Jednoducho - Mozog - Kolektiv, Lindeni, 2023

16,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Jednoducho - Mozog

  • Autorský kolektív

Niekedy je menej naozaj viac. Táto dôvtipná a silná príručka odhaľuje zložitosti a vnútorné mechanizmy ľudského mozgu, od ovládania motoriky až po tvorivé... Čítať viac

Vek
15+
Vydavateľstvo
Lindeni, 2023
Počet strán
160

Niekedy je menej naozaj viac. Táto dôvtipná a silná príručka odhaľuje zložitosti a vnútorné mechanizmy ľudského mozgu, od ovládania motoriky až po tvorivé... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

16,99 €

Na objednávku
Dodanie môže trvať viac ako 30 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Maja Lunde: Vládkyňa vetra. Tatran, 2024

Viac o knihe

Fascinujúce fakty o mozgu - jednoducho!

Niekedy je menej naozaj viac. Táto dôvtipná a silná príručka odhaľuje zložitosti a vnútorné mechanizmy ľudského mozgu, od ovládania motoriky až po tvorivé vyjadrovanie.
Čítať viac
Počet strán
160
Väzba
pevná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
468 g
ISBN
9788056635346
Rok vydania
2023
Edícia
Jednoducho
Vekové odporúčanie
15+
Naše katalógové číslo
2081129
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Lindeni
Pre koho
pre deti a mládež, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

6 hodnotení

4
0
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

35
Sexkomiks - Philippe Brenot, 2017
Práve čítam
Sexkomiks

Som knihomoľka, ktorá číta súčasne aj 5 kníh. Ako prvú knihu som prečítala Pána prsteňov a odvtedy milujem fantasy a čítam, čítam a čítam. Najviac milujem fantasy a non-fiction, ale čítam všetky žánre. Rôzne prečítam 120-160 kníh. Tak ako to ja hovorím, každá kniha má svojho čitateľa len si ho musí nájsť, preto píšem odporúčania, nie recenzie. Viac z môjho sveta nájdeš na Instagrame @denny_medziriadkami @_dennyto

Denisa Tomíková
Overený zákazník
1.12.2023
Kniha je vytvorená logicky a je vidno, že si autori dobre rozmysleli, ako zostaviť knihu a podarilo sa im zložité informácie podať čitateľom pomerne zrozumiteľným spôsobom. Dočítaš sa v nej z čoho sa mozog skladá, ako môžeš mozog trénovať, ako fungujú zmysly aj emócie, ako funguje pamäť, učenie aj komunikácia a mnoho iného. Ak sa chceš dozvedieť aj ako funguje intuícia, spánok alebo čo sú zmyslové skreslenia, siahni po tejto knihe.

"Jednoducho - Mozog" môžeš prečítať za hodinku alebo si sadnúť s nejakou spoločnosťou a spoločne objavovať. Najskôr som si myslela, že je kniha určená pre mladšie ročníky, ale vydavateľstvo odporúča knihu pre čitateľov od 15 rokov. Ak knihu budeš študovať s dieťaťom mladším ako 15 rokov, tak sa podľa mňa nič nestane, práve naopak si môžete užiť veľa zábavy pri čítaní a vysvetľovaní.

Kniha je vhodná pre bádatelov a milovníkov ilustrovaných kníh. Samozrejme nečakaj žiadne obšírne vedecké analýzy. Toto je kniha, ktorá čitateľa encyklopedicky oboznámi so základnými informáciami, dá mu podnety k zamysleniu a inšpiráciu k ďalšiemu bádaniu, ak čitateľa niektorá téma zaujme. Rozhodne knihu odporúčam čítať s deťmi a tráviť tak spoločne kvalitný čas.
Čítať viac
24.10.2023
Však nie som jediná, koho kedy zaujímalo, ako ten náš mozog vlastne funguje? Táto milá príručka je perfektným úvodom do komplexnej témy, ktorá sa len tak jednoducho vysvetliť nedá – obzvlášť preto, lebo doposiaľ o všetkých funkciách mozgu nevieme.

Autori sa v tejto encyklopédii síce nevyhli odbornejším výrazom, no všetky informácie podali skutočne zrozumiteľne, a, čo na mňa zapôsobilo asi najviac, nesnažili sa čitateľa priveľmi zahaliť. Práve naopak, ku každej oblasti pristupovali s ľahkosťou, do témy vždy len zabŕdli, zdržali sa na to najdôležitejšie a následne odišli niekam ďalej. Na jednu stranu mi chýbali dodatočné informácie, no na tú druhú som celkom rada, že sa mi ich nedostalo – zrejme by som im tak či tak neporozumela a textom by sa mi prechádzalo zložitejšie.

Netreba snáď ani spomínať, že som sa naučila množstvo nových vecí, ktoré som si náležite poznačila a chystám sa z nich čerpať aj v budúcnosti. Vedeli ste napríklad, že prizerať sa bolesti niekoho iného nám môže v niektorých prípadoch spôsobiť podobnú bolesť, akou si prechádza on? A tiež, že zvykneme zrkadliť jeho výrazy tváre? Alebo že sa dobrá nálada spája s ultra rýchlymi myšlienkami?

V rovnakej edícii vyšla aj Astronómia, na ktorú si už brúsim zúbky.
Čítať viac

Vydavateľstvo Lindeni

Čítať viac

„Všetko sa vždy začína a končí pravdou.“