Neobyčajný život obyčajného muža - Paul Newman, Cosmopolis, 2023

19,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Neobyčajný život obyčajného muža

Drsne úprimné memoáre jednej z najväčších amerických ikon

Paul Newman úprimne opisuje svoj život: traumatické detstvo, kariéru, pitie, spomienky na Marlona Brandona, Jamesa Deana, Elizabeth Taylorovú, Johna Hustona, ale aj svoje... Čítať viac

Vydavateľstvo
Cosmopolis, 2023
280 strán
4 hodiny čítania

Paul Newman úprimne opisuje svoj život: traumatické detstvo, kariéru, pitie, spomienky na Marlona Brandona, Jamesa Deana, Elizabeth Taylorovú, Johna Hustona, ale aj svoje najväčšie herecké roly, intímny život s Joanne Woodwardovou či svoje obavy a vášne.. Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

19,99 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Slzotvorca - Čierna ruža - Erin Doom, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Paul Newman vo svojich memoároch úprimne opisuje celý svoj život: traumatické detstvo, kariéru, pitie, spomienky na Marlona Brandona, Jamesa Deana, Elizabeth Taylorovú, Johna Hustona, ale aj svoje najväčšie herecké roly, intímny život s Joanne Woodwardovou či svoje najvnútornejšie obavy, vášne a radosti.

V roku 1986 sa Paul Newman a jeho najbližší priateľ, scenárista Stewart Stern, pustili do výnimočného projektu. Stewart mal zostaviť jeho pamäti. Predstava bola taká, že Newmanova rodina, priatelia a tí, ktorí s ním úzko spolupracovali, podajú svoju výpoveď o hercovom živote. A následne bude Paul Newman spolupracovať so Stewartom a podá svoju verziu príbehu. Jedinou podmienkou bolo, že každý, kto sa zúčastní na nahrávaní, musí byť maximálne úprimný. Rovnaká podmienka platila aj pre samotného Newmana. Projekt trval päť rokov a výsledkom sú neobyčajné memoáre, zostavené z tisícov strán prepisov.

Newmanovo rozprávanie je silné, niekedy vtipné, inokedy bolestné, vždy však hlboko úprimné. Rozprávania priateľov z detstva a kamarátov z námorníctva, rodinných príslušníkov a filmových a divadelných spolupracovníkov, ako sú Tom Cruise, George Roy Hill, Martin Ritt a John Huston, ktoré sa objavujú v celom texte, dodávajú Newmanovmu príbehu bohatosť, farebnosť a zaujímavú rôznorodosť.
Čítať viac
Originálny názov
Paul Newman
Počet strán
280
Väzba
pevná väzba
Rozmer
161×231 mm
Hmotnosť
598 g
ISBN
9788080905729
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1886695
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Cosmopolis
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

8 hodnotení

4
3
0
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

2.8.2023
Introspektívne memoáre herca, režiséra, otca šiestich detí, filantropa a politického aktivistu v jedinečnom formáte – hlavný text, anekdoty a myšlienky samotného herca sú pretkané rozhovormi s jeho blízkymi, priateľmi a kolegami a ilustrované rodinnými fotografiami - zahŕňajú všetko od jeho problémového detstva až po veľkolepý úspech na obrazovke. V rokoch 1986 až 1991 pracoval Paul Newman s priateľom a scenáristom Stewartom Sternom na projekte vo forme rozhovorov, ktorého cieľom bolo ujasniť si svoj život a ponúknuť úprimný pohľad do srdca a mysle človeka, ktorého celý život prenasledovala neistota a pocit menejcennosti a zlyhania.
Venuje sa vzťahu s rodičmi, rokom v námorníctve a na vysokej škole, prvému manželstvu, romániku a napokon aj manželstvu s Joanne Woodwardovou, tragickej smrti predávkovaním syna Scotta, automobilovým pretekom, alkoholizmu, hereckej kariére a tvrdej práci počas divadelných predstavení a nakrúcania filmov.

Newman odhaľuje rozmanitosť svojho života, humornú aj smutnú, osamelosť, ktorú pociťoval na vrchole slávy, pochybnosti o sebe samom, znepokojenie nad vplyvom jeho životného štýlu na deti, celoživotnú snahu o spojenie sa s jemnejšou, hlbšou časťou seba.

