Zbabělí hrdinové
E-kniha

Každý vztah může skončit nevěrou, každé sousedství bláznivým sporem, každý sen o úspěchu krachem. A příliš nezáleží na tom, jak moc se manželé na začátku milovali, kde trčí... Čítať viac

Vydavateľstvo
Host, 2023
200 strán
3-4 hodiny čítania

Každý vztah může skončit nevěrou, každé sousedství bláznivým sporem, každý sen o úspěchu krachem. A příliš nezáleží na tom, jak moc se manželé na začátku milovali, kde trčí kořeny nekonečných... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

11,79 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Každý jsme viníkem vlastního života.

Každý vztah může skončit nevěrou, každé sousedství bláznivým sporem, každý sen o úspěchu krachem. A příliš nezáleží na tom, jak moc se manželé na začátku milovali, kde trčí kořeny nekonečných žabomyších válek a kolik má kdo skutečného talentu. Simona Bohatá přichází s knihou povídek, v níž rozehrává osudy svých hrdinů nemilosrdně, ale přesto s nadhledem a porozuměním, jako by navzdory času stále posedávala na starém klepadle mezi činžáky. Zbabělí hrdinové tu totiž budou vždycky, protože jsme to my sami, kteří klopýtáme přes kořeny vlastních pochyb, nedostatečností a kupodivu i občasných hrdinství.

Není slovo „osud“ jen milosrdnou omluvou pro naše slabosti?
Čítať viac
Počet strán
200
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2137991
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Host
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

24.10.2023
Zbabělí hrdinové sú moja prvá skúsenosť s českou autorkou Simonou Bohatou a už teraz viem, že určite nebola posledná. Samotné poviedky a osudy autorkiných hrdinov by som označila za všedné, nestretnete sa tu s ničím novým, nad čím by ste vyvaľovali očami, avšak spôsob, akým boli príbehy podané, mi jednoducho učaroval.

Autorka sa tu so svojimi postavami na nič nehrá, zobrazuje ich životy a najmä ich tragédie v plnej miere, zaznamenáva ich pocity a, čo mi prišlo absolútne najlepšie, poskytne vždy pohľad z dvoch uhlov pohľadov – k dispozícii boli niečo ako „dvojpoviedky“, obaja hrdinovia dostali šancu vypovedať svoju pravdu a čitateľ si tak mohol vytvoriť skutočne komplexný obraz.

Veľmi ma bavilo autorkine písanie, dejom sme preplávali s úplnou ľahkosťou, bez zbytočných odbočiek a zdĺhavých opisov. Bavilo ma, ako Simone Bohatej nikdy nerobilo problém prejsť priamo k veci a rozprávať na rovinu, poukázať na problémy vo vzťahoch, možno sa na ne pozrieť s väčším nadhľadom a s humorom tak nájsť chyby, ktoré aj my sami robíme.
Čítať viac

Vydavateľstvo Host

Čítať viac

„V deň môjho odchodu zo Severného Kaukazu zbadám v diaľke helikoptéru. Zatiaľ je to len maličký bod na oblohe. O niekoľko sekúnd neskôr si uvedomím, že je to vták. A zhrozím sa svojho nového spôsobu videnia. “

Vlčice zo Sernovodska - Irena Brežná, 2016
Vlčice zo Sernovodska
Irena Brežná