Arnošt z Pardubic - Zdeňka Hledíková, Vyšehrad, 2008

12,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Arnošt z Pardubic - Zdeňka Hledíková, Vyšehrad, 2008
Arnošt z Pardubic - Zdeňka Hledíková, Vyšehrad, 2008

Arnošt z Pardubic

Arcibiskup, zakladatel, rádce

Arnošt z Pardubic, první pražský arcibiskup a blízký spolupracovník a rádce císaře Karla IV., patří bezesporu k nejznámějším postavám českých středověkých dějin. Kniha přední... Čítať viac

Vydavateľstvo
Vyšehrad, 2008
350 strán
5 hodín čítania

Arnošt z Pardubic, první pražský arcibiskup a blízký spolupracovník a rádce císaře Karla IV., patří bezesporu k nejznámějším postavám českých středověkých dějin. Kniha přední české medievalistky, znalkyně především církevních dějin, profesorky Zdeňky Hl Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o knihe

Arnošt z Pardubic, první pražský arcibiskup a blízký spolupracovník a rádce císaře Karla IV., patří bezesporu k nejznámějším postavám českých středověkých dějin. Kniha přední české medievalistky, znalkyně především církevních dějin, profesorky Zdeňky Hledíkové, představuje Arnošta z Pardubic nejen v jeho roli „pravé ruky“ Karlovy, ale také a v první řadě jako neúnavného a kreativního organizátora a reformátora života církve i společnosti, který svým zápalem jako by předznamenal reformní horlivost předhusitské a husitské doby.

Z. Hledíková na základě množství dobových pramenů přibližuje vzdělání a duchovní svět Arnoštův, jeho evropský rozhled i respekt, kterému se těšil v celoevropském kontextu, ale i intimní stránky jeho osobnosti – a mentalitu jeho zbožnosti. Bohatě je sledován odraz Arnoštovy osobnosti a působení v soudobém umění, jeho podíl na stavbě pražské katedrály, stejně jako doklady úcty, jíž se této mimořádné postavě dostávalo po její smrti.
Čítať viac
Počet strán
350
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
555 g
ISBN
8070219119
Rok vydania
2008
Naše katalógové číslo
50386
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Vyšehrad
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Robiť niečo nikdy nie je také dobré, ako chystať sa na to. “

Papierové mestá - John Green, 2014
Papierové mestá
John Green