Neobyčajný život obyčajného muža je pútavé, nezvyčajne úprimné a intímne čítanie o živote hereckej legendy, z ktorého výrazne preniká hlas posypaný prvkami sebapohŕdania, hlas muža zápasiaceho s morálnymi rozhodnutiami, s neverou a alkoholom, s protichodnými pocitmi zo svojej práce ako herca a so zmätenými pocitmi z prchkej, majetníckej matky. Obyčajný muž, s ktorým sa v tejto knihe stretávame, je verziou nás samých: ľudská bytosť, ktorá zápasí s osudom, so svojou vlastnou etikou, so správnymi aj nesprávnymi rozhodnutiami a so svojím miestom vo svete.
Čítať viac
24.7.2023
Tieto memoáre začali vznikať ešte počas jeho života a čo musím vyzdvihnúť ako prvé je fakt, že nejde len o akési zrekapitulovanie úspechov a neúspechov jednej veľkej hollywoodskej hviezdy. Sú veľmi osobné, plné jeho najtajnejších myšlienok, krásnych, no často aj bolestivých vyznaní a priznaní. Idú priamo z jeho vnútra. Vidieť, že chcel zo seba dostať naozaj všetko, a asi nebudem ďaleko od pravdy, keď poviem, že on to vyslovene potreboval takto urobiť. Vysloviť o sebe ešte nikdy nevyslovené, odhaliť svoje vnútro, ukázať zraniteľnosť a životom doráňanú dušu... Priestor v knihe dostali aj jeho známi, kolegovia, rodina a tak sa môžeme pozrieť na Paula, ktorý je na seba dosť prísny a kritický, aj cez oči niekoho, kto ho poznal, žil s ním, či pracoval. A či už je to práca na filme, alebo napríklad aj jeho milenecký pomer, je zaujímavé vidieť, aký rozdielny pohľad na tu istú vec môžu mať tí, ktorí ju prežívajú a tí, ktorí to všetko sledujú odniekiaľ z periférie ...
.
O detstve, o rodičoch, o dospievaní, o ženách jeho života, o deťoch, o hereckých kolegoch, o úspechoch a pádoch, o alkoholizme, o tom, čo mu život dal a čo vzal ...
.
Za mňa super.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
24.7.2023
Výborné
Táto autobiografia nie je suchým rozprávaním známej osoby, ale ide o úprimnú výpoveď o vlastnom živote a nachádzajú sa tu aj názory Paulových rodinných príslušníkov, kamarátov a známych naňho. Mne sa táto kniha veľmi páčila a prostredníctvom nej som dokázala Paula spoznať nielen z tej slávnej stránky, ale spoznala som jeho chybné rozhodnutia, výčitky, daň za popularitu, dopad kariéry na rodinu a mnoho ďalších negatívnych vecí. V tejto knihe zo seba nerobí svätca a ani osoby, ktoré sa o ňom vyjadrujú a musím priznať, že si získal moje sympatie, pretože mu nechýbala ľudskosť. Veľký vplyv naňho mala jeho nie príliš príkladná matka pochádzajúca zo Slovenska, ale určite ho ovplyvnilo aj celkové okolie, v ktorom vyrastal. Dočkal sa aj osudovej lásky, detí, ktoré mal veľmi rád, ale kvôli kariére sa navzájom príliš neužili. Doplatil na to jeho syn. Obyčajný muž, človek z mäsa a kostí, s chybami i peknými vlastnosťami, herec, automobilový pretekár, zápasiaci s alkoholom, ale aj úprimný, syn, brat, manžel a otec, taký bol velikán filmového plátna - Paul Newman.
Výborne a pútavo napísané dielo, nepísané stroho alebo prifarbene, ktoré si ma získalo. Vrelo vám ho odporúčam, určite nebudete sklamaní.
Čítať viac

Vydavateľstvo Cosmopolis

Čítať viac

„Hľadať záblesk nádeje v temnote nie je prejavom slabosti.“

Cilkina cesta - Heather Morris, 2020
Cilkina cesta
Heather Morris