstvo
Sunday walk, 2023
231 strán
3-4 hodiny čítania

Pätica mladých priateľov sa vyberie stráviť víkend v lesoch, kde dúfajú aspoň na niekoľko dní zabudnúť na svoje trápenia. Jeden z nich našiel v univerzitnej knižnici starý denník neznámeho mnícha, opisujúci, ako vysoko v horách... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
15,90 €

15,15 €

-5 %
U dodávateľa 4 ks
Posielame do 2 – 6 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024
Strom - Ján Spišiak, Sunday walk, 2023
15,15 €

Viac o knihe

Pätica mladých priateľov sa vyberie stráviť víkend v lesoch, kde dúfajú aspoň na niekoľko dní zabudnúť na svoje trápenia.

Jeden z nich našiel v univerzitnej knižnici starý denník neznámeho mnícha, opisujúci, ako vysoko v horách našiel zvláštny strom, ktorý mu pomohol porozumieť prírode aj sebe samému. A tak sa vyberú tento strom hľadať.

Na horách ich však prekvapí extrémne silná víchrica, ktorá ich vo chvíľach, kedy im pôjde o život, prinúti ukázať, čo v nich naozaj je a čo je pre nich skutočne dôležité.
Čítať viac
Počet strán
231
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
384 g
ISBN
9788097367060
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2085319
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Sunday walk
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

6 hodnotení

3
3
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

14.11.2023
Kniha Strom je dejovo jednoduchším príbehom, za ktorým sa skrýva oveľa väčšia hĺbka. Autor píše zručne, starostlivo vyberá slová, vďaka čomu je príbeh hladký a plynulý, ponúka živé opisy, sympatické postavy, ktoré spája nielen priateľstvo, ale aj nepokoj mysle spôsobený rôznymi životnými okolnosťami, náhľad do ich vnímania a prežívania v bežnom živote aj v čase ohrozenia.
Príbeh je výborne štruktúrovaný a vygradovaný, ničivý prírodný živel, ktorý zasiahne oblasť, v ktorej pätica vysokoškolákov hľadá bájny strom, je vyobrazený veľmi realisticky, mnohokrát až poetické zápisky z mníchovho denníka vsunuté medzi kapitolami sú miestom na spomalenie a zamyslenie sa nad životom a jeho zmyslom, prírodou a jej dôležitosťou, zložitosťou existencie.
Ako som priznala aj samotnému autorovi, jedinou mojou výčitkou je vzájomná interakcia postáv. V niektorých situáciách sa správajú na svoj vek, ale postupne som mala pocit, že sa z nich stáva skupinka hlboko sa zamýšľajúcich ľudí, čo síce ladí s celkovým vyznením príbehu, ale balansuje na hrane vierohodnosti. Najmä keď si spomeniem na vlastné vysokoškolské roky a úroveň debát so spolužiakmi.
Odhliadnuc od tohto subjektívneho dojmu je Strom čítaním s inšpirujúcim posolstvom, s milou referenciou na jednu z predchádzajúcich kníh autora, s duchovným a filozofickým podtónom o hľadaní odpovedí a seba samého a pripomenutím, aby sme boli citliví a v súlade s prírodou a všetkým, čo nás obklopuje.
Čítať viac
Karol
Neoverený nákup
26.10.2023
Hlboký psychologický príbeh mladých ľudí , ktorí už na začiatku svojich životov prežívajú vnútorné boje so sebou samými a so svojím okolím. Taký častý to obraz súčasnej spoločnosti. Vyobrazenie silnej víchrici na horách je až neskutočne reálne a vtiahne čitateľa do deja tak hlboko, že si ju môže tak povediac prežiť na vlastnej koži. Určite odporúčam čitateľom , ktorí hľadajú niečo viac. Čítať viac
Igor
Neoverený nákup
22.10.2023
Sonda do duší mladých
Skvelé čítanie. Živé spoluprežívanie toho, čo prežívalo päť mladých ľudí, keď sa vybrali do hôr a všetko sa nečakane skomplikovalo prírodnou smršťou. Hlbší záber do duševného prežívania piatich, ale aj ich blížnych. Čítať viac

„Až vtedy som pochopil, že hoci realita je neraz desivá a bolestivá, je to jediné miesto, kde môžeš nájsť skutočné šťastie. Pretože realita je skutočná.“